Συναυλία στην Κοντέα από την Κυπρογένεια

Συναυλία στην  Κοντέα, το Σάββατο 13 Ιουνίου από την Κυπρογένεια διοργανώνει ο «Όμιλος Κληρονομιάς της Κοντέας».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους, θα αρχίσει στις 18.30 και για τη μετάβαση στην κατεχόμενη Κοντέα θα υπάρχουν λεωφορεία σε όλες τις πόλεις.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ερμηνευτές είναι ο γνωστός Τουρκοκύπριος μουσικοσυνθέτης και μουσικός Ερσέν Σουρουρί (βιόλα, πλήκτρα), ο Τζιαχίτ Κουτραφαλί στο μπάσο, ο Ρόδος Παναγιώτου και ο Γιώργος Κούλας στα ντραμς/κρουστά, η Ελεωνόρα Ρούσου, ο Ιλκέρ Καπτάνογλου και ο Μιχάλης Μιχαήλ στα πνευστά, η Μιράντα Παπανεοκλέους στο βιολοντσέλο και  ο Λάρκος Λάρκου στο λαούτο και στο τραγούδι.

Συμμετέχει επίσης η διεθνούς ρεπερτορίου τραγουδίστρια ΑTYS, η οποία θα ερμηνεύσει παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια σε ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή διάλεκτο. Φιλοξενούμενοι οι καλλιτέχνες Κεμάλ Μουσταφά (φωνή, πιδκιαύλι), Τώνυς Σολωμού (φωνή, βιολί) και Ιωσήφ Ιωσηφίδης (απαγγελία) από την Τουρκοκυπριακή, Μαρωνίτικη και Λατινική κοινότητα της Κύπρου.

Θα παρουσιαστούν διασκευασμένα κομμάτια κοινής παράδοσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων (τραγούδια και ορχηστρικά), καθώς και σύγχρονες συνθέσεις στο ίδιο πνεύμα, όπως: Βασιλιτζ̌ιά/ Feslikan, Δράτζ̌αινα (Λ. Λάρκου), Ζεϊμπέκκικον, Σαρατζ̌ηνός (Ακριτικό- Μ. Χριστοδουλίδη), Μάντρα, Δρεπάνιν, Αζιζιές, Τυλληρκώτισσα- Dillirga, Πέρτικα- Dolama, Mesarya- Μεσαορία (Űr Genç/ Λ. Λάρκου- E. Sururi), Τέσσερα τζ̌αι τέσσερα, Μουζουρού, Γιασεμίν, καθώς και το ομότιτλο ορχηστρικό «Κυπρογένεια», σύνθεση του Λ. Λάρκου.

Η «Κυπρογένεια» ηχογραφεί φέτος τον πρώτο της ψηφιακό δίσκο (CD), αποτυπώνοντας την εμπειρία δέκα (10) χρόνων, από το 2005 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον πρώτο Κατακλυσμό (κατεχόμενης) Αμμοχώστου. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε τοπικά και διεθνή φεστιβάλ, όπως: Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια 2006», Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, 1ο Κυπρορωσικό Gala  (Προεδρικό Μέγαρο), Ισπανία (“Expo Zaragoza 2008”), Λουξεμβούργο (Δικαστικό Μέγαρο) και Ιρλανδία (Κυπριακή Προεδρία Ε.Ε.).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Κώστας Βαρώτσος στη 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου

Την Βικτώρια Λεωνίδου και άλλους έξι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στη Μπιενάλε Νέων Μεσογείου ...

Η ομάδα Παραβάν στην Κουατριενάλε της Πράγας

Ανάμεσα σε ομάδες από την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Αμερική, την Ελβετία και πολλές ...

Η χορογράφος του Co(te)lette μιλά στο «Π»

Ενοχλητικό, σοκαριστικό, θαυμάσιο. Το χορογραφικό έργο «Co(te)lette», το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής, ...

Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων υπουργών Πολιτισμού για τις συνέπειες του Covid-19

Τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, και πιθανά μέτρα ...

Εγκαινιάστηκε «Ο Κόσμος της Κύπρου»

Στην παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί η έκθεση «Ο Κόσμος της Κύπρου», ...

Εκθεση της Αντιγόνης Σ. Δρουσιώτου στο Λονδίνο

Σαράντα τρεις φωτογραφίες της Αντιγόνης Σολομωνίδου Δρουσιώτου παρουσιάζει το Hellenic Observatory στο Λονδίνο, στο ...

X