Επτά ιστορίες με πηλό

Επτά κεραμίστες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μια προεόρτια συνεύρεση.

Το σκεπτικό: Ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει κεραμική σκέφτεται αμέσως αγγειοπλαστική, μια παραδοσιακή τέχνη με κύρια προϊόντα αγγεία, γλάστρες και κανάτες, μια τέχνη “παλιά”. Στην πραγματικότητα όμως η αγγειοπλαστική είναι απλά ένα μικρό μέρος της κεραμικής τέχνης, μιας τέχνης που μπορεί να παραγάγει τόσο παραδοσιακού τύπου σκεύη όσο και δυναμικά έργα σύγχρονης τέχνης, πολλές φορές ακόμη συνδυάζοντας το ένα με το άλλο. Μέσα από συνευρέσεις-παρουσιάσεις σαν κι αυτήν που διοργανώνουμε για δεύτερη χρονιά ευελπιστούμε να διευρύνουμε τις αυτόματες νοητικές εικόνες που εμφανίζονται στο άκουσμα του όρου ‘κεραμική’.

Πώς έγινε η επιλογή; Δεν μπορούμε να πούμε πως έγινε μια κάποια επιλογή των καλλιτεχνών, μιας και η λέξη ‘επιλογή’ υποδηλώνει και μια ‘διαλογή’ μεταξύ καλλιτεχνών. Πολύ απλά συζητήθηκε μεταξύ μας, γίνανε κάποιες προτάσεις και καταλήξαμε ομόφωνα σε ένα και μόνο κριτήριο: την ποικιλομορφία τεχνικών και τελικών αποτελεσμάτων.

Συμμετέχοντες:

Μαρία Μηνά
Χριστιάνα Χαραλάμπους
Γιώργος Γεωργιάδης
Σταύρος Σταύρου
Χριστιάνα Θρασυβουλίδου
Κούλα Κάλβαρη
Θου

Πότε;
Παρασκευή 17, Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Πού;
Καφενείο Πρόζακ, Μέδοντος 3Α, 1060, Λευκωσία, 22104244 /22104244
facebook.com/prozak.kafeneio

Παράλληλες δράσεις: Την τελευταία φορά που οργανώθηκε κάτι παρόμοιο μας τίμησαν με μια εξαιρετική παράσταση οι Παραμυθίες (Μαρίνα Κατσαρή & Βερόνικα Αλωνεύτου) που έδεσαν απόλυτα με το ύφος και την ατμόσφαιρα της εκδήλωσης και πρόσθεσαν και τη δικιά τους γλυκιά πινελιά. Έτσι και φέτος προς ιδιαίτερή μας χαρά θα παρουσιάσουν την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου νέα τους δουλειά, με καινούργιες ιστορίες και μουσικές.

Σε μετέπειτα διοργανώσεις θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε και μικρά εργαστήρια και επιδείξεις τεχνικών (ψησίματος, κατασκευής κ.ά.) ίσως σε μεγαλύτερο χώρο, μιας και η συμπαθητική μεν, μικρή δε γκαλερί του Πρόζακ αδυνατεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονες δράσεις τέτοιου τύπου στον ίδιο χώρο.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αυστηρώς κατάλληλο για ενηλίκους

Τι είναι: Πρόκειται για μια εικαστική έκθεση με τίτλο “Αυστηρώς κατάλληλο για ενηλίκους – ...

ΝΙ•ΚΟ

Λένε τον πρώτο δίσκο της Στέλλας Χρίστου Τι είναι: Είναι ένας κύκλος τραγουδιών. Ένα ...

Μεταμεσονύχτια γραμμή

Ο Ανδρέας Κυριάκου υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο της νέας του ταινίας με ...

Ένας Αξιοπρεπής Γάμος

Τι είναι: Θεατρική παράσταση από την ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble ενός από τα ...

Πρώτο Φεστιβάλ Κυπριακών Ταινιών VHS

Ο Κωνσταντίνος Ταλιώτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ μάς αναφέρει σχετικά Η ιδέα: Η ιδέα ...

Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία: Ελένη Παπαδοπούλου Ο Ιωσήφ Χατζηκυριάκος ανάμεσα σε κουτιά που κρύβουν θησαυρούς, ...

X