Cheapart Cyprus 2015 | Nicosia – Limassol

Γράφει η Αγγελική Μιχαλοπούλου-Καρρά | @aggeliki.mk

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο η εποχή που οι περισσότεροι από εμάς περιμένουν για να αποδράσουν από το “κλεινόν άστυ” με προορισμό κάποια κοντινή παραλία, αλλά ταυτόχρονα και μια εποχή πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις και γενικότερα δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργή εμπλοκή του κοινού με θέματα που προάγουν τον πολιτισμό. Σε άμεση συνάφεια με τους στόχους αυτούς, το ευρωπαϊκό δίκτυο προβολής της σύγχρονης τέχνης CHEAPART ανανεώνει και αυτό το καλοκαίρι για 5η χρονιά το ραντεβού της στην Κύπρο, με μια μεγάλη διπλή διοργάνωση, την CHEAPART.CYPRUS.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, η CHEAPART.CYPRUS θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας στο Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου – ΕΙ.ΚΑ, στην πόλη της Λευκωσίας, και στο The Trade Event Venue, στην πόλη της Λεμεσού, τον Ιούνιο του 2015. Εκατοντάδες έργα σύγχρονης τέχνης θα εκτεθούν για 10 μέρες δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τη δικτύωση καλλιτεχνών, ειδικών του χώρου και του φιλότεχνου κοινού, καθώς και μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, συνεύρεσης ανθρώπων και ζύμωσης μελλοντικών συνεργασιών.

Η CHEAPART αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα σύγχρονου ελληνικού πολιτιστικού σχεδιασμού, βασισμένου σε ένα μοντέλο που εξάγεται με επιτυχία και σε χώρες του εξωτερικού, κρατώντας πάντα τα χαρακτηριστικά και γνώριμά της στοιχεία. Το ευρωπαϊκό δίκτυο της CHEAPART περιλαμβάνει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη [ΔΕΘ-Helexpo], τη Βιέννη [Kuenstlerhaus], το Άμστερνταμ [Loods6] και φυσικά τις δυο κυπριακές πόλεις, Λευκωσία και Λεμεσό.
Στόχος του δικτύου της CHEAPART είναι όχι μόνο να προβάλει την εκάστοτε τοπική εικαστική σκηνή, αλλά και να τη συνδέσει με αυτήν άλλων χωρών και πόλεων. Σημαντική προτεραιότητα του δικτύου είναι το να δώσει την ευκαιρία γνωριμίας, συνεύρεσης αλλά και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους καλλιτέχνες – δημιουργούς και το κοινό.

Η CHEAPART απευθύνεται στους καλλιτέχνες που δρουν στον χώρο της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης και δημιουργίας, αποσκοπώντας στην προώθηση, την προβολή και την επικοινωνία τόσο των έργων τέχνης όσο και των ίδιων των καλλιτεχνών. Η έκθεση περιλαμβάνει δημιουργίες ανά καλλιτέχνη, χωρισμένες σε ενότητες έργων μικρών διαστάσεων, όπου το κάθε έργο έχει μια ενιαία, επικοινωνιακή τιμή που ορίζεται από το διεθνές δίκτυο της CHEAPART. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να έχει πρόσβαση σε έργα καταξιωμένων δημιουργών, που θέλουν να προβάλουν και να επικοινωνήσουν το έργο τους τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Από το 1995 έως σήμερα η CHEAPART έχει καταφέρει να αποκτήσει χιλιάδες πιστούς θαυμαστές, ενώ έχει δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες να προβάλουν το εικαστικό τους έργο διεθνώς δημιουργώντας έναν καταξιωμένο θεσμό σύγχρονης τέχνης.

Τα εγκαίνια για την πόλη της Λευκωσίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 20 Ιουνίου. Για την πόλη της Λεμεσού, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 20 Ιουνίου.

+ Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση στην ιστοσελίδα: http://cheapart.gr/cheapart-cyprus-2015/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

“Τις Πταίει;”

Γράφει η Αγγελική Μιχαλοπούλου-Καρρά // @aggeliki.mk //Φωτογραφία: Μίλτος Καρράς  Πολλές φορές κατά το παρελθόν ...

2ο Διεθνές Συνέδριο Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας

Γράφει η Αγγελική Μιχαλοπούλου-Καρρά // @aggeliki.mk  Ο Ελβετός γλωσσολόγος Ferdinand de Saussure, ιδρυτής της ...

Το κουτί της Πανδώρας

Γράφει η Αγγελική Μιχαλοπούλου-Καρρά | @aggeliki.mk  Μύθος, κατά τον Sigmund Freud, είναι τα όνειρα ...

«Λευκωσία, η πόλη της Ουτοπίας», διεθνής διαγωνισμός αφίσας από το Graphic Stories Cyprus

Γράφει η Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη | @aggeliki.mk Το Graphic Stories Cyprus διοργανώνει διεθνή διαγωνισμό ...

Endless Summer, μια ξεχωριστή έκθεση τέχνης από τον δημιουργό Χάρη Τσέβη

Μια μοναδική έκθεση έργων τέχνης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλότεχνο κοινό ...

6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας ICTVC

Γράφει η Αγγελική Μιχαλοπούλου – Καρρά Με αφορμή μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις, σε ...

X