Borderlines | Έκθεση φωτογραφίας στο Σπίτι της Κύπρου

Με μεγάλη επιτυχία και την αθρόα προσέλευση φίλων της τέχνης της Φωτογραφίας εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 8 Ιουνίου στο Σπίτι της Κύπρου, η έκθεση Borderlines η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί την ένταξη του Athens Photo Festival στο δίκτυο του European Month of Photography, που αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνεργατική πλατφόρμα φωτογραφικών φεστιβάλ, αναδεικνύοντας την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Η θεματική του Φεστιβάλ με γενικό τίτλο Reframe Memory προσεγγίζει και διερευνά τις σύνθετες διασυνδέσεις της συλλογικής και ατομικής μνήμης, επιχειρώντας μια κριτική θεώρηση του παρελθόντος όπως αυτό επηρεάζει το παρόν και διαμορφώνει το μέλλον.

Η έκθεση Borderlines, στο Σπίτι της Κύπρου, εντάσσεται στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Φεστιβάλ που, διασταυρώνοντας επιλεγμένες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, επιχειρεί να ενισχύσει τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Σε περιόδους αυξανόμενης έντασης και αναταραχής, που αναμορφώνουν τη ζωή των ανθρώπων, ασχέτως με το ποιοι είμαστε ή πού κατοικούμε, τα όρια, σε όλες τις μορφές τους, αποτελούν προκλήσεις και θέτουν περιορισμούς, που, συνεχώς, καθορίζουν τον κόσμο, τον εαυτό μας και τη θέση μας σε αυτόν.

Τα Borderlines, η μεθόριος, τα διαχωριστικά όρια, αντικατοπτρίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις στη διερεύνηση εντός και περί των υπαρχόντων οικείων περιοχών, καθώς και τους τρόπους πρόσληψης της ασταθούς σχέσης ανάμεσα στην ταυτότητα, την επικράτεια και τα όρια.

Αυτές οι αόρατες ή ορατές διαχωριστικές γραμμές διατρέχουν τον πλανήτη μας χωρίζοντας τη μια περιοχή από την άλλη, σε σημεία όπου διαφορετικές δυνάμεις συναντώνται σε στενές ζώνες εδαφών σχηματίζοντας στρατιωτικές περιοχές, ζώνες ασφαλείας, στρατόπεδα προσφύγων και νεκρές ζώνες.

Στην έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Μανόλης Μωρεσόπουλος, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Στέλιος Καλλινίκου (CY), Νικόλας Βεντουράκης (GR), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (CY), Yaakov Israel (IL), Maria Gruzdeva (RU), Constance Proux (BE) και Μυρτώ Παπαδοπούλου (GR).

+ Η έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα θα παραμείνει μέχρι τις 3 Ιουλίου 2015. Ωρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 15:30

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ζητούνται νεαροί πρεσβευτές Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και όλους τους μνημειακούς ...

Έλληνας μαθηματικός τιμάται με το βραβείο Norbert Wiener

Με το βραβείο Norbert Wiener, μία από τις υψηλότερες διακρίσεις στον τομέα των εφαρμοσμένων ...

4 x Θέατρο | Σειρά διαλέξεων από τη Θεατρική Πορεία Λεμεσού

Τέσσερις διαλέξεις αφιερωμένες σε θέματα που αφορούν το θέατρο παρουσιάζει από τις 20 Σεπτεμβρίου ...

“Chi-raq” :o Σπάικ Λι συναντά την “Λυσιστράτη” στη νέα του ταινία.

Στην πρώτη ταινία του σκηνοθέτη για το κινηματογραφικό στούντιο της Amazon συμμετέχουν ο Σάμιουελ ...

Πρώτες φωτογραφίες από την έκθεση οΟ στην Μπιενάλε Βενετίας

Το preview των «εκλεκτών» ξεκίνησε στην φετινή Μπιενάλε Βενετίας, η οποία ανοίγει επίσημα τις ...

Αντίο, David Edwards

Ο Αμερικανός τραγουδιστής των μπλουζ, Ντέιβιντ «Honey-Boy» Έντουαρτς απεβίωσε στις 29 Αυγούστου σε ηλικία ...

X