Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το καρναβάλι στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, με χειροτεχνίες και με θέμα το καρναβάλι, ετοίμασε η Λεβέντειος Πινακοθήκη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί.

Ο «Πιερότος» και ο «Αρλεκίνος» του Jean-Baptiste Oudry και οι Βενετσιάνες κυρίες του Eugéne Lami -από τα αντίστοιχα έργα της Συλλογής του Παρισιού- θα παρουσιάσουν στα παιδιά τον κόσμο της Τέχνης και του Ευρωπαϊκού καρναβαλιού του 18ου αιώνα.

Οι μικροί συμμετέχοντες θα μάθουν πολλά για την εξέλιξη της παράδοσης του Βενετσιάνικου καρναβαλιού και του Ιταλικού θεάτρου, Comedia dell’Arte και στη συνέχεια θα φιλοτεχνήσουν τις δικές τους μοναδικές και εντυπωσιακές Βενετσιάνικες μάσκες, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και καλλιεργώντας δημιουργικά τη φαντασία τους.

+ Το θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο ώρες, η συμμετοχή ανέρχεται στα 10 ευρώ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Δήμητρα Αντωναρά, τηλ. 22668838 μεταξύ των ωρών 10:00-13:00 και 13:30-16:30, Δευτέρα – Παρασκευή ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@leventisgallery.org.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ανοιχτοί Ορίζοντες» στον κόσμο, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ταινίες από «επαναστάτες» αλλά αναγνωρισμένους σκηνοθέτες φέρνει το τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του διεθνούς Φεστιβάλ ...

Στον Αντρέα Χριστοδουλίδη το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

Ο Αντρέας Χριστοδουλίδης, ιδρυτής του Θεάτρου Ένα και καλλιτεχνικός του διευθυντής μέχρι σήμερα, τιμήθηκε ...

H συνέντευξη με το ξέσπασμα του Ταραντίνο

Είτε βαρέθηκε να μιλά για το θέμα της βίας στις ταινίες του -ιδιαίτερα το ...

Βραβείο σε διεθνές φεστιβάλ για την ταινία «5 τρόποι να πεθάνεις»

Tο τρίτο βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Βίντεο Black Maria απέσπασε η μικρού ...

Ο Χιου Τζάκμαν θα υποδυθεί τον Ένζο Φεράρι

O Χιου Τζάκμαν είναι ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Enzo Ferrari ...

«Το Σκάσιμον» από τη θεατρική ομάδα Μίτος έρχεται τον Ιανουάριο

Η θεατρική ομάδα ΜΙΤΟΣ προγραμματίζει, με την έναρξη της νέας χρονιάς, την παράσταση με ...

X