Ιωάννης Ιωάννου

Αυτή η φωτογραφία με τίτλο «Old Delhi» είναι από τις πρώτες μου φωτογραφίες και από τις πιο αγαπημένες μου, λόγω της ιστορίας πίσω από τη φωτογραφία.

Το καλοκαίρι του 2013 είχα πάρει την πρώτη μου DSLR φωτογραφική και είχα αποφασίσει να ασχοληθώ με τη φωτογραφία. Μερικές μέρες μετά βρέθηκα να ταξιδεύω απρογραμμάτιστα στην Ινδία για επαγγελματικούς λόγους. Είχα μόνο ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο για να γνωρίσω αυτή την εξωτική χώρα. Έτσι την Κυριακή, αφού επισκέφτηκα το Νέο Δελχί και τελείωσα τον φωτογραφικό μου περίπατο, ήθελα να επιστρέψω με ταξί στο ξενοδοχείο. Καθώς περπατούσα ένας επίμονος οδηγός ποδηλάτου με άμαξα επέμενε να με πάρει αυτός. Τελικά διάλεξα λόγω κούρασης το ποδήλατο. Ο οδηγός αντί να με πάρει στο ξενοδοχείο όπως είχαμε συμφωνήσει επέμενε να με πάει ξενάγηση για ένα περίπου μισάωρο. Τελικά με ξενάγησε στο Παλιό Δελχί όπου επικρατεί φτώχεια και δεν είναι καθόλου τουριστικό. Περιττό να σας πω ότι αυτή η ξενάγηση κράτησε πάνω από 3 ώρες [!] αλλά παρ΄όλα αυτά ήταν το αποκορύφωμα του ταξιδιού μου. Η όλη εμπειρία ήταν λίγο επικίνδυνη αλλά συνάμα συναρπαστική. Τελικά, τέλος καλό όλα καλά, και κατάφερα να έχω υπέροχες φωτογραφίες από αυτή τη μοναδική χώρα. Όποτε κοιτάζω αυτή τη φωτογραφία αναπολώ το ταξίδι αυτό και τις περιπέτειές μου.

Ημ. γέννησης: Νοέμβριος 1984

Σπουδές: BSc Computer Science. αυτοδίδακτος στην τέχνη της φωτογραφίας. Eπιρροές: Αν πρέπει να διαλέξω κάποιον θα έλεγα τον Steve McCurry.

High: Το ταξίδι μου στην Ινδία που με έκανε να αγαπήσω τη φωτογραφία ακόμη περισσότερο.

Low: Το ότι δεν βρίσκω αρκετό χρόνο [τουλάχιστον όσο θα ήθελα] για τη φωτογραφία.

Τip: Κάνετε αυτό που σας αρέσει και όχι εκείνο που αρέσει στους άλλους.

www.ioannisioannou.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αθανάσιος Σταθόπουλος

04/09/2014 Η φωτογραφία αυτή παρουσιάζει σημεία της εισόδου του Reykjavik. Η λήψη έχει πραγματοποιηθεί ...

Νικόλας Ιορδάνου

Η εικόνα αυτή λήφθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο το 2006. Ο ...

Μαριάννα Κωνσταντή

Day dreaming, έγχρωμη φωτογραφία, 2012 Αυτή η φωτογραφία είναι από τις αγαπημένες μου αυτήν ...

Χριστάκης Σαζεΐδης

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 2006 στο Τρόοδος, στην περιοχή “Λούματα των Αετών”. Από ...

Ανίκητος Χατζηχαραλάμπους

Eκκλησία Αγίου Μάμα, Μόρφου, 2004 Η φωτογραφία αυτή είναι μέρος μιας συνολικής προσπάθειας την ...

Φώτο Ρούλα

Το κορίτσι της φωτογραφίας ήταν ένα από τα πολλά πορτρέτα που έβγαλα στο στούντιό ...

X