Κατερίνα Σταύρου

Η Κατερίνα Σταύρου ρουφά το παρόν και ψάχνει την ευτυχία

Πού είσαι; Είμαι απορροφημένη στη στιγμή. Θεωρώ ότι η ζωή γενικά είναι μια σειρά από εμπειρίες που δεν πρέπει να χάνονται στη νοσταλγία του παρελθόντος ή στην αναζήτηση του μέλλοντος, αλλά να απορροφούνται στο παρόν με το μυστήριο και την ομορφιά που διακατέχει την ύπαρξη. Δεν αποκόπτομαι ποτέ από τα δρώμενα της εποχής μου και δεν αφήνω τίποτα να μπαίνει εμπόδιο στον τρόπο με τον οποίο θέλω να εκλαμβάνω την εμπειρία της ζωής μου.

Τι βλέπεις; Βλέπω τον άνθρωπο. Η δουλειά μου και οι ανησυχίες μου είναι κατ’ επέκταση ανθρωποκεντρικές, με προσωπικά, κοινωνικά και πολιτικά στοιχεία. Σε τελική ανάλυση, όμως, αυτό που με εξιτάρει και με προβληματίζει είναι ο ίδιος ο άνθρωπος με τις πολυπλοκότητες που εξυπακούονται.

Τι ψάχνεις; Την ευτυχία, που θεωρώ τον απώτερο σκοπό του κάθε ανθρώπου μέσα από την προσωπική αντίληψη του πολύπλευρου αυτού αισθήματος. Ψάχνω διαρκώς τον εαυτό μου, προσπαθώντας να διορθώνω αυτά που δεν με ικανοποιούν, να γνωρίζω τον άνθρωπο στον οποίο εξελίσσομαι και να τον αγαπώ.

+ Η πρώτη έκθεση της Κατερίνας με τίτλο “Χρωματικές Περιπτύξεις” ολοκληρώνεται σήμερα στην γκαλερί Myth Factory στη Λάρνακα [Αγίου Λαζάρου 54]. Πληροφορίες τηλ. 24101101

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μυρτώ Περιστιάνη

Ποια είσαι; Είμαι η Μυρτώ Περιστιάνη, ιδρύτρια και σχεδιάστρια της σειράς ρούχων Relevant Artists ...

Μαρία Αναστασίου

10.4.2011 Τι έχεις κάνει; Σπούδασα σκηνογραφία στο Λίβερπουλ όπου δούλεψα για λίγο καιρό ως ...

Joao Teigas

Ο Joao Teigas κάνει τα πάντα, από αρχιτεκτονική μέχρι capoeira Πού είσαι και γιατί;Το ...

Νικόλας Γεωργίου

Ποιος είσαι; Είμαι ο Νικόλας Γεωργίου, 29 χρονών, χορευτής, χοροδιδάσκαλος, χορογράφος και μουσικός από ...

Χαρά Πολυκάρπου

Η Χαρά Πολυκάρπου βλέπει και ζωγραφίζει παράθυρα στον κόσμο Τι βλέπεις; Παρατηρώ την κίνηση ...

Γιώργος Αλεξάνδρου

6.6.2010 Ποιος είσαι; Είμαι ο Γιώργος Αλεξάνδρου και είμαι απόφοιτος του BA (Hons) Animation ...

X