Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015

Πέντε παραγωγές ανεβαίνουν φέτος στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για 19η συνεχή χρονιά από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Ιουλίου 2015.

Οι δύο από τις πέντε παραγωγές είναι κυπριακές: πρόκειται για μια συμπαραγωγή Θεάτρου Ένα και Θεάτρου Versus με το έργο «Μήδεια» του Ευριπίδη και τη νεοσύστατη θεατρική ομάδα της Γιολάντας Χριστοδούλου με την κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

Θα δούμε επίσης από τη Σερβία και το Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την Ισπανία και το Induoteatro Producciones τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη και από το Ισραήλ το Θέατρο Cameri του Τελ Αβίβ με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή.

Η Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης των παραστάσεων για συμμετοχή στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015», απαρτιζόταν από τους: Νάντια Στυλιανού, Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργό, Αριστόδημο Αναστασιάδη, Μορφωτικό Λειτουργό Α΄ και Μαρίνα Τρυφωνίδου, Μορφωτική Λειτουργό, εκ μέρους των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Μηνά Τίγκιλη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Νίκο Κουρούσιη, Μέλος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ και Χρίστο Γεωργίου, Εκτελεστικό Διευθυντή του ΚΚΔΙΘ, εκ μέρους του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και Ειρένα Επαμεινώνδου, Τουριστικό Λειτουργό, εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015» θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αμφιθέατρο «το σκαλί», Αγλαντζιάς.

Όλες οι παραστάσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015» εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017».

Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Συνέδριο με θέμα «Ο χρόνος και η ψυχή: γιουνγκιανές προοπτικές»

Tη σκέψη του Καρλ Γιουνγκ θα συζητήσουν σε ένα διεθνές συνέδριο στη Λευκωσία έξι ...

Μαρία Πανοσιάν | Prophecy

To νέο της προσωπικό EP με τίτλο Prophecy παρουσίασε πρόσφατα η μουσικός Μαρία Πανοσιάν. Πρόκειται ...

Ανοίγει και την Κυριακή το Θεατρικό Μουσείο

Νέο ωράριο λειτουργίας εφαρμόζει από σήμερα το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, ώστε να παραμένει ανοιχτό ...

Γαλλικό -κινηματογραφικό- φιλί στο Σινε Στούντιο

Ταινίες που μιλούν γαλλικά ή προβάλλονται με γαλλικούς υποτίτλους θα δούμε στο Σινέ Στούντιο ...

The Event of a Thread. Global Narratives in Textiles

To NeMe και ο ifa πραγματοποιούν τα εγκαίνια της έκθεσης The Event of a ...

Ο τ/κ συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ στη Βουλή των Λόρδων

Ο Κύπριος συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ προσκλήθηκε στο Βρετανικό Σπίτι των Λόρδων ως μέρος των ...

X