3o ΣΑΡΔΑΜ: η λογοτεχνία αλλιώς

Το ΣΑΡΔΑΜ / SARDAM αποτελεί ένα εναλλακτικό λογοτεχνικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Κύπρο.

Δημιουργήθηκε το 2013 από τη συγγραφέα Μαρία Α. Ιωάννου και την ομάδα aRttitude. Το ΣΑΡΔΑΜ / SARDAM παρουσιάζει συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, μέσα από τον συνδυασμό της λογοτεχνίας με άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης. Slam Poetry, Sound Poetry (Ηχητική ποίηση), λογοτεχνία και σύγχρονος χορός, λογοτεχνία και διαδραστική τεχνολογία είναι μερικοί από τους συνδυασμούς που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ κάθε χρόνο. Έχοντας ως στόχο τη λογοτεχνική ποιότητα, την καινοτομία και τον πειραματισμό, το φεστιβάλ παρουσιάζει μια άκρως ενδιαφέρουσα βραδιά εναλλακτικών λογοτεχνικών αναγνώσεων σε Λεμεσό και Λευκωσία, καθώς και λογοτεχνικά εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις/εγκαταστάσεις.

Στις αναγνώσεις συμμετέχουν οι: Κύπρος: ομάδα aRttitude (με τη φωνή της Cia Rinne, τον ηχητικό σχεδιασμό του Sebastian Eskildsen και τον χορευτή Hamilton Monteiro σε χορογραφία Εύης Παναγιώτου), Έρινα Χαραλάμπους (με την οπτικοακουστική και σκηνοθετική επιμέλεια του Μάριου Ψαρρά), Έλενα Χειλέτη, Μαριάννα Φλώρου, Μαριλένα Ζακχαίου,  Ελλάδα: ομάδα Anti-Narrative (με τους Χρίστο Μαρτίνη, Πάνο Παπαπαναγιώτου, Γιάννη Αντάμη, Ιωάννα Ντούλα και τον dj Fragile Baloon), Ανδρέας Τσιάκος (με τον μουσικό Δημήτρη Σπύρου), Ισπανία/ΗΠΑ: Ernesto Estrella Cozar, Γερμανία: Tobias Kunze.

+ Θα πραγματοποιηθούν δύο βραδιές εναλλακτικών λογοτεχνικών αναγνώσεων, σε Λεμεσό (Παρασκευή 02 Οκτωβρίου / ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ) και Λευκωσία (Σάββατο 03 Οκτωβρίου / ARTos foundation). Ώρα έναρξης στις 8.30μ.μ. Είσοδος προς 5 ευρώ. Για κρατήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο 99404072.

*από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ. στον χώρο του θεάτρου σε Λεμεσό και Λευκωσία θα λειτουργεί λογοτεχνική τεχνολογική/διαδραστική εγκατάσταση από την ομάδα Anti-Narrative (Ελλάδα), ανοικτή προς το κοινό

+3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Λευκωσία / Σάββατο 03 Οκτωβρίου / ARTos foundation

3:30 μ.μ.-7:30 μ.μ. Δημήτρης Τανούδης – ΕΛΛΑΔΑ – Μυθιστορηματική δομή: Η εξέλιξη της ιστορίας σε τρία βήματα

Λεμεσός / Κυριακή 04 Οκτωβρίου / ΣΤΕΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

10:30 π.μ.-2:30 μ.μ. Χρίστος Μαρτίνης (με ομάδα Anti-Narrative) – ΕΛΛΑΔΑ – Αυτόματη γραφή, Συνειδησιακή ροή και άλλοι πειραματισμοί της μικρής φόρμας

3:30 μ.μ.-7:30 μ.μ. Ernesto Estrella Cozar – ΙΣΠΑΝΙΑ/ΗΠΑ – Sound Poetry and much much more!

+ Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια. Για σχετικές πληροφορίες στο τηλέφωνο 99404072 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, Κόστος συμμετοχής στα 20 ευρώ ανά εργαστήρι (το ένα εργαστήρι δωρεάν σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα τρία).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Τελευταία διαδικτυακή συναυλία και ζυμώσεις για νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

Με ένα νονέτο, έργο για εννέα μουσικούς, του Γιόσεφ Γκάμπριελ Ράινμπεργκερ, η Συμφωνική Ορχήστρα ...

La Grande Bellezza: προβολή τον Μάιο

Η βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας La Grande Bellezza έρχεται από τον Όμιλο ...

Ανοιχτή και τα βράδια Δευτέρας η Λεβέντειος

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη στο πλαίσιο της Προσωρινής Έκθεσης «Απεικονίσεις και Αναπλάσεις – Οι Πρωτοπόροι ...

Είκοσι άθικτες σαρκοφάγοι στο φως, στο Λούξορ

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο με 20 ξύλινες σαρκοφάγους στο Λούξορ, στη δυτική όχθη του ...

Έκθεση για τη Λευκωσία στο Λεβέντειο Μουσείο

Σε συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, παρουσιάστηκε η ...

Ανοίγει το Αρχείο Τασούλα Χατζητοφή

Σημαντικότατα ντοκουμέντα, στοιχεία και πληροφορίες βγαίνουν στο φως, τα οποία αφορούν την παράνομη διακίνηση ...

X