Transitions στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

Δώδεκα επιλεγμένοι απόφοιτοι του Trinity Laban Conservatory for music and dance θα βρίσκονται στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο το διήμερο 16-17 Μαΐου για παραστάσεις και ένα εργαστήρι χορού.

Το Trinity Laban Conservatory for music and dance είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κονσερβατόρια μουσικής και χορού στον κόσμο.

Κάθε χρόνο, οι επίλεκτοι απόφοιτοί του και μέλη της ομάδας χορού του, ταξιδεύουν ανά τον κόσμο δίνοντας παραστάσεις βασισμένες σε έργα αναγνωρισμένων χορογράφων.

Απ’ αυτό αποφοιτούν κάθε χρόνο εδώ και τέσσερις δεκαετίες δεκάδες χορευτές, χορογράφοι, εκπαιδευτικοί και θεωρητικοί της τέχνης του χορού , έχοντας προηγουμένως σε βάθος μυηθεί – θεωρία και εφαρμογή – στα πλέον κρίσιμα μυστικά της τέχνης χορού (ακολουθώντας ένα προς ένα τα χνάρια έρευνας και εφαρμοσμένης γνώσης που χάραξε ο πρωτοπόρος RudolfV. Laban).

Οι απόφοιτοι του Trinity Laban διεθνώς θεωρούνται προικισμένοι με την κρίσιμη πρώτη ύλη που όσοι φιλοδοξούν να διακριθούν στην τέχνη χορού οφείλουν από τα πρώτα βήματά τους να διαθέτουν.

Τα τρία χορευτικά έργα που συγκροτούν τη μια και μοναδική ετησίως παράστασή τους, που θα δούμε στη Λευκωσία, είναι γνωστά ως Trible bill και τα παρουσιάζει η ομάδα Transitions.

Η φετινή περιοδεία της παράστασης Trible bill ξεκίνησε από το Λονδίνο στις 26 Φεβρουαρίου και κάνει στάση στην Λευκωσία το Σάββατο 16 Μαΐου.

  • Ancient Man speaks –O αρχαίος άνθρωπος μιλά: σε χορογραφία και μουσική του Bawren Tavaziva από την Ζιμπάμπουε. Μια διερευνητική ματιά στην προέλευση και την ανάπτυξη της ανθρωπότητας, δοσμένη επί σκηνής με θαυμαστό δυναμισμό και εκρηκτική ενέργεια. Στο έργο αυτό συμμετέχει όλη η ομάδα των δώδεκα χορευτών και χορευτριών ξεκινώντας με πρωτόγονες φόρμες και τελειώνει με ένα εξαιρετικά δυναμικό ντουέτο.

  • Side effects – Παρενέργειες: σε χορογραφία της ελληνικής καταγωγής Ζωής Δημητρίου που ζει και δημιουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τις ταινίες και τη σκηνοθετική δουλειά του Woody Allen, πηγή των “παρενεργειών” είναι η πρωτότυπη ηλεκτρονική σύνθεση του Dominic Murcott, συστήνεται ως μια στοχαστική και πνευματώδης ματιά στις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις. Η παρά-ενεργειακή συμμετοχή της ηλεκτρονικής μουσικής μεταφράζεται σε διαρκείς επί σκηνής εναλλαγές στιγμών με χιούμορ, παιχνιδίσματα, ευαισθησία αλλά και σκοτεινών.

  • TransitionsIII – Μεταβάσεις ΙΙΙ: σε χορογραφία του Πορτογάλου Μiguel Pereira. Το έργο – κορύφωση της βραδιάς απογειώνει τα συναισθήματα τροφοδοτώντας κορυφώσεις ακραίου ξεκαρδιστικού γέλιου που “σπάνε” με την άξαφνη ενίοτε παρουσία στιγμών δοσμένων στο σκοτάδι. Άκουσμα beatboxing, φόρμες μουσικές των ABBAκαι κίνηση kung fu τροφοδοτούν επί σκηνής μια ροή τόσο αντιφατική στη συνέχειά της που μοιάζει (σαν) θεατρική. Προφορικός λόγος, χορός και τραγούδι, χρησιμοποιούνται για να παρουσιάσουν την μετάβαση της αρχικά παιχνιδιάρικης όψης της τεχνολογίας σε μια πιο αληθινή, πιο σκοτεινή εξελικτικά μορφή.

Και Εργαστήρι

Εκτός από την παράσταση, θα πραγματοποιηθεί ένα εξειδικευμένο εργαστήρι από τους 12 χορευτές της ομάδας Transitions, στις 17 Μαΐου. Στόχος του εργαστηρίου είναι να εμβαθύνουν οι μετέχοντες σε αυτά που έμαθαν την προηγούμενη βραδιά, και/ή να μάθουν γιατί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν όσα δεν μπόρεσαν να καταλάβουν για να αρχίσουν να μαθαίνουν.

+ Η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση στις 16 Μαΐου 2015 στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο [Νέας Έγκωμης 8, Έγκωμη], έχει ξεκινήσει. 

Η παράσταση ξεκινά στις 20:00.

Πληροφορίες και κρατήσεις, στα τηλέφωνα 22 781104/99771797.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σεμινάριο στο μουσικό θέατρο με τους Showstoppers!

Ο ΘΟΚ προσφέρει τριήμερο εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο μουσικό θέατρο που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, ...

Ακροάσεις στη Fresh Target | Ζητούνται άντρες ηθοποιοί

Ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου και η Fresh Target Theatre Ensemble αναζητoύν, για τις ανάγκες ...

Πάρε κι εσύ μια στερλίνα, Πολ ΜακΚάρτνεϊ παιδί μου

Μόλις μία λίρα αγγλίας ήταν η αμοιβή του σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και άλλων αστεριών ...

Για δύο συναυλίες στην Κύπρο ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Με τους Ευγενείς Αλήτες φτάνει στην Κύπρο στα μέσα Μαρτίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου, για ...

Ο Άντης Σκορδής βραβεύθηκε στη Νότια Κορέα

Ακόμη μια ξεχωριστή διάκριση πέτυχε ο Κύπριος συνθέτης Άντης Σκορδής, στον οποίο απονεμήθηκε εξ ...

Οι ταινίες της εβδομάδας

The Iron Lady Σκηνοθεσία: Φιλίντα Λόιντ Παίζουν οι: Μέριλ Στριπ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ κ.ά. Ένα ...

X