1ο Moving Images και 5ο Dance Waves Festival στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

Αρχές Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Moving Images και 5ο Dance Waves Festival στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο.

Το πρώτο διήμερο videodance festival με τίτλο MOVING IMAGES διοργανώνεται από το Dance Lab Nicosia το διήμερο 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου και προτείνει στο κυπριακό κοινό μια μοναδική αισθητική εμπειρία: τη δυνατότητα να απολαύσει με την πρέπουσα πληρότητα το τι είναι και τι -μπορεί καλλιτεχνικά να- σημαίνει η συνύπαρξη της σύγχρονης γλώσσας του χορού με την αντίστοιχη της κινούμενης εικόνας. Η διοργάνωση χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και στηρίζεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε και την πρεσβεία του Ισραήλ.

Θα προβληθούν 33 επιλεγέντα videodance ποικίλλων θεματικών και διάρκειας από όλες τις γωνιές του πλανήτη: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Αμερική, Σιγκαπούρη, Βέλγιο, Μεξικό, Γαλλία, Ισραήλ, Κύπρος, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Πολωνία, Λιθουανία, Αυστραλία, Τανζανία, Νιγηρία, Ισπανία. Η εμπειρία που προτείνεται δεν είναι απλά και μόνο … μοναδική, έχει κατοχυρωμένο και τον χαρακτήρα της οικουμενικής. Είναι μοναδική διότι είναι οικουμενική…

untitled2

Το ακριβώς επόμενο Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Νοεμβρίου, το Dance Lab Nicosia διοργανώνει στο black box θέατρο του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου το 5ο Dance Waves Festival. Αν και είναι η πέμπτη φεστιβαλική διοργάνωση σύγχρονου χορού με την σφραγίδα του DanceLabNicosia, στην ουσία αποτελεί μια νέα “πρώτη”, μια νέα δημιουργική αρχή. Διότι η πορεία της διοργάνωσης που ξεκίνησε το 2010 και χρόνο με τον χρόνο κατόρθωσε να εξελιχθεί μέχρι το 2013 σε σημαντικό θεσμό (έκφρασης και δημιουργικότητας) για τον χορευτικό κόσμο της Κύπρου, το 2014 ανακόπηκε αναίτια για λόγους που δεν είναι του παρόντος. Η νέα αρχή, η επανέναρξη αυτής της δημιουργικής πορείας, πιστώνει αν μη τι άλλο τους επαγγελματίες δημιουργούς τέχνης χορού της Λευκωσίας με τα κρίσιμα τεκμήρια της θέλησης και αποφασιστικότητας: “Αυτό που ξεκίνησε να ωριμάζει απαγορεύεται να σταματήσει”!

Τη νέα αρχή του Dance Waves Festival συνυπογράφουν καλλιτεχνικά εννέα συμμετοχές (επτά κυπριακές και δυο από το εξωτερικό), προσκαλώντας από καρδιάς το κοινό της τέχνης χορού στην Λευκωσία να κατακλύσει το black box θέατρο του Εγκώμιου. Ενισχύοντας την προσπάθεια της νέας αρχής, τον δίκαιο αγώνα των “υπηρετών” της τέχνης χορού να κατοχυρώσουν αλλά και εξελίξουν αυτό που τους ανήκει. Μετέχουν οι: Χάμιλτον Μοντέιρο, Αέλιον (Φωτεινή Περδικάκη), ΜιλέναΟύγκρεν Κούλα, Aneesha Μιχαήλ, Ομάδα ΡΑ (Στέλλα Ευτυχίου, Baoonz,Σωκράτης Τζιάζας,Ελισάβετ Παναγιώτου,Χριστιάνα Μιχαήλ), ΣουζάναΦιαλά, Αλεξία Νικολάου, ΜauraMorales (Γερμανία) και SmadarGoshen (Ισραήλ). Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πρωτότυπα δημιουργικά εργαστήρια και διαλέξεις υπό την επιμέλεια των SmadarGoshen, OdelyaKuperberg, Στέλλας Ευτυχίου και ΜαρίαςΑντωνίου, ΜαρίναςΠογιατζή και Αλίκης Ευγενίου, Νατάσας Γεωργίου και Αντώνη Σκορδίλη. Χορός και Θεραπεία, Χορεύω με ασφάλεια και Χορός των λέξεων και Λέξεις του χορού.

untitled3

+ Το “Μoving Images videodance festival” θα πραγματοποιηθεί στις 31 Oκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου στις 8μμ, ενώ το “Dance Waves festival” στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Χώρος διεξαγωγής των δύο φεστιβάλ το Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο (οδός Νέας Έγκωμης 8, στη βιομηχανική περιοχή Έγκωμης). Εισιτήρια για το Moving Images προς 5 ευρώ και για το Dance Waves festival 10 ευρώ κάθε μέρα, 8 ευρώ μειωμένο για παιδιά, συνταξιούχους, άτομα με αναπηρία, επαγγελματίες χορού. Κάρτα για όλες τις εκδηλώσεις, εργαστήρια, παραστάσεις προς 25 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22781104, την ιστοσελίδα www.dancelabnicosia.com και την αντίστοιχη σελίδα στο facebook: Dance Lab Nicosia.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κάθε χρόνο εφεξής τα βραβεία θεάτρου

Κάθε χρόνο και όχι ανά δύο σεζόν θα δίνονται τα Βραβεία Θεάτρου, στο πλαίσιο ...

ΠΑΦΟΣ2017 | Όλες οι εκδηλώσεις του Ιουνίου

Σύνδεση πολιτισμών με άρωμα Ιαπωνίας τον μήνα Ιούνιο οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος2017 ...

Προκήρυξη του 33ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ΘΟΚ 2020

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προκηρύσσει το 33ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2020 με στόχο ...

Μαρίνα Γεραλή και Μαρία Λιανού εκθέτουν στο «Διάτοπος»

Τα κολάζ που φτιάχνει η Μαρίνα Γεραλή για το «Παράθυρο» παρουσιάζονται μαζί με έργα ...

Μόνο στον ΘΟΚ οι επιχορηγήσεις για το θέατρο

Εκτός επιχορηγήσεων έθεσαν τον θεατρικό τομέα οι Πολιτιστικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ...

Το «Εγκώμιο» εγκαινιάζεται με έκθεση του Ζήνωνα Σιερεπεκλή

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Εγκώμιο» / Egomio for the arts and the culture εγκαινιάζεται στις ...

X