Στις 28 Ιουλίου η επιστροφή ΘΟΚ στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας

Για τις 28 Ιουλίου προγραμματίζεται το ανέβασμα του «Ιππόλυτου», της καλοκαιρινής παραγωγής ΘΟΚ, στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Π, παράγοντες του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου βρέθηκαν προ ημερών στο αρχαίο θέατρο για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων σχετικά με την σκηνή ενώ για το ανέβασμα του έργου, ο Οργανισμός στοχεύει στην 28η Ιουλίου 2015. Εξ αρχής, άλλωστε, είχε λεχθεί πως η παράσταση θα πρέπει να δοθεί εντός Ιουλίου.

Η μετάβαση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου κρίνεται ως αντίστοιχη της παρουσίας του Τουρκοκυπριακού Δημοτικού Θεάτρου σε Λευκωσία και Λεμεσό. Αναμένεται, δε, ότι τόσο ο πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί [ο οποίος συνίδρυσε το Τ/κυπριακό Δημοτικό Θέατρο με ανθρώπους του θεάτρου στις αρχές του ’80] θα δώσουν το «παρών» τους στην παράσταση, με τον ίδιο τρόπο που τους είδαμε να συναντιούνται και να παρακολουθούν μαζί την παράσταση «Κύπρος, Πικράθηκα στα ελληνικά, Πληγώθηκα στα τούρκικα» στο Θέατρο Ριάλτο στις αρχές Ιουνίου.

Ήδη σε δηλώσεις του χθες, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι σε ανταπόδοση της επίσκεψης στη Λεμεσό, θα βρεθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο θέατρο της αρχαίας Σαλαμίνας στο τέλος Ιουλίου, για να παρακολουθήσουν «συναυλία» και όχι θέατρο.

Το τοπίο ξεκαθάρισε η επικεφαλής της Επιτροπής για τον Πολιτισμό, Ανδρούλα Βασιλείου: «Η αρχική πρόταση αφορούσε τη διοργάνωση συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου», ωστόσο «δεν μπορεί να υλοποιηθεί καθώς τα μέλη της θα βρίσκονται σε διακοπές από τις 9 του μηνός».

Ο ΘΟΚ θα παρουσιάσει στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος», η οποία παρουσιάζει το δράμα της Φαίδρας όταν η θεά Αφροδίτη τής εμπνέει έρωτα για τον Ιππόλυτο, τον γιο του συζύγου της, Θησέα.

Ο «Ιππόλυτος» θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Αρχ. Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία.

H κίνηση θα ενταχθεί στο πλαίσιο δράσης της νεοσύστατης Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό.

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

H ταινία Greenhouse στο Berlinale Film Cloud

Η μικρού μήκους ταινία Greenhouse (Θερμοκήπιο), του Ιωακείμ Μυλωνά, είναι ανάμεσα στις 100 ταινίες ...

Βρέθηκαν τα πρώτα σκίτσα του «Μικρού Πρίγκιπα»

Σε μια αποθήκη ανάμεσα σε χαρτιά και εφημερίδες στην Ελβετία βρέθηκαν τα πρώτα σκίτσα ...

Κρατικό το Ριάλτο : Αλλάζει ο ιδιοκτήτης αλλά όχι το καθεστώς λειτουργίας του θεάτρου

Και επισήμως κρατικό είναι στη νέα του εποχή το Θέατρο Ριάλτο, μετά την προχθεσινή ...

Έκθεση για τα 20 χρόνια δωρεάν μαθημάτων χαρακτικής

Μια μεγάλη έκθεση με έργα χαρακτικής τα οποία δημιούργησαν μαθητές στα εργαστήρια της Σχολής ...

Η Τέχνη Πάντα Ελεύθερη / Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει δύο συναυλίες, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Μποτίνη ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 50η

Γράφει η Κωνσταντία Σωτηρίου/Συγγραφέας Νύχτες καραντίνας. Μπακού Κουράε Ανάμεσα στις μέρες αυτές της σκοτεινιάς ...

X