Anca Clivet

Οι φωτογραφίες μου δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα όπως τη βλέπουμε με τα μάτια μας, αλλά αντανακλούν κομμάτια της φαντασίας μου. Ζω συνεχώς σε μια κατάσταση παραμυθιού. Το «Hidden in Grace» είναι μια αυτοπροσωπογραφία που έβγαλα στην Κύπρο, λίγο μετά την απόφασή μου να παραμείνω στο νησί, ως δήλωση του τι θέλω να κάνω με τη ζωή μου και με το ταλέντο μου. Η διαδικασία της μεταμόρφωσης του ανθρώπου είναι δυσδιάκριτη και απότομη μαζί. Μερικές φορές είναι συναρπαστική, μερικές φορές επώδυνη, γεμάτη σύγχυση και πάνω απ’ όλα γεμάτη με ριζικές αλλαγές στις οποίες είναι δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς και να αφομοιώσει. Αναζητούμε την τελειότητα μιας πεταλούδας, νομίζοντας πως θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε τη διαδικασία της μεταμόρφωσης. Παρ’ όλα αυτά, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφήσουμε τον παλιό μας εαυτό. Σε πλήρες σκοτάδι μέσα στο κουκούλι. Η ομορφιά της μπορεί να προβλεφθεί και να γίνει όραμα μόνο με καθημερινή και αυξανόμενη πίστη. Και με πίστη ανακαλύψετε εκ νέου τον εαυτό σας σε μια νέα κατάσταση ύπαρξης, αναγνωρίζοντας ότι όλα, παρελθόν, παρόν και μέλλον, σκεπάζονται με μια χάρη. Η φωτογραφία αποτελεί μέρος ενός πρότζεκτ που ονομάζεται «Θεία μεταμόρφωση».

Ημ. γέννησης: Δεν μετρώ τα χρόνια.

Σπουδές: πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις, πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία, μεταπτυχιακό στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Αυτοδίδακτη στη φωτογραφία και τις καλές τέχνες.

Επιρροές: Αναφέρω μερικές… η αγάπη του Θεού, η ομορφιά της φιλίας, η πίστη του συζύγου μου, η μαγεία των παραμυθιών, το πάθος της Brooke Shaden, η αδεξιότητα του Henri Cartier Bresson, η ευαισθησία του Alphonse Mucha, τα συναισθηματικά χρώματα του Gustave Klimt, η αλληγορία του Alexander Jansson, η αφέλεια του Antoine de Saint Exupery, η βεβαιότητα του CS Lewis.

High: Tο παρόν, γιατί ξέρω τι θέλω να κάνω με το μέλλον μου. Επίσης, ετοιμάζω την πρώτη μου ατομική έκθεση.

Low: Δεν έχω. Άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με τη φωτογραφία μόλις τον τελευταίο έναν χρόνο.

Tip: Να ζεις με αγάπη και αφοσίωση.
+ http://ancaclivet.tumblr.com/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Άντρος Ευσταθίου

Η συγκεκριμένη φωτογραφία ανήκει στο project NICOSIA INTERNATIONAL AIRPORT, το οποίο δούλευα επί τρία ...

ΒΑΣΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, ABIPP, AMPA

(c)2006 Φωτογραφία Βάσου Στυλιανού Η φωτογραφία απεικονίζει αναμνηστικό κέρμα της Κεντρικής Τράπεζας του 2004 ...

Στέλιος Καλλινίκου

Η φωτογραφία με τίτλο Flash είναι μια εικόνα που μου αρέσει ιδιαίτερα. Το φλας ...

Σουζάνα Φιαλά

Ο φωτισμός, τα χρώματα, η αίσθηση και το μυστήριο της νύχτας με ελκύουν. Αυτή ...

Ο Ανδρέας Κούτας ή η αναζήτηση της τελειότητας

Της Άννας Μαραγκού / Φωτογραφία ©Τεύκρος Ολύμπιος * Η σελίδα του HOTSHOT, ενός πρότζεκτ ...

Iσμήνη Χαχολιάδου

Δεν έχω αγαπημένη φωτογραφία. Αυτή είναι από ένα ακόμη project που είναι σε εξέλιξη ...

X