The King’s Speech – Αναλόγιο στη βεράντα του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR)

Επτά ηθοποιοί θα παρουσιάσουν σε αναλόγιο το έργο του βραβευμένου με Όσκαρ David Seidler, μόνο για τέσσερα βράδια στην όμορφη βεράντα του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), στην αγγλική.

Ο Ανδρέας Αραούζος, ο Paul Stewart, η Αλεξία Παρασκευά, η Χριστίνα Μαρούχου, ο David Δημητρίου, ο Graham Thomas και ο Ricky Ιακώβου θα διαβάσουν την πραγματική και συγκινητική ιστορία του Βασιλιά Γεωργίου VI: ενός ανθρώπου που έδωσε μάχη κατά της προσωπικής του οδύνης, στην πιο σκοτεινή στιγμή στην ιστορία της χώρας του, και παρέδωσε το υποδειγματικό πια εξάγγελμα σε όλη την υφήλιο για να εμψυχώσει το λαό του.

Ο συγγραφέας, αντλώντας από τη δική του εμπειρία με τον τραυλισμό, γράφει αρχικά την ιστορία αυτή για το θέατρο. Έγραψε στην Βασιλομήτωρα ζητώντας την άδειά της για το ανέβασμα του έργου, και αυτή τον παρακάλεσε να μην το παρουσιάσει όσο η ίδια είναι εν ζωή, κάτι το οποίο ο Seidler σεβάστηκε. Τελικά, η ταινία βγήκε πρώτη το 2010, σε σκηνοθεσία Tom Hooper, κερδίζοντας τέσσερα Όσκαρ από δώδεκα υποψηφιότητες, ενώ το θεατρικό ανέβηκε στο Wyndham’s Theatre τού Λονδίνου, στις 27 Μαρτίου 2012.

Στα πρόθυρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Εδουάρδος ο 8ος δημιουργεί σκάνδαλο έχοντας ερωτευτεί την παντρεμένη σοσιαλιτέ, Wallis Simpson. Έτσι, ο αδερφός του, Bertie, ο οποίος απέφευγε τη δημοσιότητα λόγω του μεγάλου προβλήματος που είχε με τραυλισμό, ωθείται αναγκαστικά στο προσκήνιο ως ο επόμενος διάδοχος του θρόνου.

Με τη στήριξη της γυναίκας του Ελισάβετ (η αγαπημένη μελλοντική Βασιλομήτωρ), ο Bertie γνωρίζει τον ανυπότακτο Αυστραλό λογοθεραπευτή και αποτυχημένο ηθοποιό, Lionel Logue. Μαζί θα αρχίσουν ένα παράδοξο ταξίδι προετοιμασίας του Bertie για να ηγηθεί της χώρας του ως Βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος.

+ Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συνολικά αναγνώσεις του έργου: στις 31 Αυγούστου και 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8.00 το βράδυ. Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας CVAR βρίσκεται στην οδό Ερμού 285 στην Παλιά Λευκωσία. Για κράτηση θέσεων/τραπεζάκι: alpha@alphasquare.com.cy / 22300994

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Τέλος εποχής για το Θέατρο Ριάλτο

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Ουδέν κακόν αμιγές καλού: Φεύγει από το Ριάλτο και αναλαμβάνει ...

Στις 25 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του Παττίχειου

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος | Φωτογραφία Κωνσταντίνος Ιωάννου Στις 25 Νοεμβρίου -και με κάθε ...

Το μήνυμα του Πάνου Κατσιμίχα για την Κύπρο

Στη λίστα όσων ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στην παγκύπρια συναυλία της Δευτέρας, 24 Οκτωβρίου, ...

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει με “μικρές” αποσκευές

Στην καθιερωμένη επίσκεψή του στην Κύπρο, το Φεστιβάλ Δράμας καταφθάνει σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο ...

Πίνακας αξίας 2,6 εκατ. ευρώ πιθανώς να κατέληξε στα σκουπίδια

Την εξαφάνιση ενός πίνακα αξίας 2,6 εκατ. ευρώ, ο οποίος πιστεύεται ότι κατέληξε στα ...

Βραβεία Εκδοτικής Αρτιότητας 2012-13

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα ανακοινωθούν τα Βραβεία Εκδοτικής Αρτιότητας, για εκδόσεις των ετών ...

X