Δήμητρα Νικοδήμου

Η Δήμητρα Νικοδήμου κάνει την καθημερινότητά της έργο τέχνης

Τι κάνεις;
Κάνω μάλλον τη ζωή και την καθημερινότητά μου έργο. Με πολλά στοιχεία, πράξεις και “θέλω”, που ενώνονται και δημιουργούν αφηρημένα σχήματα, με τα χρώματα να παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Σε έναν ρυθμό που άλλοτε είναι φοβισμένος, ευτυχισμένος, θλιμμένος και άλλοτε έχει την ανάγκη να πράξει καθοριστικές σκέψεις και εικόνες επιλέγοντας να εκφραστεί με στοιχεία της τέχνης.
Τρελό; Όχι. Κάνω αυτό που κάθε καλλιτέχνης θέλει να κάνει δείχνοντας πάντα στοιχεία του διαφορετικού εαυτού του και έχει πάντα μια ιδιαιτερότητα που τον κάνει να σκεφτεί, να εκφράσει, να επιλέξει και να παρουσιάσει.

Γιατί το κάνεις;
Εκφράζομαι, δημιουργώ, και κάνω αυτό που κάνω σε στιγμές που μια ανάγκη οδηγεί σε πράξεις με τις οποίες εξωτερικεύομαι και αφήνει στο τέλος μια λύτρωση και μια ικανοποίηση. Θεωρώ τον κάθε δημιουργό τυχερό σε κάθε αρχή, μέση και τέλος, όταν επέλεξε να φτιάξει αυτό το κάτι που ο κόσμος αυτός τον έσπρωξε σε μια εκφραστική, ίσως, ανάγκη.

Τι θα κάνεις;
Στο μέλλον δεν ξέρω. Στο άμεσο πολλά. Η ζωή κυλά χωρίς να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι θα συμβεί, αλλά η κάθε εμπειρία και δοκιμασία πάντα είναι πηγές που βρίσκονται έξω από στούντιο και υλικά, μα η μάχη δίνεται εκεί, με χρώματα και σκέψεις. Φτάνεις σε καινούργια όρια και εικόνες που αντικατοπτρίζουν την ψυχοσύνθεσή σου στην κάθε περίοδο, περιμένοντας συχνά το επόμενο δείγμα και αφήνοντας τα προηγούμενα αποτυπωμένα στη σωστή μεριά.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νιόβη Φινοπούλου

Η Νιόβη Φινοπούλου βάζει τα ζώα πάνω από τους ανθρώπους

Κυριακή Φιλή

Ποια είσαι; Έχω ένα όνομα και είμαι αυτή που είμαι. Τι κάνεις; Κυρίως δισδιάστατες ...

Μιχάλης Ελευθερίου

Ο Μιχάλης Ελευθερίου ζει στη Νεκρή Ζώνη και διατυπώνει πολλά “γιατί;” Πού μένεις; Στη ...

Ειρήνη Καραγιώργη

Ποια είσαι; Είμαι η Ειρήνη και σύντομα κλείνω τα 22. Είμαι ηθοποιός, απόφοιτος της ...

Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο

Ο Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο πιστεύει στο “καλό” Πού είσαι; Τώρα; Στον καναπέ μου, ...

Arshak Sarkissian

Ο Arshak Sarkissian δίνει ζωή στους ήρωες των έργων του Τι κάνεις; Είμαι καλλιτέχνης. ...

X