«Από τα Βαλκάνια στην Ινδία» στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6

To Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6 παρουσιάζει την φωτογραφική έκθεση της Galia Nazaryants από τις 19 Ιουνίου 2015.

Η έκθεση έχει τίτλο «Από τα Βαλκάνια στην Ινδία» και θα την εγκαινιάσει ο Νίκος Σύννος, κινηματογραφιστής και καθηγητής στο ΤΕΠΑΚ.

«Οι καλύτερες μου φωτογραφίες δεν είναι κάτι που θα συναντήσετε καθημερινά. Είναι εικόνες που έβαλε απλώς η μοίρα στον δρόμο μου και ήμουν τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να αιχμαλωτίσω τη στιγμή για την υπόλοιπη ανθρωπότητα». Έτσι περιγράφει η Galia Nazaryants τη φωτογραφική της εμπειρία.

Η Galia ανακάλυψε τον συναρπαστικό κόσμο της φωτογραφικής τέχνης το 2003 όταν επέστρεψε στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει Σχεδιασμό εσωτερικού χώρου (στο παρελθόν εργαζόταν ως μεταφράστρια), όπου παρακολούθησε ένα διετές πρόγραμμα φωτογραφίας, στα πλαίσια ενός σφαιρικού προγράμματος σπουδών.

Έκτοτε, η φωτογραφική μηχανή έγινε και παραμένει το κύριο και πιο αγαπητό της μέσο δημιουργίας, ένα εργαλείο ανακάλυψης και εξερεύνησης του κόσμου.

The book, Kuke¦Ιs, Albania 2014 TσGalia Nazaryants 3 plus 1, Kuke¦Ιs, Albania 2014 TσGalia Nazaryants India (f), Udaipur 2015 TσGalia Nazaryants On the road, India 2015 TσGalia Nazaryants

Πέρα από τη φωτογραφία, στα ενδιαφέροντά της συμπεριλαμβάνονται ο κινηματογράφος, το design, η αρχιτεκτονική και τα ταξίδια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ίδια να μπορεί να ταξιδεύει και να εμπνέεται από νέους κόσμους, καθώς αυτό είναι που δίνει ζωντάνια στη ζωή της.  Οι φωτογραφίες της προέρχονται κυρίως από τα μακρινά ταξίδια της και τοποθετούνται κάπου μεταξύ φωτογραφικού ρεπορτάζ και καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Το 2014 υπήρξε πολύ παραγωγικό για την Galia. Έλαβε μέρος σε φωτογραφικά σεμινάρια και εργαστήρια και επισκέφθηκε 10 χώρες. Οι φωτογραφίες της από την Κωνσταντινούπολη απέσπασαν το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό «Documentary Photography» της Βιέννης (Vienna International Photo Awards). Για το φωτογραφικό της έργο στα Βαλκάνια κλήθηκε να συμμετάσχει στον Σύνδεσμο Bucharest Urban League of Photographers for the Balkans (BULB).

Η έκθεση αυτή είναι μέρος ενός έργου σε εξέλιξη, με τίτλο “The way we are”. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μία συλλογή/συλλεκτικό βιβλίο με μοναδικές  φωτογραφίες που να καταγράφει τα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετική κουλτούρα.

«Ως ανθρώπινα όντα, είμαστε εκπληκτικά διαφορετικοί μεταξύ μας, αλλά στην ουσία αγωνιζόμαστε για τις ίδιες αξίες: την Ειρήνη, την Αγάπη, την Ομορφιά.»

Οι φωτογραφίες της Galia είναι μία αναζήτηση της ομορφιάς στο καθετί: στις μορφές, στα χρώματα, στα τοπία, στα πρόσωπα και, κυρίως, στις καρδιές των ανθρώπων. Συμμερίζεται απόλυτα αυτό που είπε κάποτε ο Ντοστογιέφκσυ: «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

Γεννήθηκε στη Μόσχα και τα τελευταία 15 χρόνια ζει στην Κύπρο.

+ H έκθεση «Από τα Βαλκάνια στην Ινδία» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 19:30. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-18:00 και Σάββατο 10:00-13:00. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Sirius Dog Sanctuary.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πέθανε η θρυλική Αλίσια Αλόνσο

Η Κουβανή Αλίσια Αλόνσο, χορεύτρια και χορογράφος, θρύλος του μπαλέτου, απεβίωσε στην Αβάνα την ...

Πέθανε ο Τέρι Τζόουνς των Monty Python

Σε ηλικία 77 ετών απεβίωσε ο Τέρι Τζόουνς, ένας από την εξάδα των θρυλικών ...

Η πολυεπίπεδη αξία της γλώσσας και της διαλέκτου

Kάθε δυο εβδομάδες μια γλώσσα εξαφανίζεται και 40% του πληθυσμού παγκοσμίως δεν έχει πρόσβαση ...

Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής: Πρόσκληση για την κυπριακή συμμετοχή

Ικανοποιητικό χρόνο στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου να οργανώσει τη συμμετοχή της Κύπρου στη φετινή ...

Salt / Αλάτι: Ομαδική έκθεση στο The Trade

«Αλάτι» είναι ο τίτλος της έκθεσης τριών καλλιτεχνών η οποία παρουσιάζεται μέχρι τις 29 ...

Παρουσίαση του «Εαρινού Εξαμήνου» στον Πολίτη

Στην εφημερίδα Πολίτης θα παρουσιάσει ο Γιώργος Στόγιας το μυθιστόρημά του με τίτλο «Εαρινό ...

X