«Οι πουρέκκες τζαι ο δράκος» στον χώρο ‘Θκιό Ππαλιές’

Παράταση μέχρι τις 19 Ιουνίου 2015 πήρε η έκθεση του Φάνου Κυριάκου με τίτλο «Τhe Adventures of a Giant Midget» και ο χώρος Θκιό Ππαλιές που την φιλοξενεί γιορτάζει το κλείσιμό της με μια σειρά προβολών και πάρτυ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στο πατρικό σπίτι του Φάνου Κυριάκου [οδός Αχιλλέως 17] στο Καϊμακλί και περιλαμβάνει τέσσερις μικρού μήκους ταινίες που δημιούργησε ο εικαστικός.

Θα ακολουθήσει πάρτυ στις 22:00 στο Καφενείο ο Πλάτανος και στο εργαστήρι Pedestrian in the Roadway στη Λεωφόρο Αρχιεπίσκοπου Γ 96, Καϊμακλί όπου ο DJ CUSACK θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα κυμανθεί από Chicago Acid Trax, Detroit Techno, Synth-Pop, New Wave, Deep-House και Disco.

Οι ταινίες:

Road movie (15:30): Nissan Sunny Pickup.

Σεϋχέλλες (08:00): Μεσημέρι σε ενα σουβλατζίδικο στις Σεϋχέλλες.

Πατέρα πατέρα (12:50): Ενα γκαράζ αυτοκινήτων, ο Rocky και ένας πατέρας με ιστορίες.

Οι πουρέκκες τζαι ο δράκος (10:30): Ένα έθιμο, τρεις αδερφές και ένας δράκος.

tony_cusack_webDJ CUSACK

Η αγάπη του Cusack για την ηλεκτρονική μουσική ήρθε σε προεφηβικό στάδιο στα μέσα της δεκαετίας του ’80 αφού άκουσε το «Tour de France» των Kraftwerk, ενώ επίμονα παρακολουθούσε το «Breakdance – The Movie» σε ηλικία 9 χρονών. Από πολύ νωρίς ανέπτυξε μια αγάπη για ήχους synth bass, αλλά έχοντας μεγαλώσει μακριά από κάθε σημαντική ηλεκτρονική μουσική σκηνή αναγκάστηκε να  κανει τακτικές επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η rave σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του ’90 άφησε μια μόνιμη επιρροή πάνω του και από το 1995 ο Cusack βρέθηκε να ζει στο Λονδίνο. Μαγεμένος από την underground σκηνή της πόλης και από clubs όπως το «Lost» και «The End» σύντομα άρχισε να συλλέγει δισκους, drum machines και πολύτιμους λίθους. Ένα βράδυ, σε μια διαυγή κατάσταση έκστασης ο Cusack συνάντησε το δίδυμο του Larry Levan και David Mancuso των οποίων η διδασκαλία του έμαθε τους τρόπους της Δύναμης. Χρόνια αργότερα, μπορείτε να τον ακούσετε να γκρουβάρει με οτιδήποτε από freaky Chicago Acid Trax, ονειρική Detroit Techno, Synth-Pop, New Wave, Deep-House και Disco.

+ Facebook event: https://www.facebook.com/events/377574215781527/

 

 

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Έφυγε» και ο Φοίβος Σταυρίδης

Αιφνίδια έφυγε την Τρίτη, 6 Μαρτίου από τη ζωή ο Φοίβος Σταυρίδης, μια σπουδαία ...

«Ο Χάσης» στην ΕΘΑΛ

Σε συνεργασία με το Φανταστικό Θέατρο ανεβαίνει η παραγωγή της ΕΘΑΛ «Ο Χάσης», η ...

Ανοίγει και την Κυριακή το Θεατρικό Μουσείο

Νέο ωράριο λειτουργίας εφαρμόζει από σήμερα το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, ώστε να παραμένει ανοιχτό ...

Γιώργος Τορναρίτης | Η μαγεία της τοπιογραφίας

Η εικαστική πρόταση του Γιώργου Τορναρίτη με γενικό τίτλο «Η μαγεία της τοπιογραφίας» παρουσιάζεται από ...

True West| Η νέα παραγωγή της Open Arts

H Open Arts διαμορφώνει ένα καινούργιο χώρο και παρουσιάζει το έργο του πολυβραβευμένου Αμερικανού ...

O Γιάννης Αγγελάκας στην Κύπρο για συναυλία

Ο Γιάννης Αγγελάκας θα δώσει μια συναυλία στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στη Λευκωσία, στις ...

X