Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων & Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Περισσότερα από 20 κρατικά, δημοτικά και ιδιωτικά μουσεία της Κύπρου συμμετέχουν στους εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Νύχτας [16 Μαΐου] και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων [18 Μαΐου]. Με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία, αλλά και δωρεάν ξεναγήσεις, νέες εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ακόμη και μουσική, χορό, δεξιώσεις και… μια νύχτα στο μουσείο για νεαρούς επισκέπτες, τα μουσεία τονίζουν τη σχέση του πολιτισμού με την κοινωνική αειφορία. Συλλέγοντας, μελετώντας, ερμηνεύοντας και παρουσιάζοντας τα κατάλοιπα του ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος, τα μουσεία ουσιαστικά αποτελούν πηγές άντλησης στοιχείων για την ταυτότητα όσων προηγήθηκαν στον τόπο όπου ζούμε εμείς σήμερα. Αν διαμορφώνουν και ταυτότητες σήμερα, είναι μια άλλη, μεγάλη συζήτηση.
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εκδηλώσεων των μουσείων στο www.parathyro.com

ΛΕΖΑΝΤΑ: Φωτογραφία από την αφίσα του τμήματος Αρχαιοτήτων για την έκθεση “Νέα Πάφος, 50 χρόνια πολωνικών ανασκαφών, 1965-2015” από τις 25 Μαΐου στο Κυπριακό Μουσείο, Λευκωσία.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Του πόθου το ερεβώδες

«Με μεταμόρφωση διαβαίνει η ζωή μας, το εξωτερικό μας πάντοτε φθίνει και λιγοστεύει». (Ράινερ ...

P.A.D

2.10.2011 Οι χορογράφοι Ιωάννης Μανταφούνης και Fabrice Mazliah παρουσιάζουν το έργο P.A.D, το ερχόμενο ...

Νίκη Μαραγκού

“Ξεκίνησα από την ποίηση για να καταλήξω στην πεζογραφία. Αλλά πάντα ξαναγυρίζω στην ποίηση, ...

Occupy the Buffer Zone

Στα όρια “ελεύθερων” και κατεχομένων, το Occupy the Buffer Zone κατέλαβε δωμάτια ενός ερημωμένου ...

Αυτή είναι η Καμράν Αζίζ

Μουσικός και φαρμακοποιός, κόρη του Μεχμέτ Αζίζ, του σπουδαίου γιατρού που καταπολέμησε τη μαλάρια ...

X