Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στο Σπίτι της Συνεργασίας

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, η κοινωνία των πολιτών στην Κύπρο σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί στο Σπίτι της Συνεργασίας (H4C) την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, από τις 16:00 μέχρι τις 21:00.

Το θέμα  της φετινής επετείου είναι «Συνεργασίες για την Ειρήνη – Αξιοπρέπεια για Όλους και Όλες», και αποσκοπεί στο να υπογραμμίσει την σπουδαιότητα της συνεργασίας όλων των κοινωνικών εταίρων για την επικράτηση της ειρήνης.

Διάφορες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν διοργανωθεί με στόχο να γιορτάσουμε, αλλά και να προβληματιστούμε για την ειρήνη. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν: περιήγηση στην εντός των τειχών Λευκωσία, καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά, αφήγηση παραμυθιών για παιδιά από την Αγγελική Γιασεμίδη και κατασκευή origami με τους/τις νέους/ες του Cyprus Friendship Program. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν χορούς hip-hop από τις ομάδες T.E.A.M. και Studio 21, καθώς και ζωντανή μουσική από τον Eril Cambaz και Acoustic Words. Μαζί μας θα βρίσκεται και η δημοφιλής Αλεξία Βασιλείου, η οποία θα συνοδεύεται από τους μουσικούς Ερμή Μιχαήλ και Aντρέα Παντελή.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες θα λαμβάνει χώρα το «Global Feast for Peace», στο πλαίσιο του οποίου θα πωλούνται εδέσματα διαφόρων ειδών. Όλα τα έσοδα από την πώληση των εδεσμάτων θα διατεθούν στην πρωτοβουλία Strengthening Asylum για στήριξη των Σύρων προσφύγων στην Κύπρο.

Η οργανωτική επιτροπή των εορτασμών αποτελείται από τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς: Future Worlds Centre, Cyprus Friendship Programme (CFP), Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και Σπίτι της Συνεργασίας, Cyprus Community Media Centre (CCMC) και HasNa. Την εκδήλωση στηρίζουν οι οργανισμοί: SeeD, Synthesis, Cyprus Dialogue Forum, Circle of Peace (Circle de Paix), International Cities of Peace, STEP India (Standing Together to Enable Peace), MYCY Radio, Synergia Media, EEA Grants, Global Feast for Peace και Θεατρική Ομάδα Rooftop.

+ Οι εορτασμοί είναι ανοικτοί για το κοινό και, ενώ το φαγητό θα πωλείται για φιλανθρωπικό σκοπό, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Παρασκευή Κουμή στο τηλέφωνο 99961693 και την ηλεκτρονική διεύθυνση paraskevi.koumi@gmail.com

PEACE PROGRAMME

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το πρώτο ψηφιακό αρχείο για τρανσέξουαλ στη δημοσιότητα

Για πρώτη φορά, εικόνες της transgender ιστορίας είναι διαθέσιμες για το κοινό. Η συλλογή ...

Αρβελέρ, Ιωαννίδη και Βαλαωρίτη παρουσιάζει το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, που από το 1987 αποτελεί γέφυρα ουσιαστικού διαλόγου ...

Τέσσερα νέα έργα παρουσιάζει το «Enter» του Ιδρύματος Ωνάση

Ένα σκούτερ στη Σεούλ, χορός στις γέφυρες της Γενεύης, ένα άβαταρ σε ρόλο εικονικού ...

30 χρόνια Σατιρικό Θέατρο με εκδηλώσεις και διαγωνισμό θεατρικού αναλογίου

Mε την ευκαιρία των 30 χρόνων από την ίδρυση του Σατιρικού Θεάτρου από τον ...

«Συρανό ντε Μπερζεράκ» ακυρώνεται η παράσταση της 18ης Ιανουαρίου

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει το κοινό ότι η προγραμματισμένη παράσταση της Παρασκευής 18 ...

Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού 2014

Επανέρχεται στο Θέατρο Ριάλτο για 14η συνεχή χρονιά η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, στις 7, ...

X