Τακούσιης – Καραπατάκης στο The Shoe Factory

O Μάριος Τακούσιης και ο Γαβριήλ Καραπατάκης παρουσιάζουν τον νέο τους, τρίτο δίσκο με τίτλο Colours of Another Sky, στον οποίο συνεργάστηκαν με τον Ζαχαρία Σπυριδάκη.

Ο δίσκος θα παρουσιαστεί εκεί όπου ηχογραφήθηκε: στο The Shoe Factory του Ιδρύματος Φάρος, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 στις 20:30.

Ο Μάριος Τακούσιης στο πιάνο, ο Γαβριήλ Καραπατάκης στο άταστο μπάσο και ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης στην κρητική λύρα, αποσκοπούν μέσα από τις συνθέσεις τους να διευρύνουν τη λυρική τους γκάμα και να αναπτύξουν την έκφρασή τους μέσα από νέα πεδία αλληλεπίδρασης.

«Κι ενώ η μουσική τους έχει κατά κύριο λόγο ως βάση της τις αρχές της τζαζ, του αυτοσχεδιασμού και της ελεύθερης αυτοέκφρασης, οι αυθεντικές τους ιδέες και συνθέσεις είναι εμπνευσμένες από τη μεσογειακή μουσική παράδοση και κουλτούρα, δημιουργώντας, ως εκ τούτου, νέες δυναμικές με την συνύπαρξη του πιάνου, του ηλεκτρικού άταστου μπάσου και της λύρας», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Μάριος Τακούσιης και ο Γαβριήλ Καραπατάκης διατηρούν μια μακρόχρονη σχέση συνεργασίας, μέσα από την οποία γεννήθηκε το πρωτοποριακό και καινοτόμο Τακούσιης-Καραπατάκης Πρότζεκτ.

Το 2008, οι δύο μουσικοί συγκρότησαν το Τακούσιης/Καραπατάκης Quartet, και το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, Sympnoia.

Τον Μάιο του 2012, έλαβαν μέρος [ως Τακούσιης-Καραπατάκης Πρότζεκτ] στο 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην Αθήνα, και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν τον δεύτερο τους δίσκο, Seven Miles East.

Έχουν δώσει συναυλίες και έχουν εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Παρουσιάστηκαν ως ντουέτο στη Γερμανία, εκπροσωπώντας την Κύπρο στο Φεστιβάλ Τζαζ EUNIC στο Βερολίνο, και ήταν το πρώτο κυπριακό σχήμα που συμμετείχε στο Ruhrfestspiele Reckinghausen a World Stage.

Η δισκογραφία τους έχει κερδίσει τις επευφημίες του κοινού και των μουσικοκριτικών παγκοσμίων, και το κομμάτι τους, Three Steps Above, έχει συμπεριληφθεί στο τζαζ άλμπουμ της EBU, The Music of Europe.

Το Τακούσιης-Καραπατάκης Πρότζεκτ κατάφερε να ενώσει δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους: αυτόν της δημοτικής μουσικής, ενσωματώνοντας στοιχεία από Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα και Μικρά Ασία, και αυτόν της κλασικής τζαζ, διατηρώντας τα στοιχεία της αλληλεπίδρασης, του αυτοσχεδιασμού και της ελευθερίας στην έκφραση.

+ Το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 20:30 στο The Shoe Factory [οδός Ερμού, παλιά Λευκωσία]. Εισιτήρια προς 15 και 10 ευρώ [για μέλη του Ιδρύματος Φάρος, συνταξιούχους, μαθητές και φοιτητές]. Πληροφορίες τηλ. 22663871.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ανοιχτή την Πρωτομαγιά η Λεβέντειος Πινακοθήκη

Με ειδικό πρόγραμμα γιορτάζει την Πρωτομαγιά η Λεβέντειος Πινακοθήκη, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή ...

My Sweet Canary στο Θέατρο Ριάλτο

Στην παρουσία του σκηνοθέτη Ρόι Σερ [Roy Sher] θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, ...

Ελλάδα: Τι λένε τα κορίτσια που περπάτησαν α λά Monty Python στην παρέλαση

Τα δέκα κορίτσια που εμφανίστηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ελλάδα να βηματίζουν ...

Περί «σκανδάλου» | Επιλογή του Bozar ο Γιάννης Οικονομίδης

Το ίδιο το Κέντρο Τεχνών Bozar των Βρυξελλών επέλεξε τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη για ...

Δημήτρης Λογοθέτης: Και ταινία και επένδυση 125 εκατ. δολαρίων

Επιμένει… κυπριακά ο Δημήτρης Λογοθέτης, σκηνοθέτης της πολυσυζητημένης Jiu Jitsu, της πρώτης ταινίας που ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 49η

Γράφει η Χάρις Χαραλάμπους / Ψυχολόγος, εκπαιδεύτρια Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος εκτίμησε ...

X