Πρώτα γενέθλια για την Λεβέντειο Πινακοθήκη

Ένα χρόνο λειτουργίας κλείνει στις 25 Μαρτίου 2015 η Λεβέντειος Πινακοθήκη, την οποία παρέδωσε στην κοινωνία και στους επισκέπτες της Κύπρου το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη.

Για να γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια, η Λεβέντειος Πινακοθήκη προγραμματίζει με σειρά εκδηλώσεων που ανταποκρίνονται σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίες αρχίζουν την Τετάρτη 25 Μαρτίου και ολοκληρώνονται στις 18 Μαΐου 2015, κατά την Διεθνή Μέρα Μουσείων.

Ανάμεσά τους προγραμματίζονται ειδικές ξεναγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις και μια μεγάλη προσωρινή -εικαστικής και ιστορικής σημασίας- έκθεσης, αφιερωμένη στον Αναστάσιο Γ. Λεβέντη και τη Δυτική Αφρική.

 Το όραμα του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, να καταστούν τα έργα τέχνης που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της ζωής του προσβάσιμα και προσιτά στους συμπατριώτες του, υλοποιήθηκε προσφέροντας ένα μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα Μουσείο, ένα νέο πολιτιστικό κύτταρο με το οποίο προβάλλεται και εξιστορείται ο κόσμος της Ευρωπαϊκής Ιστορίας της Τέχνης.

Απολογισμός

Στους πρώτους δώδεκα μήνες ζωής της, η Λεβέντειος Πινακοθήκη διοργάνωσε δύο προσωρινές εκθέσεις, δόθηκαν δέκα «Διαλέξεις της Τετάρτης» με επίκεντρο την Ιστορία της Τέχνης, έγιναν δεκάδες ξεναγήσεις και προσφέρθηκαν ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Συνολικά πέρα από 30 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το διάστημα αυτό τη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Επιπλέον, τροχοδρομήθηκαν σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με ιδρύματα και μουσεία της Κύπρου και του εξωτερικού, με στόχο να εδραιωθεί ένας συνεχής πολιτιστικός «διάλογος» με την Ευρωπαϊκή Ιστορία της Τέχνης.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Act for Heritage | Στη Λευκωσία συνέδριο για τα πολιτιστικά αγαθά

Αρχίζει απόψε στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια του Συμβουλίου ...

Οι Γάλλοι δανείζουν την “Ταπισερί της Μπαγιέ” στη Βρετανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Τερέζα Μέι θα ανακοινώσουν αύριο Πέμπτη, στη διάρκεια μιας ...

«Η Σύγχρονη Κεραμική Συναντά την Ιστορία» / Artists’ Bazaar στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Ο Σύνδεσμος Φίλων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας οργανώνει Artists’ Bazaar με τίτλο «Η ...

«Έλληνες για μια εβδομάδα»: ριάλιτι στα χρόνια της κρίσης

Go Greek For A Week: αυτός είναι ο τίτλος μιας πρωτότυπης αλλά και αμφιλεγόμενης ...

Απεβίωσε η δημιουργός ντοκιμαντέρ Αλίντα Δημητρίου

Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης η σκηνοθέτιδα Αλίντα Δημητρίου, δημιουργός ...

17ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο “Όψεις του Κόσμου”

Το Animafest Κύπρου ετοιμάζει ξανά τις βαλίτσες του για να ταξιδέψει στα πιο όμορφα ...

X