Galia Nazaryants

Οι καλύτερές μου φωτογραφίες δεν είναι κάτι που βλέπετε κάθε μέρα, είναι εικόνες που βρέθηκαν στον δρόμο μου και ήμουν απλά τυχερή να βρίσκομαι εκεί για να συλλάβω τη στιγμή. Αυτή η εικόνα είναι μια από αυτές. Λήφθηκε στην οροφή του ξενοδοχείου Turizmi i ri, μια εγκαταλειμμένη οικοδομή σε αλπικό στυλ στο προάστιο Κούξι, μια μικρή πόλη στο βόρειο τμήμα της Αλβανίας. Έγινε διάσημο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσσυφοπεδίου, όταν 450.000 Αλβανοί πρόσφυγες του Κοσσυφοπεδίου διέσχισαν τα σύνορα και στεγάστηκαν σε καταυλισμούς μέσα και γύρω από την πόλη. Το ξενοδοχείο χτίστηκε γύρω στο 1990 σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια τουριστική βιομηχανία στο Κούξι.

Σήμερα έχει σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί και απέχει πολύ από το να είναι μια ασφαλής παιδική χαρά. Τα παιδιά της περιοχής, ωστόσο, είναι συχνοί επισκέπτες εκεί. Η τύχη ήταν πιστός συνεργάτης μου εκείνη την ημέρα: προσπαθούσα να φωτογραφήσω σε κοντινό πλάνο αυτά τα δύο αγόρια, όταν ξαφνικά ένα από αυτά κάλυψε το πρόσωπό του με το βιβλίο και «δημιούργησε» τη φωτογραφία. Αυτό το βιβλίο που βρέθηκε στα συντρίμμια στην οροφή του ξενοδοχείου έγραψε ο Ενβέρ Χότζα, ο οποίος κυβέρνησε τη σοσιαλιστική Αλβανία για περίπου 40 χρόνια.

Ημ. γέννησης: Είμαι παλιά ψυχή

Σπουδές: Μετάφραση και Διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Στόχος όμως είναι να κατακτήσω την τέχνη της φωτογραφίας.

Επιρροές: Henry Cartier Bresson, Andre Kertesz, Sebastiao Salgado, Alex Webb, Nikos Economopoulos, Harry Gruyaert και πολλοί άλλοι. Δεν είναι ακριβώς η επιρροή, αλλά περισσότερο η έμπνευση.

High: 1ο βραβείο στο Vienna International photo awards 2014.

Low: Το ότι δεν είμαι σε θέση να ταξιδεύω και να φωτογραφίζω όσο θέλω.

Tip: Πρώτον, πριν πατήσετε το κουμπί σκεφτείτε γιατί το κάνετε. Με άλλα λόγια, η φωτογραφία σας πρέπει να ξεκινήσει με το περιεχόμενο. Μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα κατάσταση, ένα αξιόλογο πρόσωπο, μια παράξενη στάση του σώματος, όμορφο χρώμα, το φως, η υφή κ.λπ. Δεύτερον, προσπαθήστε να ανακαλύψετε πώς να φωτογραφίσετε με την καρδιά σας και αυτό είναι δύσκολο να το εξηγήσω, θα πρέπει να βρει ο καθένας τον δικό του τρόπο.

+ Έκθεση της Galia Nazaryants με τίτλο «Από τα Βαλκάνια στην Ινδία» παρουσιάζεται στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6 στη Λεμεσό μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2015. Πληροφορίες τηλ. 25354810.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Χρυστάλλα Κυριάκου

“The Spoken Word” από τη σειρά “Within the White Walls” Πρόκειται για την απουσία ...

Νίκος Αβρααμίδης

«Το τελευταίο Τάμα» Το 2002 στον Μουτουλλά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ ...

Άλεξ Sheldon Σάββα

Αυτή η φωτογραφία, την οποία έβγαλα στο Νότιο Λονδίνο το 2013, είναι μια από ...

Γιώργος Χατζηπαύλου

Λίγες μέρες μετά τη δεύτερη εισβολή των Τούρκων, πήγαμε με δημοσιογράφους και φωτογράφους του ...

Αντζελίνα Δημοσθένους

Συζητούσα με έναn φίλο φωτογράφο τις προάλλες για το αν είναι προτιμότερο να φωτογραφίζω ...

Rebecca Sampson

Αυτή η εικόνα είναι μέρος της σειράς “AUSSEHNSUCHT”, η οποία ασχολείται με το θέμα ...

X