Παντελής Νικολαΐδης

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Μάρτιο 2011 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη λίμνη Πρέσπα κοντά στο χωριό Ψαράδες Φλώρινας.
Η φωτογραφία αυτή είναι από μια σειρά με γενικό τίτλο «εγκατάλειψη» και αυτή είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου. Νιώθω πως δίνει το μήνυμα της φθοράς και της εγκατάλειψης όχι μόνο στην ύλη, αλλά και στην ανθρώπινη ύπαρξη γενικά.

Ημ. γέννησης: 6.3.1967

Σπουδές: Έχω παρακολουθήσει νυχτερινά επιμορφωτικά μαθήματα φωτογραφίας και μαθήματα φωτογραφίας στον φωτογραφικό όμιλο Λακατάμιας και στον φωτογραφικό όμιλο ΑΤHΚ.

Επιρροές: Από διάφορους φωτογράφους, συγχρόνους και παλιούς. Ένας από τους συγχρόνους είναι ο Steve McCurry και από τους παλιούς ο Henri Cartier Bresson.

High: Η γνωριμία μου με άλλους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους και οι φωτογραφικές εκδρομές εντός και εκτός Κύπρου που είναι πολύ δημιουργικές.

Low: Η μεγάλη απώλεια που είχα το 2011 μεγάλης συλλογής φωτογραφιών από τα αρχεία μου από κάποιον ιό στο υπολογιστή μου.

Tip: Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις!

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σπύρος Στάβερης

Μια “ρευστή” φωτογραφία από τις περσινές διακοπές στην Αστυπάλαια. “Ρευστή” και κάπως “αβέβαιη”, επειδή ...

Παναγιώτης Μηνά

Με πετυχαίνεις σε μια φάση της ζωής μου που δεν είμαι καν σίγουρος αν ...

Παύλος Βρυωνίδης

“Όλες οι φωτογραφίες είναι memento mori, υπενθυμίζουν δηλαδή τη θνητότητά μας. Για να τραβήξεις ...

Άγγελος Τζωρτζίνης

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά μου “Little left to lose”, η οποία ...

Παντελής Χατζημηνάς

‘In My Mind’, 2012 Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μέρος μιας συλλογής που ονομάζεται ‘In ...

Γιάννης Κούρτογλου

Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει τη στιγμή που μια κυρία ακουμπώντας με τα χέρια της ...

X