Γιάννης Ζούρης

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε σε χώρο συνεύρεσης νεολαίας στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας το 2012. Δεν είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία, απλώς έχει μια ωραία ιστορία πίσω της. Σάββατο πρωί, δύο άτομα έπαιζαν μπιλιάρδο και ένα τρίτο παρακολουθούσε. Είδα τα χρώματα, μου τράβηξαν την προσοχή και περίμενα να τελειώσει το παιχνίδι για να φωτογραφίσω τον θεατή μεταξύ των δύο σημαιών. Όταν τέλειωσε το παιχνίδι, ο θεατής μετάνιωσε και δεν ήθελε να τον φωτογραφίσω, σεβόμενος όμως την ώρα που περίμενα ζήτησε από άλλον θαμώνα να του φέρει ένα κάδρο που ήταν πεταμένο εκεί έξω για κάποιες μέρες. Το αποτέλεσμα είναι ωραίο, σ’ αυτή τη φωτογραφία, εκτός από τα χρώματα, μου αρέσει η σχέση που έχει ο κορμός του κάθε σώματος με τα χέρια του.

Ημ. γέννησης: 3/12/82 ως Γιάννης Ιωάννου

Σπουδές: Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ΜΑ Culture and Communication, University of East Anglia, Norwich, UK.

Eπιρροές: Συνεχείς και μεταβαλλόμενες. Η πολιτισμική θεωρία του στοχαστή Walter Benjamin, η αισθητική των Martin Parr, William Eggleston και Lee Friedlander και τελευταίως η δημιουργική ορμή των Ed van der Elsken και Daido Moriyama.

High: Έρχεται σύντομα.

Low: Που στην Κύπρο, εννιά στις δέκα φορές, όταν αναφέρω τις λέξεις επάγγελμα – φωτογράφος, η απόκριση περιέχει τις λέξεις γάμος, βαφτίσια.

Tip: Πιστεύω ότι η μελέτη της ιστορίας του φωτογραφικού μέσου βοηθά στην αυθεντική έκφραση μέσω αυτού.Exif_JPEG_PICTURE

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Audrey Αναξαγόρου

Έβγαλα τη συγκεκριμένη φωτογραφία το 2007, που ήταν η πρώτη φορά που έδειχνα δουλειά ...

Κάτια Χριστοδούλου

9 Ιανουαρίου 2005 Μετά την καταστροφή από το τσουνάμι στη Σρι Λάνκα σε αποστολή ...

Νικόλας Ιορδάνου

Η εικόνα αυτή λήφθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο το 2006. Ο ...

Νίκος Φιλίππου

Untitled, 2012, Instant photograph from the series Surrealscapes Αυτή δεν είναι η αγαπημένη μου ...

Ανδρέας Νεοφύτου

Η συγκεκριμένη φωτογραφία λήφθηκε την παγωμένη Πρωτοχρονιά του 2013, από τη γέφυρα Golden Jubilee, ...

Buket Ozatay

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2011 σε ένα χωριό στην Κούβα. Φεύγοντας από το χωριό, ...

X