14ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο «Όψεις του Κόσμου» – Βράβευση Ταινιών

Ένα ακόμη μαγικό ταξίδι με την τέχνη του σινεμά animation και με φόντο τον έναστρο ουρανό της κυπριακής υπαίθρου, έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και συγκινώντας όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν, Κύπριους και ξένους καλεσμένους.

Φέτος στο  διευρυμένο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο – «Όψεις του Κόσμου», είδαμε καινοτομίες στην τεχνική, μεγάλο εύρος στη θεματολογία, ευαισθησία, χιούμορ αλλά και έντονη πολιτική διάσταση.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την βράβευση των ταινιών που επιλέγηκαν από την φετινή κριτική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από τους σκηνοθέτες Piotr Dumala απο την Πολωνία, την Spela Cadez απο την Σλοβενία και την Κύπρια Τώνια Μισιαλή. Η επιτροπή έδωσε το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία των διεθνών ταινιών στην Ιαπωνική ταινία Track των Nagata Takeshi και Kazue Monno και στην κατηγορία των κυπριακών βράβευσε την ταινία 24/7 ττης Ρεβέκκας Στυλιανού. Ειδική μνεία των μελών της κριτικής επιτροπής απέσπασαν οι ταινίες Small People with Hats της Sarina Nihei (Μεγάλη Βρεττανία), επιλογή του Piotr Dumala, Retro Future, του Mirai Mizue (Ιαπωνία), επιλογή της Spela Cadez και Nuggets του Andreas Hykade (Γερμανία), επιλογή της Τώνιας Μισιαλή.

Το βραβείο της ξένης ταινίας συνοδευόταν από το χρηματικό ποσό των €1000  και της κυπριακής ταινίας από €500 τα οποία χορήγησε η Ελληνική Τράπεζα. Η τελετή λήξης και η παράδοση των βραβείων έγινε στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Παλαιπάφου στα Κούκλια, ύστερα από επτά ημέρες προβολών, εργαστηρίων, εκθέσεων, συναυλιών και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων που κινήθηκαν παράλληλα στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη στα Κούκλια, στον Αγροτουριστικό Ξενώνα Βασιλιάς Νικοκλής στην Νικόκλεια στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις στην Πάφο και στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια. Το Κυπριακό Βραβείο παρέδωσε στον βραβευθέντα σκηνοθέτη ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κύριος Παύλος Παρασκευάς, και το διεθνές ο κ. Μενέλαος Μενελάου εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας.

Το φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία της κορυφαίας μουσικού Σαββίνας Γιαννάτου.Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017. Στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσιές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και συνδιοργανώνεται απο τους Πολιτιστικούς Οργανισμούς “Φεστιβάλ Όψεις του Κόσμου” και το “Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή” υπο την αιγίδα της ASIFA, του διεθνούς Οργανισμού του Σινεμά Animation.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ανοικτό στο κοινό το Θέατρο ΘΟΚ μετά τη θραύση και τρίτου υαλοπίνακα

Σε άμεση αφαίρεση όλων των υαλοπινάκων στην κουπαστή της σκάλας που οδηγεί από το ...

Momenta | Έκθεση της Σιμόνης Συμεωνίδου

Tη νέα της -πολύ ενδιαφέρουσα- εικαστική δουλειά παρουσιάζει μέχρι και τις 11 Ιουνίου η ...

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ | Οι Monsieur Doumani στην Πλατεία Ηρώων

Μετά την αναβολή της παρουσίας τους στο Rialto World Music Festival που ήταν προγραμματισμένη για ...

Άγνωστος ο ιδιοκτήτης του «Τεν Τεν στην Αμερική»

Ένας ιδιώτης ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του σπάνιου ...

Έκθεση της Alison Turnbull στην Art Seen Projects

Με την ατομική έκθεση της Alison Turnbull «Cloud Diagram» εγκαινιάζει την εικαστική σεζόν 2016-17 ...

Το νέο δ.σ. της Πολιτιστικής Κίνησης ex-Artis

Η Πολιτιστική Κίνηση Ex Artis ανακοίνωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο και την καλλιτεχνική της ...

X