Εργα κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων ζωγράφων στο σφυρί

Ο οίκος δημοπρασιών AlphaZmart Auctions παρουσιάζει τη νέα του δημοπρασία «Ελληνικής και Κυπριακής Τέχνης» την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στην Alpha C.K. Gallery στη Λευκωσία.

Η δημοπρασία ξεκινά στις 19:00 και σ’ αυτήν το κοινό θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έργα κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών σε καλές τιμές.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει 94 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών ζωγράφων καθώς και έργα νεότερων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ανάμεσα στους 74 καλλιτέχνες με έργα στη δημοπρασία ξεχωρίζουν οι Ελλαδίτες Τσαρούχης, Βασιλείου, Κεσσανλής, Πράσινος, Μυταράς, Φασιανός, Σπεράντζας, Μανουσάκης, Πανταλέων και Γέρος και οι Κύπριοι Ιωάννης Κισσονέργης, Χριστόφορος Σάββα, Τηλέμαχος Κάνθος, Κάιτη Στεφανίδου,  Στέλιος Βότσης, Ανδρέας Καραγιάν και άλλοι.

Οι εκτιμήσεις των έργων είναι ιδιαίτερα ελκυστικές καθώς πολλά από τα έργα  προσφέρονται με αρχική εκτίμηση κάτω από το ποσό των 1,500 ευρώ.

Στόχος του oίκου είναι να δώσει μια θετική ώθηση στην αγορά τέχνης προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για απόκτηση ποιοτικών έργων στους φιλότεχνους.

Από τα άλλα έργα στην δημοπρασία επίσης που ξεχωρίζουν είναι το έργο του Τζων Χριστοφόρου “La Voyageuse Toute Seule” χρονολογίας 1958, το έργο του Δημήτρη Μυταρά «Πουλί και Βάζο», το MEC-ART του Νίκου Κεσσανλή, έργο του Μάριου Πράσινου από την σειρά Bouquets του 1960, μεγάλη υδατογραφία του Άγγελου Γιαλληνά με θέμα την παραλία της Κέρκυρας, καθώς και ένα έργο του Τηλέμαχου Κάνθου.

Δημοπρατείται επίσης ένα έργο της Καίτης Στεφανίδου από την σειρά «Διαδηλώσεις», ένα από τα λίγα έργα της συγκεκριμένης σειράς που ζωγράφισε, αλλά και ένα έργο του Τάσου Στεφανίδη χρονολογίας 1958 και ένα γλυπτό του Θεόδουλου.

Όλα τα έργα παρουσιάζονται μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου στην Alpha C.K.Art στη Λευκωσία.

+ Ο πλήρης κατάλογος των έργων βρίσκεται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.alphazmart.com. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία καταλόγου, τηλ. 22751325. 

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Το σώμα: βιωματικές εμπειρίες στην αρχαία Κύπρο» στο Κυπριακό Μουσείο

Μια νέα περιοδική έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 17 Μαΐου στο Κυπριακό Μουσείο, στη Λευκωσία, ...

Γοήτευσε η «Ίντα» | Πέντε βραβεία από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου

Πέντε βραβεία απέσπασε η ασπρόμαυρη ταινία Ida, του σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι, κυριαρχώντας στα βραβεία ...

Σε διασκευή καραντίνας το «Under Pressure» των Queen – Bowie

Ο Μπρέντον Γιούρι (Brendon Urie) των Panic! At the Disco και το συγκρότημα The ...

Roger Waters: «my bad» για τους Pink Floyd

Πως ήταν λάθος να έρθει σε ρήξη με τα υπόλοιπα μέλη των Pink Floyd ...

Η Γιόκο Όνο ετοιμάζει ταινία για τη σχέση της με τον Τζόν Λένον

O παραγωγός Μάικλ Ντε Λούκα συνεργάζεται με την Γιόκο Όνο σε μία δραματική ταινία ...

Ο Χιου Τζάκμαν θα υποδυθεί τον Ένζο Φεράρι

O Χιου Τζάκμαν είναι ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Enzo Ferrari ...

X