Ένας Αξιοπρεπής Γάμος

Τι είναι: Θεατρική παράσταση από την ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble ενός από τα πρώτα κείμενα του Μπέρτολτ Μπρεχτ που γράφτηκε το 1919. Η δράση τοποθετείται στο πλαίσιο ενός γαμήλιου τραπεζιού, όπου ο Μπρεχτ παραθέτει και σατιρίζει την ηθική, αλλά και τις πρακτικές μιας παραπαίουσας μικροαστικής τάξης.

Στα παρασκήνια: το έργο σκηνοθετεί ο Πάρις Ερωτοκρίτου με βοηθό τη Μαρία Καρολίδου. Ο Φώτης Νικολάου αναλαμβάνει την κίνηση και η Βίκυ Αναστασίου τη μουσική. Τα σκηνικά/κοστούμια δεν έχουν “κλείσει” ακόμη.

Ο σκηνοθέτης: o Πάρις Ερωτοκρίτου είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της βραβευμένης ομάδας Fresh Target Theatre, με την οποία σκηνοθέτησε, μεταξύ άλλων, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και το Συμβόλαιο Εργασίας. Έγραψε το θεατρικό έργο A Slight Risk, το οποίο σκηνοθέτησε για τα Κύπρια το 2012. Διασκεύασε επίσης τα έργα Η Κουζίνα (Α. Βέσκερ), Βασιλιάς Υμπύ (Α. Ζαρρύ), Ο Κύριος του Τζακ (Γιάννης Σκαρίμπας), Η Καρδιά Ενός Σκύλου (Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ). Άλλες σκηνοθετικές δουλειές περιλαμβάνουν: Love and Money (Dennis Kelly – RADA), Η Καρδιά Ενός Σκύλου (Paravan Proactions).

Επί σκηνής: Τον γάμο θα ερμηνεύσουν οι Νίκη Δραγούμη, Πάνος Μακρής, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Γιάννης Μίνος, Έλενα Καλλινίκου, Βασιλική Χριστοφή, Χάρης Πισίας.

Πότε και πού: πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 23 Οκτωβρίου και ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μεταμεσονύχτια γραμμή

Ο Ανδρέας Κυριάκου υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο της νέας του ταινίας με ...

The Green Line Project

Ένας περίπατος κατά μήκος της πράσινης γραμμής γέννησε μια ιδέα που εξελίχθηκε σε μια ...

NOW HAPPINESS

O χειμώνας θα μπει με soundtrack τον πρώτο σόλο δίσκο του Λευτέρη Μουμτζή H ...

Local studies / Στέλιος Καλλινίκου

Τι είναι: Μια ενότητα έργων του φωτογράφου Στέλιου Καλλινίκου που ερευνά την τοπογραφία και ...

ARTGATE GALLERY

H Μαρία Χρίστου Χατζηιωσήφ αφήνει τις δημόσιες σχέσεις και ανοίγει γκαλερί μοντέρνας τέχνης στην ...

Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία: Ελένη Παπαδοπούλου Ο Ιωσήφ Χατζηκυριάκος ανάμεσα σε κουτιά που κρύβουν θησαυρούς, ...

X