Ένας Αξιοπρεπής Γάμος

Τι είναι: Θεατρική παράσταση από την ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble ενός από τα πρώτα κείμενα του Μπέρτολτ Μπρεχτ που γράφτηκε το 1919. Η δράση τοποθετείται στο πλαίσιο ενός γαμήλιου τραπεζιού, όπου ο Μπρεχτ παραθέτει και σατιρίζει την ηθική, αλλά και τις πρακτικές μιας παραπαίουσας μικροαστικής τάξης.

Στα παρασκήνια: το έργο σκηνοθετεί ο Πάρις Ερωτοκρίτου με βοηθό τη Μαρία Καρολίδου. Ο Φώτης Νικολάου αναλαμβάνει την κίνηση και η Βίκυ Αναστασίου τη μουσική. Τα σκηνικά/κοστούμια δεν έχουν “κλείσει” ακόμη.

Ο σκηνοθέτης: o Πάρις Ερωτοκρίτου είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της βραβευμένης ομάδας Fresh Target Theatre, με την οποία σκηνοθέτησε, μεταξύ άλλων, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και το Συμβόλαιο Εργασίας. Έγραψε το θεατρικό έργο A Slight Risk, το οποίο σκηνοθέτησε για τα Κύπρια το 2012. Διασκεύασε επίσης τα έργα Η Κουζίνα (Α. Βέσκερ), Βασιλιάς Υμπύ (Α. Ζαρρύ), Ο Κύριος του Τζακ (Γιάννης Σκαρίμπας), Η Καρδιά Ενός Σκύλου (Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ). Άλλες σκηνοθετικές δουλειές περιλαμβάνουν: Love and Money (Dennis Kelly – RADA), Η Καρδιά Ενός Σκύλου (Paravan Proactions).

Επί σκηνής: Τον γάμο θα ερμηνεύσουν οι Νίκη Δραγούμη, Πάνος Μακρής, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Γιάννης Μίνος, Έλενα Καλλινίκου, Βασιλική Χριστοφή, Χάρης Πισίας.

Πότε και πού: πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 23 Οκτωβρίου και ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο πρώτος δίσκος των Belua έρχεται…

Ποιες είναι: Οι Belua αποτελούνται από: τη Zara Der Arakelian στα φωνητικά, τη Μικαέλα ...

ΣΟΝΚ και Cyprien Katsaris

Γράφει ο Αντρέας Τσαούσης Σημειώστε την ημερομηνία: Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 8:00 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο ...

Boy on the Bridge

Στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Πέτρου Χαραλάμπους ένας φόνος γίνεται η αφορμή για ...

Volks

Ένας βιομηχανικός χώρος στη Λευκωσία βρίσκεται στη διάθεση των τεχνών – απ’ όπου κι ...

Rosemarie

Φωτογραφία Παύλος Βρυωνίδης Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Kalabush, ο ...

Το τρίο του Πόρτο Σουένιο

Τι είναι: Θεατρική παράσταση από την ομάδα της Ειρήνης Ανδρονίκου και του Μάριου Κακουλλή, ...

X