«Με τον τρόπο του Φοίβου Σταυρίδη» | Ημερίδα μνήμης και τιμής

Μια ημερίδα μνήμης και τιμής στον Φοίβο Σταυρίδη, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή τον Μάρτιο 2012, διοργανώνεται τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στην αίθουσα σεμιναρίων Ιστορικού Αρχείου, στη Λεμεσό.

Ο Φοίβος Σταυρίδης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα αλλά και ποιητής και σημαντική προσωπικότητα της ιστοριογραφικής έρευνας, άφησε πίσω του, φεύγοντας, πλούσια παρακαταθήκη που εκτιμήθηκε γιατί έκρυβε μέσα της το σπέρμα της αιωνιότητας. Έτσι, το Ιστορικό Αρχείο στη Λεμεσό διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα μια εκδήλωση «Ημερίδα μνήμης και τιμής», στην οποία θα παραστούν και θα μιλήσουν άνθρωποι που τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του σε διάφορα επίπεδα.

«Ιδιαίτερα, εμάς, στο Ιστορικό Αρχείο της Λεμεσού, μας βοήθησε αφάνταστα τον πρώτο καιρό, το 2005 όταν ξεκινούσαμε για να στήσουμε το αρχείο, ζητώντας τις συμβουλές, την εμπειρία και τις γνώσεις του. Υπήρξε, μάλιστα, κύριος ομιλητής στο Α’ Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας τον Οκτώβριο του 2005, με θέμα ‘Ιστοριογραφώντας τη Λεμεσό’ και η εισήγησή του υπάρχει στον ομώνυμο τόμο των Πρακτικών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ημερίδα θα γίνει, επίσης, αναφορά στο ποιητικό του έργο. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι δήμαρχοι Λεμεσού και Λάρνακας και θα μιλήσουν οι Τάσος Ανδρέου, Κωστής Κοκκινόφτας, Νίκος Νικολάου, Λευτέρης Παπαλεοντίου, Σάββας Παύλου, Λούης Περεντός, Μίμης Σοφοκλέους και ο Στέφανος Σταυρίδης.

Ποιήματα του Φ. Σταυρίδη θα αναγνώσει ο Ανδρέας Τιμοθέου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Τίτος Κολώτας.

+ Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 στην αίθουσα σεμιναρίων του Ιστορικού Αρχείου (Βύρωνος 5, δίπλα στον Δημόσιο Κήπο).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Δημόσια Συζήτηση: Πολιτιστική Διαχείριση και Κυπριακή Πραγματικότητα

«Πολιτιστική Διαχείριση και Κυπριακή Πραγματικότητα: Από την Περίπτωση του Εθνολογικού Μουσείου στο Σύνολο της ...

Επαναπατρίζεται η κλεμμένη εικόνα Αγίου Γεωργίου Καραβά

Επιστρέφει στην Κύπρο η κλεμμένη εικόνα του Αγίου Γεωργίου Καραβά, από την Ελβετία όπου ...

Σπάνια έργα της συλλογής του Μπάκιγχαμ θα εκτεθούν για πρώτη φορά

Σπάνια έργα τέχνης, που ανήκουν στη συλλογή του Παλατιού του Μπάκιγχαμ θα εκτεθούν για ...

Ο καπιταλισμός στο μουσείο

Στην είσοδο της έκθεσης «Εμείς οι καπιταλιστές: από το ξεκίνημα στον αχαλίνωτο καπιταλισμό» περιμένει ...

Νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Ρεούση

Κυκλοφόρησε η καινούρια ποιητική συλλογή του Κώστα Ρεούση με τίτλο Ένα ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΘΕΤΑΙ στο ...

Βραβεία Εκδοτικής Αρτιότητας 2012-13

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα ανακοινωθούν τα Βραβεία Εκδοτικής Αρτιότητας, για εκδόσεις των ετών ...

X