Εκθεση του Νικόλα Λαδόμματου στη Λευκωσία

Την τέταρτη ατομική του έκθεση με έργα μεικτής τεχνικής σε καμβά παρουσιάζει ο Νικόλας Λαδόμματος από τις 20 Μαΐου 2015.

Η έκθεση έχει τίτλο «Μικρόκοσμος – Μακρόκοσμος: από τον καμβά στην 3η διάσταση» και με αυτήν επιχειρεί μια εξέλιξη και προέκταση της δουλειάς του αποτυπώνοντας μοτίβα ή αποσπάσματα από τα ζωγραφικά του έργα στην 3η διάσταση.

Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια κατασκευής χρηστικών αντικειμένων, όπως  μικρά τραπέζια χώρου, με υλικό το plexiglass.

Στο μεσοδιάστημα από το 2011, οπότε παρουσίασε την τρίτη του έκθεση με τίτλο «Γεωμετρικές και Βιομορφικές Συνθέσεις», ως σήμερα, ωρίμασε περισσότερο μέσα του η ιδέα να εκφραστεί παράλληλα με τη ζωγραφική στον καμβά και  με υλικά όπως  η αμμόπαστα, ο σπάγγος, οι ριτίνες του πεύκου, το αλουμίνιο, το Balsawood και άλλα.

Όταν πλέον ένοιωσε τον κορεσμό από την μονοεπίπεδη επιτοίχια διδιάστατη δουλειά, επεχείρησε να ξεφύγει από τον τοίχο,  στον «ευρύτερο χώρο». Έτσι προέκυψε και ο τίτλος της έκθεσης «…από  τον καμβά  στην τρίτη διάσταση». Αυτή η αλλαγή ήταν απόρροια της ιδέας ότι ο δημιουργός μπορεί  να εκφραστεί με πολλές μορφές,  σε ποικίλες επιφάνειες και διαφορετικές  τεχνοτροπίες.

Στα έργα  του μπορεί  κανείς να διακρίνει δύο διαφορετικούς  κόσμους, που συνδέονται αναπόσπαστα μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται.

LADOMMATOS_NIK_1

Ο λόγος αφ’ ενός για τον μικρόκοσμο, όπως  αυτός παρουσιάζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο, τον μικρόκοσμο της ζωής που συνεχώς κινείται, μεταβάλλεται και μετασχηματίζεται και αφ’ ετέρου τον μακρόκοσμο  του απέραντου σύμπαντος  των πλανητών  και των γαλαξιών.

Σε αυτούς  τους κόσμους, οι κύκλοι προσδιορίζουν, είτε ελεύθεροι είτε αιωρούμενοι, μια άλλη διάσταση. Δίνουν την αίσθηση των κοσμικών δυνάμεων. Ως αποτέλεσμα  αυτής της σύνθεσης,  που αποτελείται από διάφορα  σχήματα, γεννιέται  η αρμονία  του σύμπαντος.

Η νοερή σύνθεση του μικρόκοσμου και μακρόκοσμου γεννά μέσα μας την αρμονία κι αυτό είναι κατανοητό, αφού ο καθένας  από  εμάς  κουβαλάει  στο dna του μια “χούφτα” μικρόκοσμου και μια ”χούφτα” μακρόκοσμου!

 + Η έκθεση παρουσιάζεται σε χώρο στον αριθμό 24 της λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη, Λευκωσία [έναντι Τράπεζας Κύπρου]. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA BANK CYPRUS LTD κ. Γεώργιος Γεωργίου την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 19:30. Πληροφορίες τηλ. 99350563 και 99464736.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10:00 -12:45, 17:30-20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:30-13:00 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η… Κάρλα Μπρούνι σηκώνει την αυλαία

Με τη νέα ρομαντική κωμωδία του Γούντι Άλεν Μεσάνυχτα στο Παρίσι ανοίγει φέτος το ...

Ο Μπρούνο Μαρς ο μεγάλος νικητής στα βραβεία Grammy

Το άλμπουμ `24K Magic` του Μπρούνο Μαρς αναδείχθηκε καλύτερο Άλμπουμ της χρονιάς στην τελετή ...

Στο Υπουργικό η πρόταση για Κυπριακή Βιβλιοθήκη

Στον φυτεμένο με γρασίδι χώρο πίσω από το κτίσμα που σήμερα στεγάζει μέρος του ...

Γιώργος Τορναρίτης | Η μαγεία της τοπιογραφίας

Η εικαστική πρόταση του Γιώργου Τορναρίτη με γενικό τίτλο «Η μαγεία της τοπιογραφίας» παρουσιάζεται από ...

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη το 2019

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη θα ανακηρυχθεί το 2019, όπως πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας και πήρε ...

Θύμα οργής o κινηματογράφος «Αττικόν»

Η οργή υπερίσχυσε της λογικής χθες βράδυ στην Αθήνα, και πήρε μαζί της ιστορικά ...

X