«Η Δεσποινίς Μαργαρίτα» από την ομάδα εν.άκτ

Η θεατρική ομάδα εν.άκτ παρουσιάζει το έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα», του Ρομπέρτο Ατάυντε, σε τρεις παραστάσεις στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Pop Up Festival.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο πρώην υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη λεωφ. Μακαρίου, έναντι του City Plaza, το οποίο ανοίγει ξανά στο πλαίσιο του Pop Up Festival.

Η ομάδα εν.άκτ δημιουργήθηκε τον Ιούνιο 2014 από τις Μαρίνα Μακρή και Έλενα Καλλινίκου. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ομάδα που στόχο της έχει την πειραματική εκτέλεση γνωστών θεατρικών έργων παγκόσμιου ρεπερτορίου. Η πρώτη παραγωγή της ομάδας ήταν το έργο του Ρομπέρτο Ατάυντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα», σε σκηνοθεσία των ιδίων.

Η παραγωγή πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα the.YardResidency.14 του πολιτιστικού ιδρύματος
ΜΙΤΟΣ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού φεστιβάλ Songs of my Neighbours . Η δεσποινίς Μαργαρίτα παρουσιάστηκε επίσης στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του TEDx Limassol στις 20 Σεπτεμβρίου.

Έλαβε μέρος στο 2nd Handmade and Recycled Theatre festival στην Αθήνα και στο πρώτο Buffer fringe Performing Arts Festival στη Λευκωσία που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη 2014.

Η θεατρική ομάδα προετοιμάζεται για την καινούρια της παραγωγή για το 2015 με τίτλο Η Δεσποινίς Μαργαρίτα PART II.

Το έργο «Η Δεσποινίς Μαργαρίτα» επιλέχθηκε για να επικοινωνήσει το πρόβλημα της παιδείας η οποία, όταν αποτελεί μορφή βίας λεκτικής και εξουσιομανίας, παύει να εκπαιδεύει ανθρώπους έτοιμους για να αποδεχτούν τον οποιονδήποτε γείτονα ή να λύσουν θέματα διαφορετικότητας, διαχωρισμού, ταυτότητας και προκατάληψης.

«Μέσω αυτού του μονόλογου που στερεί το δικαίωμα του διαλόγου στους μαθητές θέλουμε να καταγγείλουμε το δικό μας νοσηρό εκπαιδευτικό σύστημα που ποτέ δεν μας έμαθε ότι μπορούμε αν θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με τον γείτονα μας με αποτέλεσμα τη διχοτόμηση πολιτισμών και απομόνωση ανθρώπων αντί τη γεφύρωση και αρμονική συνύπαρξη αυτών».

Συντελεστές:
Performers/Σκηνοθεσία: Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή
Δραματουργία: Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή
Ενδυματολόγος: Άντρια Πουγιούκκα
Ευχαριστίες: Αλέξης Θεμιστοκλέους, Μάριος Ιωάννου, Στέλιος Καλλινίκου, Νόνη Κοντογιώργου, ‘Αρτεμης Πνευματικού, Άντρια Πουγιούκκα.

+ Στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Pop Up Space Makariou no. 125 [πρώην υποκατάστημα Τράπεζας Κύπρου]. 

Πληροφορίες enacttheater@gmail.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Blast from the past στην Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού

Μια «ρετροσπεκτίβα» για το μέλλον παρουσιάζει η ομάδα Blast Collective, η οποία στο πλαίσιο ...

«Το Παιχνίδι της Σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο στην ΕΘΑΛ

Μια παράξενη ασθένεια έχει τρυπώσει σ’ αυτή την πόλη. Ξαφνικά οι άνθρωποι αρχίζουν να ...

Ανοικτή πρόσκληση για το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου ...

Red Soul | Νέος δίσκος από τη Μαρία Πανοσιάν

Το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο red soul παρουσιάζει η μουσικοσυνθέτης Maria Panosian, ...

Νέο λογότυπο για τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες

Την προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία λογότυπου για τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας ...

«Έφυγε» από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο αγαπημένος καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν, άφησε την τελευταία του πνοή στα ...

X