Παρουσίαση του βιβλίου «Ανέβας και Κατέβας»

Μικρές βιωματικές ιστορίες καταγράφει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Ανέβας και κατέβας» ο Γιώργος Χαριτωνίδης, και το παρουσιάζει την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό. 

Ο Γιώργος Χαριτωνίδης, πρόσφυγας από τη Λάπηθο Κερύνειας ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα μετά το 1974, εργάστηκε ως υπάλληλος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα και στο βιβλίο του γράφει για τον… Γιώργο, πρώην εργαζόμενο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο οποίος φεύγει από την Αθήνα λίγο καιρό πριν ξεσπάσει η μεγάλη οικονομική κρίση.

Επιστρέφει στην πόλη για ένα μικρό διάστημα και πάλι, όταν η κρίση αγγίζει το αποκορύφωμά της, και επηρεάζεται από τις συνέπειές της. Η κάθε ιστορία στο βιβλίο είναι συνέχεια της άλλης, που σμίγουν τη σημερινή με την μεταπολιτευτική Αθήνα, οπότε και ο συγγραφέας πρωτοπήγε στην πόλη ως πρόσφυγας από την Κύπρο.

book_anevas_kai_katevasΤο βιβλίο «Ανέβας και κατέβας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Την ευθύνη της βιβλιοπαρουσίασης έχουν το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Βιβλιοτρόπιο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Αλεξάνδρα Γαλανού, η ποιήτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Ζέλεια Γρηγορίου και ο συγγραφέας και δικηγόρος Κωνσταντής Καντούνας.

Ο Γιώργος Χαριτωνίδης εμφανίστηκε στην ελληνική πεζογραφία και βραβεύτηκε από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το μυθιστόρημά του «Αναμνήσεις με πολλά κουκούτσια». Γράφει επίσης ποίηση, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική και τη γλυπτική. Σήμερα ζει μεταξύ Λεμεσού και Αθήνας.

+ Παρουσίαση του βιβλίου «Ανέβας και Κατέβας» την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος», ΤΕΠΑΚ [Θέμιδος και Ιφιγενείας γωνία] στις 19:30. Πληροφορίες τηλ. 25340347, 99526772 και www.technodromio.org.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Όταν ο Μπρους «συνάντησε» την Μαντόνα

Σχεδόν 300 εκατ. δολάρια εισέπραξε από τις 88 συναυλίες της εντός του 2012 η ...

Brothers P

Τι κάνετε; Δημιουργούμε διαφορετικά στυλ μουσικής: ραπ, R&B, μουσική της αφρικανικής κουλτούρας και αφρικανικό ...

Δόθηκε η παράσταση του «Αγνοούμενου»

Δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας η παράσταση του Δημοτικού Τουρκοκυπριακού Θεάτρου Λευκωσίας «Ο Αγνοούμενος» ...

Η ευκαιρία τεσσάρων πόλεων

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Η μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα του πολιτισμού έφτασε για τις ...

Σχολή Καλών Τεχνών με πρώτους φοιτητές το 2015

Σε σημαντικές ανακοινώσεις αναφορικά με την λειτουργία της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών προχώρησε ...

Απεβίωσε ο Κώστας Βρεττάκος

έθανε σε ηλικία 80 ετών, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Κώστας Βρεττάκος μετά από προβλήματα ...

X