Στις 28 Ιουλίου η επιστροφή ΘΟΚ στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας

Για τις 28 Ιουλίου προγραμματίζεται το ανέβασμα του «Ιππόλυτου», της καλοκαιρινής παραγωγής ΘΟΚ, στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Π, παράγοντες του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου βρέθηκαν προ ημερών στο αρχαίο θέατρο για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων σχετικά με την σκηνή ενώ για το ανέβασμα του έργου, ο Οργανισμός στοχεύει στην 28η Ιουλίου 2015. Εξ αρχής, άλλωστε, είχε λεχθεί πως η παράσταση θα πρέπει να δοθεί εντός Ιουλίου.

Η μετάβαση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου κρίνεται ως αντίστοιχη της παρουσίας του Τουρκοκυπριακού Δημοτικού Θεάτρου σε Λευκωσία και Λεμεσό. Αναμένεται, δε, ότι τόσο ο πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί [ο οποίος συνίδρυσε το Τ/κυπριακό Δημοτικό Θέατρο με ανθρώπους του θεάτρου στις αρχές του ’80] θα δώσουν το «παρών» τους στην παράσταση, με τον ίδιο τρόπο που τους είδαμε να συναντιούνται και να παρακολουθούν μαζί την παράσταση «Κύπρος, Πικράθηκα στα ελληνικά, Πληγώθηκα στα τούρκικα» στο Θέατρο Ριάλτο στις αρχές Ιουνίου.

Ήδη σε δηλώσεις του χθες, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι σε ανταπόδοση της επίσκεψης στη Λεμεσό, θα βρεθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο θέατρο της αρχαίας Σαλαμίνας στο τέλος Ιουλίου, για να παρακολουθήσουν «συναυλία» και όχι θέατρο.

Το τοπίο ξεκαθάρισε η επικεφαλής της Επιτροπής για τον Πολιτισμό, Ανδρούλα Βασιλείου: «Η αρχική πρόταση αφορούσε τη διοργάνωση συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου», ωστόσο «δεν μπορεί να υλοποιηθεί καθώς τα μέλη της θα βρίσκονται σε διακοπές από τις 9 του μηνός».

Ο ΘΟΚ θα παρουσιάσει στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος», η οποία παρουσιάζει το δράμα της Φαίδρας όταν η θεά Αφροδίτη τής εμπνέει έρωτα για τον Ιππόλυτο, τον γιο του συζύγου της, Θησέα.

Ο «Ιππόλυτος» θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Αρχ. Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία.

H κίνηση θα ενταχθεί στο πλαίσιο δράσης της νεοσύστατης Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό.

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Το Σκάσιμον» στο Παλιό Ξυδάδικο

«Μια κρίσιμη βίαιη στιγμή είναι τούτη, ένας κόσμος γκρεμίζεται, ένας άλλος δεν έχει ακόμα ...

Οι ταινίες στο Διαγωνιστικό τμήμα της φετινής Μπερλινάλε

Με λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη του 66ου  Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ...

ΣΕ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ| 5 λογοτεχνικές προτάσεις

Ο Κώστας Κωνσταντίνου -aka Costis Con aka Κατά Βαρβάρων- προτείνει πέντε βιβλία που θα ...

Βραβευμένη «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη», στη Θεσσαλονίκη

Το βραβείο Fipresci της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κριτικών Κινηματογράφου και το Βραβείο της Πανελλήνιας ...

Κατάθεση ερωτήσεων για την Κρατική Βιβλιοθήκη

Κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με το μέλλον της Κρατικής Βιβλιοθήκης κατέθεσε στις 9 Ιουλίου ο ...

Ένα βραβείο ειρήνης για τη Δικοινοτική Χορωδία της Κύπρου

Η Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη στην Κύπρο απέσπασε το Βραβείο Χιροσίμα 2020, που ...

X