Τρίπτυχο, μέρος ΙΙΙ H4nothing

Ο σκηνοθέτης και performer Λούκας Βαλέβσκι μετά την επιτυχία της θεατρικής παράστασης “Το Πλοίο των Τρελών”, που υλοποιήθηκε μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμά “Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου”, συνεχίζει την συνεργασία του με την δραματουργό Κωνσταντίνα Πήτερ, στρέφοντας το ενδιαφέρον προς εσωτερικά ανθρώπινα ζητήματα μέσα από το Τρίπτυχο.

Το Τρίπτυχο είναι μια σειρά από τρεις σόλο performance οι οποίες αφορούν στη σχέση του ανθρώπου ως προς το περιβάλλον και την προσωπική του ανάπτυξη. Αναζητούν πως το κοινωνικό πλαίσιο και οι προσωπικές επιθυμίες μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία. Πως η αυστηρά προσωπική θεματολογία μπορεί να εκφραστεί επί σκηνής, μέσα σε άχρονες και άτοπες συνθήκες.

Οι παραστάσεις αποτελούν η μία συνέχεια της άλλης: το πρώτο μέρος με τίτλο Η2011 διαπραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον (ολοκληρώθηκε στις 11, 12, 13, 14 Μαίου 2015) , το δεύτερο μέρος H4WHAT παρουσιάζει τον άνθρωπο σε μια πάλη με τα όνειρα του (ολοκληρώθηκε στις 8,9,10,11 Ιουνίου 2014) και η τρίτη παράσταση της τριλογίας Η4nothing, ο άνθρωπος βρίσκεται στην τελική προσπάθεια για να υλοποιήσει το όνειρο του ή ακόμα για να κατορθώσει να πορευτεί στην ζωή του ανάμεσα σε κοινωνικούς περιορισμούς.

H4nothing μέρος ΙΙΙ

Με την performance H4nothing ολοκληρώνεται το ΤΡΙΠΤΥΧΟ, μια σειρά σόλο performance του Λούκα Βαλέβσκι και της Κωσταντίνας Πήτερ. Ο κύκλος αυτός των παραστάσεων αφορούν στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και την προσωπική του ανάπτυξη. Αναζητούν πως το κοινωνικό πλαίσιο και οι προσωπικές επιθυμίες μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία. Πως η αυστηρά προσωπική θεματολογία μπορεί να εκφραστεί επί σκηνής, μέσα σε άχρονες και άτοπες συνθήκες.

Με το H4nothing οι συντελεστές αναρωτιούνται πως το άτομο μπορεί να λειτουργήσει αν χάσει τα σημεία αναφοράς του. Όταν κάθετι γνώριμο χαθεί, τι άλλο μπορεί να εμφανιστεί για να συνεχίσει, να αισθανθεί, να αντιδράσει, ή απλά θα αφήσει τις στιγμές να το προσπεράσουν;

Τι μπορεί να συμβεί όταν κατανοήσουμε όλα τα κομμάτια του εαυτού μας, πόσες ταυτότητες μπορεί να έχουμε, και υπάρχει ποτέ σημείο που τις αναγνωρίζουμε όλες; Μήπως αυτό είναι το σημείο μηδέν, όπου όλα μπορούν να ξεκινήσουν ξανά… μήπως είναι ο έρωτας, ο θάνατος, η γέννηση.

To H4nothing παρουσιάζεται ως ένα προσωπικό στοίχημα όπου τα εικαστικά και πραγματικά όρια ισορροπούν λεπτά, καθόλη την διαδρομή. Το σκηνικό περιβάλλον παρουσιάζεται εύθραυστο όσο ο λόγος και η κίνηση του περφόρμερ.

“Σε αυτούς τους καιρούς, που ακριβώς ότι συμβαίνει δεν θα μπορούσε να είχε ήδη φανταστεί, και όταν αυτό που πρέπει να συμβεί δεν μπορεί να φανταστεί, και αν μπορούσε δεν θα συνέμβαινε… Μέσα σε μια παρακμή της φαντασίας όπου ο άνθρωπος πεθαίνει από πνευματική πείνα, χωρίς να νιώθει πείνα… Γίνεται αυτό που δεν θεωρείται ότι πρέπει να γίνει, αλλά αυτό που μόνο ανέκφραστο μπορεί να θεωρηθεί.» Karl Kraus

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία/ μουσική/ performer: Λούκας Βαλέβσκι

Δραματουργία: Κωνσταντίνα Peter

Κείμενα: Ψαλμοί του Δαυίδ, μετφ. Αντρέας Κάλβος

Performance Design: Λούκας Βαλέβσκι- Κωνσταντίνα Peter

Παραγωγή: ΜΙΤΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Παραστάσεις: 6,7,8,9 Ιουλίου

Στις 20:30

Είσοδος €5

Κρατήσεις/ πληροφορίες 99 985232 www.mitos.org.cy

Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ,

Άστιγγος 1, 3016 Λεμεσός

www.mitos.org.cy

Τηλ Επικοινωνίας: 00357 99985232

Email: mitos@mitos.org.cy

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Gayatri Spivak και Tariq Ali στην Κύπρο

Δύο εμβληματικές μορφές θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε από κοντά ...

Λευκωσία Loop Festival στις 3 και 4 Ιανουαρίου

Ίσως το πρώτο φεστιβάλ του 2012 προτείνει η εταιρεία παραγωγών «Λουβάνα Δίσκοι», πραγματοποιώντας στις ...

Καραμπέτη – Ψαρράς στην καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Νίκος Ψαρράς θα κρατούν τους δύο κύριους ρόλους της ...

Isnotgallery | «Έχεις καινούρια σχέδια;»

«Έχεις καινούρια σχέδια;» Τριάντα πέντε καλλιτέχνες απαντούν «ναι» και παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην ...

Νύφη ξανά η Aretha Franklin

Για τρίτη φορά θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου η Αρίθα Φράνκλιν, η ...

Αγγελάκας καλεί Νταλάρα σε… συναισθηματικό κομμουνισμό

Με αφορμή συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας σε κυπριακό περιοδικό, ο Γιάννης Αγγελάκας ...

X