Korean Week με σεμινάριο, ταινίες και έκθεση φωτογραφίας

Η Πρεσβεία της Κορέας γιορτάζει 20 χρόνια διπλωματίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και της Κυπριακής Δημοκρατίας με μια σειρά εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην προβολή της κορεάτικης κουλτούρας και την προώθηση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το Korean Week ξεκινά στις 25 Μαΐου με ένα διεθνές ακαδημαϊκό σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και θα συνεχιστεί με την προβολή ταινιών και μια φωτογραφική έκθεση.

Το πρόγραμμα

  • 25 Μαΐου, ακαδημαϊκό σεμινάριο

Το σεμινάριο θα καλύψει επίκαιρα πολιτικά θέματα τόσο για την Κύπρο όσο και για την Κορέα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στις διμερείς σχέσεις.

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν θέματα όπως η Στρατηγική Ασφάλειας της Κορεάτικης Κυβέρνησης για Αντιμετώπιση των Προκλήσεων της Βόρειας Κορέας, η Στρατηγική της Κορεάτικης Κυβέρνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα και την Αποκατάσταση της Εμπιστοσύνης, και η Παράλληλη Πορεία της Κύπρου και της Κορέας.

Ομιλητές είναι, μεταξύ άλλων, ο  καθηγητής Kyu-Dok Hong από το SookMyung Women’s University και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αμυντικής Μεταρρύθμισης, ο καθηγητής Hyun In-taek από το Korea University και Πρώην Υπουργός Συμφιλίωσης, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και ο Δρ Ζήνωνας Τζιάρας, Αναλυτής της Διπλωματικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το σεμινάριο αρχίζει στις 10:30πμ και είναι ανοικτό στο κοινό.

  • 25 Μαΐου & 26 Μαΐου, έκθεση φωτογραφίας

Η έκθεση θα φιλοξενείται στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία και θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τον πόλεμο της Κορέας αλλά και τη φύση, την τέχνη και την κουλτούρα της χώρας, κάτω από τρεις θεματικές ενότητες: Σύγχρονη Αρχιτεκτονική, Φυσικά Τοπία στις Τέσσερεις Εποχές, Κουλτούρα και Πολιτισμός. Η έκθεση φωτογραφίας, που συνδιοργανώνεται με το Korea Foundation, θα είναι ανοικτή από τις 14:00 μέχρι τις 19:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • 25 & 26 Μαΐου, προβολή ταινιών

Στις 25 Μαΐου προβάλλεται η ταινία “Architecture 101”, μια στοχαστική ρομαντική ταινία που πραγματεύεται την πρώτη αγάπη, αλλά και τον χρόνο, τις αναμνήσεις, τη νοσταλγία και τη μεταβλητότητα της ζωής. Η ταινία, με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Lee Yong-joo, που είναι πίσω από την επιτυχημένη ταινία τρόμου του 2009 Possessed, ήταν box office hit στην Κορέα το 2012 και έχει εγκωμιαστεί από τους κριτικούς για την σταθερή και φυσική ερμηνεία των πρωταγωνιστών.

Στις 26 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία “Forever the Moment”. Η ταινία καταγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν τη γυναικεία ομάδα handball της Νοτίου Κορέας να κερδίσει αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Σκηνοθέτιδα είναι η Yim Soonrye, μία από τις λίγες γυναίκες σκηνοθέτες στη βιομηχανία κινηματογράφου της Κορέας, που είναι γνωστή για την ενασχόλησή της στις ταινίες της με περιθωριοποιημένα άτομα που έχουν ξεχαστεί από την κοινωνία. Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Κορέα, έχοντας κόψει 4 εκατομμύρια εισιτήρια σε 6 βδομάδες προβολές.

Και οι δύο ταινίες θα προβληθούν στις  19:00 στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη με αγγλικούς υποτίτλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια διπλωματίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Κύπρο θα παραθέσει δεξίωση για υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες και επισήμους στις 27 Μαΐου και Διάσκεψη Τύπου για εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 26 Μαΐου.

Το Korean Week πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας στην Κύπρο.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έφυγε από τη ζωή η Πόλυ Πάνου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Πόλυ Πάνου, μια από τις σημαντικές φωνές του ...

Η επιστροφή σε Μουσεία, Θέατρα, Σινεμά, Συναυλίες

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, τα θέατρα, τα σινεμά και οι συναυλίες περιλαμβάνονται ...

Τα δύο στέμματα σε πορτρέτο της Αικατερίνης Κορνάρο

Το αρχικό στέμμα σε ελαιογραφία που απεικονίζει την Αικατερίνη Κορνάρο (1454-1510) αποκαλύφτηκε κατά τη ...

Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Κινέζο Μο Yan

Το είχε πει ο Ιάπωνας συγγραφέας Κενζαμπούρο Όε: «Αν έπρεπε να διαλέξω έναν συγγραφέα ...

Παραίτηση Ξαρχάκου από το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας | Δεν θέλει Λαζόπουλο και Φιλιππίδη

«Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό ...

X