Προχωρεί η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων στην Πάφο

Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα αστικής ανάπλασης στην Πάφο και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Έργο το οποίο έχει άμεση σχέση και με το Πάφος 2017, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκ μέρους του δ.σ. του Οργανισμού Πάφος 2017, ο Σίμος Τσιέλεπος, τα κατασκευαστικά έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαϊου και το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του δεύτερου εξαμήνου 2015 θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Ο κ. Τσιέλεπεος πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν εντάσσεται στο θέμα των διαρθρωτικών ταμείων, τα χρήματα υπάρχουν και έχουν ήδη μεταβιβαστεί από το κρατικό λογιστήριο στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Ο κ. Τσιέλεπος ανέφερε πως την ίδια στιγμή το δ.σ. του Πάφος 2017 αναμένει την κάθοδο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Πάφο, ο οποίος -όπως είπε- αναμένεται να εξαγγείλει χορηγία από τα διαρθρωτικά ταμεία για υλοποίηση ολόκληρου του σχεδιασμού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσιέλεπος ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο θα ενοποιεί ουσιαστικά το κυρίως αρχαιολογικό πάρκο με τον λόφο της φάμπρικας, στη συνέχεια θα οδεύει στην στήλη του Αποστόλου Παύλου όπου θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος πλατειακός χώρος  για την διενέργεια διαφόρων εκδηλώσεων.

Συνεπώς, σημείωσε ο κ Τσιέλεπος, οι δύο μεγάλοι αρχαιολογικοί χώροι, το αρχαιολογικό πάρκο και ο λόφος της φάμπρικας, θα έχουν ενοποιηθεί με μια υπέργεια γέφυρα, η οποία θα διασταυρώνει τη λεωφόρο Αποστόλου Παύλου.

Το συγκεκριμένο έργο, κατέληξε ο κ. Τσιέλεπος, θα είναι ένα από τα έργα που θα δημιουργήσουν σημαντική αίσθηση στον τόπο.

ΠΗΓΗ: Κική Περικλέους | ΚΥΠΕ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Χρίστος Γεωργίου εκτελεστικός διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου του ΔΙΘ

Ο Χρίστος Γεωργίου είναι ο νέος εκτελεστικός διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου ...

Σου σφυρίζω…

Δέκα ερωτικά τραγούδια που προτείνει ο Μάμας Χατζηαντώνης, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Τρίτο πρόγραμμα του ...

Τιμές ρεκόρ για αρχαία ελληνικά νομίσματα

Κάθε ρεκόρ έσπασε η δημοπράτηση συλλογής αρχαίων ελληνικών νομισμάτων στις 4 Ιανουαρίου στη Νέα ...

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Παίζουν οι: Κίρστεν Ντανστ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ κ.ά. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ...

Ο Απόστολος Ανδρέας ως σύμβολο σύλησης της πολιτιστικής κληρονομιάς

Σε σύμβολο που υπενθυμίζει τη σύληση της πολιτιστικής κληρονομιάς όχι μόνο της Κύπρου αλλά ...

Μπερλινάλε 2015: To Ixcanul είναι ένα μικρό αριστούργημα από τη Γουατεμάλα

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Πανίκκος Χρυσάνθου Η τρίτη μέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου ...

X