Fear Industry | 32 Οπερατικές πράξεις για το θέατρο και την καθημερινότητα

Δύο ηθοποιοί και μια μέτζο σοπράνο ξεδιπλώνουν σε 32 πράξεις ένα «ζωντανό αρχείο» προβάλλοντας τον φόβο όπως τον αντιλαμβανόμαστε στη σημερινή κοινωνία στην θεατρική παράσταση Fear Industry.

Η παράσταση ανεβαίνει στις 22, 23 και 29 Ιουνίου στο Παλιό Ξυδάδικο Λεμεσού και θα ακολουθήσει ευρωπαϊκή περιοδεία το φθινόπωρο.

Αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου:

«Το Fear Industry εξερευνά τις έννοιες του φόβου και της πολιτικής χειραγώγησης και καταπιάνεται με την σημερινή κοινωνία ως βιομηχανία που κατασκευάζει φόβο και απειλή.

H σκηνοθεσία συνδυάζει στοιχεία όπερας με σύγχρονο θέατρο και κίνηση για να ισορροπήσει ανάμεσα στους έμφυτους μας φόβους και αυτούς που χειραγωγούνται και ενισχύονται από το περιβάλλον μας.

Το έργο αποστάζει ιστορικές ομιλίες, προσωπικές ιστορίες, αναλυτικά κείμενα και εξομολογήσεις από το YouTube σε μια διάχυτη και διεισδυτική ποικιλία από προσωπικές μαρτυρίες και δημόσιες διακηρύξεις.

Φοβόμαστε τα πάντα, και περισσότερο από ποτέ, από θανατηφόρες μέλισσες μέχρι ναρκομανείς, πυρκαγιές, παιδόφιλους, ασθένειες, κατασκοπεία μέσω του διαδικτυακού χώρου, την γρίπη των πτηνών, τα γηρατειά, τις τρελές αγελάδες, τους μετανάστες, τον άνθρακα, τις ρυτίδες, την περιβαλλοντική κατάρρευση και, ας μην ξεχνάμε, τους τρομοκράτες…»

Εξελίσσοντας την αρχική παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Ριάλτο, αυτή η καινούργια παράσταση εγκαινιάζει το «Fear Industry Project», μια μεγάλη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις – θέατρα [Άμστερνταμ, Μαδρίτη, Ζυρίχη, Αθήνα, Στουτγάρδη, Λονδίνο] ξεκινώντας από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την κάθε χώρα θα συνεργαστούν με την ομάδα της Κύπρου στη γλώσσα της αντίστοιχης χώρας, έτσι ώστε να επεκταθούν στο θέμα του φόβου.

fear_industry_wieland_pig2 fear_industry_achim #9327F8 fear_industry_achim #9327F9 fear_industry_achim #9327FD fear_industry_achim #932800 fear_industry_achim #932970 fear_industry_achim_#9328F0 fear_industry_wielan#932806 fear_industry_wieland_27 fear_industry_wieland_30 fear_industry_wieland_32 fear_industry_wieland_37 fear_industry_wieland_el4

Σκηνοθεσία / Σκεπτικό: Achim Wieland

Δραματουργία / Σενάριο: σε συνεργασία με τους περφόρμερ

Περφόρμερ: Μάριος Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου

Μέτζο Σοπράνο: Μαριάννα Πιερέττη

Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Σόσε Εσκιτζιάν

Φωτισμός: Γιώργος Λάζογλου

Μουσικές προτάσεις: Πάνος Μπάρτζης

+ Στις 22, 23 και 29 Ιουνίου 2015 στο Παλιό Ξυδάδικο [Γενεθλίου Μιτέλλα, Λεμεσός]

Η γλώσσα της παράστασης είναι η αγγλική με ζωντανές άριες στα Γερμανικά και Αγγλικά.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 99666389

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Red Soul | Νέος δίσκος από τη Μαρία Πανοσιάν

Το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο red soul παρουσιάζει η μουσικοσυνθέτης Maria Panosian, ...

Πλατφόρμα Χορού ’12 | Μάχη Δ. Lindahl

Το «Παράθυρο» παρουσιάζει τις συμμετοχές στη φετινή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, η οποία ξεκινά στις ...

Asila Music Festival για καλό σκοπό

Μαθητές, φοιτητές και επαγγελματίες από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και της τέχνης κινητοποιήθηκαν για ...

11 κυπριακά φεστιβάλ έλαβαν το EFFE Label

Έντεκα φεστιβάλ τα οποία πραγματοποιούνται στην Κύπρο κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ετικέτα EFFE, μια ...

Αυτούσια η επιστολή του ΕΜΑΑ

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του ΕΜΑΑ (Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Καλλιτεχνικού Συνδέσμου), με την οποία ο ...

Θέατρο Ένα κατά ΘΟΚ για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού προσφεύγει το Θέατρο Ένα, θεωρώντας ότι ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου λειτουργεί ...

X