Πρώτα γενέθλια για την Λεβέντειο Πινακοθήκη

Ένα χρόνο λειτουργίας κλείνει στις 25 Μαρτίου 2015 η Λεβέντειος Πινακοθήκη, την οποία παρέδωσε στην κοινωνία και στους επισκέπτες της Κύπρου το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη.

Για να γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια, η Λεβέντειος Πινακοθήκη προγραμματίζει με σειρά εκδηλώσεων που ανταποκρίνονται σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίες αρχίζουν την Τετάρτη 25 Μαρτίου και ολοκληρώνονται στις 18 Μαΐου 2015, κατά την Διεθνή Μέρα Μουσείων.

Ανάμεσά τους προγραμματίζονται ειδικές ξεναγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις και μια μεγάλη προσωρινή -εικαστικής και ιστορικής σημασίας- έκθεσης, αφιερωμένη στον Αναστάσιο Γ. Λεβέντη και τη Δυτική Αφρική.

 Το όραμα του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, να καταστούν τα έργα τέχνης που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της ζωής του προσβάσιμα και προσιτά στους συμπατριώτες του, υλοποιήθηκε προσφέροντας ένα μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα Μουσείο, ένα νέο πολιτιστικό κύτταρο με το οποίο προβάλλεται και εξιστορείται ο κόσμος της Ευρωπαϊκής Ιστορίας της Τέχνης.

Απολογισμός

Στους πρώτους δώδεκα μήνες ζωής της, η Λεβέντειος Πινακοθήκη διοργάνωσε δύο προσωρινές εκθέσεις, δόθηκαν δέκα «Διαλέξεις της Τετάρτης» με επίκεντρο την Ιστορία της Τέχνης, έγιναν δεκάδες ξεναγήσεις και προσφέρθηκαν ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Συνολικά πέρα από 30 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το διάστημα αυτό τη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Επιπλέον, τροχοδρομήθηκαν σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με ιδρύματα και μουσεία της Κύπρου και του εξωτερικού, με στόχο να εδραιωθεί ένας συνεχής πολιτιστικός «διάλογος» με την Ευρωπαϊκή Ιστορία της Τέχνης.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στο Σπίτι της Συνεργασίας

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, η κοινωνία των πολιτών στην Κύπρο σας προσκαλεί να ...

Διαγωνισμός μουσικής με λουπαδόρο από την Λουβάνα Δίσκοι

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς και σε μια προσπάθεια να ωθήσει και να ...

Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας: Προβολές Φεβρουαρίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας ανακοίνωσε και μας παρουσιάζει το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών για τον ...

Διάλεξη για τα έργα της «Συλλογής του Παρισιού» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Τη διαδρομή των έργων που σήμερα αποτελούν τη «Συλλογή του Παρισιού» της Λεβεντείου Πινακοθήκης ...

Ζακ Ριβέτ 1926-2016

Ο σκηνοθέτης Ζακ Ριβέτ, μέλος του γαλλικού κινηματογραφικού κινήματος της Νουβέλ Βαγκ, πέθανε την ...

Παράσταση σύγχρονου χορού για παιδιά

Με μια παράσταση χορού για παιδιά συμμετέχει στο 21ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου η ...

X