Εκθεση του Νικόλα Λαδόμματου στη Λευκωσία

Την τέταρτη ατομική του έκθεση με έργα μεικτής τεχνικής σε καμβά παρουσιάζει ο Νικόλας Λαδόμματος από τις 20 Μαΐου 2015.

Η έκθεση έχει τίτλο «Μικρόκοσμος – Μακρόκοσμος: από τον καμβά στην 3η διάσταση» και με αυτήν επιχειρεί μια εξέλιξη και προέκταση της δουλειάς του αποτυπώνοντας μοτίβα ή αποσπάσματα από τα ζωγραφικά του έργα στην 3η διάσταση.

Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια κατασκευής χρηστικών αντικειμένων, όπως  μικρά τραπέζια χώρου, με υλικό το plexiglass.

Στο μεσοδιάστημα από το 2011, οπότε παρουσίασε την τρίτη του έκθεση με τίτλο «Γεωμετρικές και Βιομορφικές Συνθέσεις», ως σήμερα, ωρίμασε περισσότερο μέσα του η ιδέα να εκφραστεί παράλληλα με τη ζωγραφική στον καμβά και  με υλικά όπως  η αμμόπαστα, ο σπάγγος, οι ριτίνες του πεύκου, το αλουμίνιο, το Balsawood και άλλα.

Όταν πλέον ένοιωσε τον κορεσμό από την μονοεπίπεδη επιτοίχια διδιάστατη δουλειά, επεχείρησε να ξεφύγει από τον τοίχο,  στον «ευρύτερο χώρο». Έτσι προέκυψε και ο τίτλος της έκθεσης «…από  τον καμβά  στην τρίτη διάσταση». Αυτή η αλλαγή ήταν απόρροια της ιδέας ότι ο δημιουργός μπορεί  να εκφραστεί με πολλές μορφές,  σε ποικίλες επιφάνειες και διαφορετικές  τεχνοτροπίες.

Στα έργα  του μπορεί  κανείς να διακρίνει δύο διαφορετικούς  κόσμους, που συνδέονται αναπόσπαστα μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται.

LADOMMATOS_NIK_1

Ο λόγος αφ’ ενός για τον μικρόκοσμο, όπως  αυτός παρουσιάζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο, τον μικρόκοσμο της ζωής που συνεχώς κινείται, μεταβάλλεται και μετασχηματίζεται και αφ’ ετέρου τον μακρόκοσμο  του απέραντου σύμπαντος  των πλανητών  και των γαλαξιών.

Σε αυτούς  τους κόσμους, οι κύκλοι προσδιορίζουν, είτε ελεύθεροι είτε αιωρούμενοι, μια άλλη διάσταση. Δίνουν την αίσθηση των κοσμικών δυνάμεων. Ως αποτέλεσμα  αυτής της σύνθεσης,  που αποτελείται από διάφορα  σχήματα, γεννιέται  η αρμονία  του σύμπαντος.

Η νοερή σύνθεση του μικρόκοσμου και μακρόκοσμου γεννά μέσα μας την αρμονία κι αυτό είναι κατανοητό, αφού ο καθένας  από  εμάς  κουβαλάει  στο dna του μια “χούφτα” μικρόκοσμου και μια ”χούφτα” μακρόκοσμου!

 + Η έκθεση παρουσιάζεται σε χώρο στον αριθμό 24 της λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη, Λευκωσία [έναντι Τράπεζας Κύπρου]. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA BANK CYPRUS LTD κ. Γεώργιος Γεωργίου την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 19:30. Πληροφορίες τηλ. 99350563 και 99464736.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10:00 -12:45, 17:30-20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:30-13:00 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Παρκούρ στα συντρίμια της Συρίας

Ο φωτογράφος George Ourfalian φωτογράφησε Σύρους νέους να κάνουν παρκούρ στην πόλη Χαλέπι [Aleppo]. ...

Τα «αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

«Όχι ρε φίλε… όχι», έγραψε ο Γιάννης Κότσιρας στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ...

Απεβίωσε ο Ρέι Ντόλμπι, πρωτοπόρος του ήχου

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Αμερικανός μηχανικός Ρέι Ντόλμπι, ο άνθρωπος που επινόησε ...

Το Startups4Peace ενώνει Ε/Κ και Τ/Κ επιχειρηματίες

Tο Startups4Peace, που στηρίζει την startup επιχειρηματικότητα σε όλη την Κύπρο, επιστρέφει και δίνει ...

Ο Ομπάμα κι εμείς στην Ακρόπολη

Μπορείς να ξεπεράσεις αυτή τη φωτογραφία;! Στείλε μας την δική σου φωτογραφική ανάμνηση στην ...

Betty Oops | Επί σκηνής η Δανάη Χρίστου

Ο Μάριος Ιωάννου και η ηθοποιός Δανάη Χρίστου αποφάσισαν να προσφέρουν μια διαφορετική παράσταση ...

X