Θεατρικό Εργαστήρι από το Θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο Διόνυσος ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, θα λειτουργήσει για 14η συνεχή χρονιά Θεατρικό Εργαστήρι για όλες τις ηλικίες.

Το Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, υποψήφιους δραματικών σχολών και σε κάθε άτομο που θέλει να γνωρίσει την τέχνη το θεάτρου εμπειρικά. Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την βδομάδα και λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης από κάθε τμήμα.

Διδάσκονται (η επιλογή των μαθημάτων γίνεται ανάλογα με το επίπεδο του τμήματος): Υποκριτική, Θεατρικό Παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμός, Δυναμική Ομάδας (Συμμετοχή και προετοιμασία για παράσταση), Κινησιολογία (Καλλιέργεια ρυθμού, κινητικές δεξιότητες), Ορθοφωνία, Αγωγή προφορικού λόγου, Παντομίμα, Κατασκευές, Κουκλοθέατρο, Εικαστικά, Σκηνογραφία, Ασκήσεις συγκέντρωσης, παρατήρησης, αισθήσεων, εκφραστικών μέσων, μνήμης φαντασίας, επικοινωνίας).

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (για ηλικίες από 5 έως 11 ετών)

Μέσα από το Θέατρο τα παιδιά μπορούν να παίξουν τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες τους, χτίζοντας έτσι την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και τον κόσμο του Κουκλοθεάτρου. Μέσα από την κούκλα τους δίνεται η ευκαιρία να εξωτερικεύσουν ευκολότερα τις σκέψεις και τις επιθυμίες τους, μαθαίνοντας τεχνικές κατασκευής κούκλας, (κούκλα από άχρηστα υλικά, δακτυλόκουκλα, γαντόκουκλα, κούκλα μάπετ, μαρότ κ.α.) και βασικές αρχές κίνησης / εμψύχωσης της κούκλας.

ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (για ηλικίες από 12 μέχρι 17 ετών)

Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Θεάτρου, οι έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν ρόλους και καταστάσεις, αναπτύσσοντας έτσι την κριτική τους σκέψη, την επινοητικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Το Εφηβικό Τμήμα, πορεύεται παράλληλα με την εφηβική σκέψη και δίνει την ευκαιρία στους Εφήβους να δημιουργήσουν τη δική τους παράσταση.

ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (για ηλικίες άνω των 18 ετών)

Αφορά Ενηλίκους ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου, ηλικίας άνω των 18 ετών. Με τη συμμετοχή τους στο θεατρικό εργαστήρι οι εκπαιδευόμενοι ξεφεύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και μπαίνουν στον όμορφο κόσμο του θεάτρου που τους προσφέρει όχι μόνο διασκέδαση και δημιουργικότητα, αλλά και ψυχική εκτόνωση.

+ Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Ισχύουν μειωμένα δίδακτρα στη συμμετοχή 2 παιδιών (για Πολύτεκνες Οικογένειες η συμμετοχή του τρίτου παιδιού δωρεάν). Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 22818999 / 99621845, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@theatrodionysos.com και την ιστοσελίδα www.theatrodionysos.org

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κύπριοι λογοτέχνες: Απόφαση-σταθμός και πολυετής δικοινοτική δράση

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Την απόφαση να απαλείψει τη λέξη «τουρκική» από την ονομασία ...

Λειτουργεί β’ σκηνή το Θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο «Διόνυσος» ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη παράσταση στις 3 Απριλίου το έργο «Ένιωσα ...

Ένα ιστορικό αρχείο στο ίνσταγκραμ

To Ιστορικό Αρχείο της Τράπεζας Κύπρου ζωντανεύει κάθε Πέμπτη μέσα από τον επίσημο λογαριασμό ...

Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος – Υποβολή προτάσεων από κυπριακά θεατρικά σχήματα

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς ...

Fresh Pics στο Θέατρο Ριάλτο

Μετά την περσινή πετυχημένη συνεργασία τους, το Θέατρο Ριάλτο και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ...

Έκθεση για τον Νίκο Μοσχάτο ετοιμάζει το ΕΚΑΤΕ

Μια έκθεση προς τιμήν του εικαστικού Νίκου Μοσχάτου εγκαινιάζει στις 26 Μαΐου το Επιμελητήριο Καλών ...

X