Φωτογραφικές αφηγήσεις από τους Ν. Βεντουράκη και Στ. Καλλινίκου

Ο καλλιτέχνης Νικόλας Βεντουράκης παρουσιάζει παλιές και καινούργιες δουλειές στις 13 Ιουνίου στον χώρο Θκιό Ππαλιές.

Αφορμή για αυτή την παρουσίαση είναι η από κοινού συμμετοχή του με τον Κύπριο φωτογράφο Στέλιο Καλλινίκου στην ομαδική έκθεση ‘Borderlines’, η οποία πραγματοποιείται στο Σπίτι της Κύπρου στα πλαίσια του Athens Photo Festival, του κορυφαίου Φεστιβάλ Φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ενός από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας.

Μετά το πρώτο μέρος της ομιλίας του, ο Ν. Βεντουράκης και ο Στ. Καλλινίκου θα μπουν σε μια ανοικτή συζήτηση με το κοινό για τις αφηγήσεις που αντανακλώνται στις δουλειές τους καθώς και για τις ομοιότητες ή τις διαφορές τους όσον αφορά τον τρόπο που προσεγγίζουν την φωτογραφία.

Το έργο με τίτλο ‘Defining Lines – Borderlands’ επικεντρώνεται γύρω από και εντός των περιοχών των Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου στην Κύπρο. Πρόκειται για μια από τις δύο περιοχές που θεωρούνται ως Βρετανικά Κυρίαρχα Εδάφη και είναι αυτόνομα.

Στο μεγαλύτερο μέρος δεν υπάρχουν φυσικά σύνορα και φράχτες ή σημεία τελωνειακού ελέγχου μεταξύ των περιοχών και της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Η ύπαρξή τους δεν είναι παρούσα στην καθημερινότητα των κατοίκων και πολλές φορές δεν γνωρίζει κάποιος αν έχει περάσει σε εδάφη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και με συσκευές όπως τα iPhones και υπηρεσίες όπως τα Google Maps, τα σύνορα αποκτούν και πάλι υπόσταση. Αυτά τα σύνορα είναι διαπερατά συνεχώς. Αυτά τα σύνορα χωρίζουν τα εδάφη συνεχώς.

+ Το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 20:30 στον χώρο Θκιό Ππαλιές [οδός Κισσάμου 2Β, Λευκωσία]. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 99824520.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Από τη σειρά φωτογραφιών Defining Lines – Borderlands.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νύκτες Ιουνίου με παλιό Ελληνικό Σινεμά στο Θερινό Ριάλτο!

Μετά την περσινή πετυχημένη αναβίωση του Θερινού Σινεμά, το Θέατρο Ριάλτο προχωρεί στη θεσμοθέτηση ...

Η ορχήστρα είναι η πόλη : To πάρκο της μουσικής

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2» Λόγω καιρικών συνθηκών, το Φεστιβάλ «ΤΟ ...

Μια έκδοση για την κυπριακή πόλη

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, σε συνεργασία με τις Αρχιτεκτονικές Εκδόσεις Δομές, παρουσιάζει την ειδική ...

Οι Urban Gorillas δημιουργούν Φουσκο-πόλεις

Η ΜΚΟ Urban Gorillas  [Λευκωσία] και οι Plastique Fantastique [Βερολίνο], το αρχιτεκτονικό τμήμα του ...

Για «πολιτιστική γενοκτονία» κατηγορεί την Κίνα ο Δαλάι Λάμα

Ο Δαλάι Λάμα, πνευματικός ηγέτης των θιβετανών βουδιστών, δήλωσε σήμερα στο Τόκιο ότι η ...

Θέατρο Διόνυσος | Οι ράγες πίσω μου

«Οι ράγες πίσω μου» είναι η επόμενη παραγωγή του Θεάτρου Διόνυσος για τη θεατρική ...

X