3o ΣΑΡΔΑΜ: η λογοτεχνία αλλιώς

Το ΣΑΡΔΑΜ / SARDAM αποτελεί ένα εναλλακτικό λογοτεχνικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Κύπρο.

Δημιουργήθηκε το 2013 από τη συγγραφέα Μαρία Α. Ιωάννου και την ομάδα aRttitude. Το ΣΑΡΔΑΜ / SARDAM παρουσιάζει συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, μέσα από τον συνδυασμό της λογοτεχνίας με άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης. Slam Poetry, Sound Poetry (Ηχητική ποίηση), λογοτεχνία και σύγχρονος χορός, λογοτεχνία και διαδραστική τεχνολογία είναι μερικοί από τους συνδυασμούς που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ κάθε χρόνο. Έχοντας ως στόχο τη λογοτεχνική ποιότητα, την καινοτομία και τον πειραματισμό, το φεστιβάλ παρουσιάζει μια άκρως ενδιαφέρουσα βραδιά εναλλακτικών λογοτεχνικών αναγνώσεων σε Λεμεσό και Λευκωσία, καθώς και λογοτεχνικά εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις/εγκαταστάσεις.

Στις αναγνώσεις συμμετέχουν οι: Κύπρος: ομάδα aRttitude (με τη φωνή της Cia Rinne, τον ηχητικό σχεδιασμό του Sebastian Eskildsen και τον χορευτή Hamilton Monteiro σε χορογραφία Εύης Παναγιώτου), Έρινα Χαραλάμπους (με την οπτικοακουστική και σκηνοθετική επιμέλεια του Μάριου Ψαρρά), Έλενα Χειλέτη, Μαριάννα Φλώρου, Μαριλένα Ζακχαίου,  Ελλάδα: ομάδα Anti-Narrative (με τους Χρίστο Μαρτίνη, Πάνο Παπαπαναγιώτου, Γιάννη Αντάμη, Ιωάννα Ντούλα και τον dj Fragile Baloon), Ανδρέας Τσιάκος (με τον μουσικό Δημήτρη Σπύρου), Ισπανία/ΗΠΑ: Ernesto Estrella Cozar, Γερμανία: Tobias Kunze.

+ Θα πραγματοποιηθούν δύο βραδιές εναλλακτικών λογοτεχνικών αναγνώσεων, σε Λεμεσό (Παρασκευή 02 Οκτωβρίου / ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ) και Λευκωσία (Σάββατο 03 Οκτωβρίου / ARTos foundation). Ώρα έναρξης στις 8.30μ.μ. Είσοδος προς 5 ευρώ. Για κρατήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο 99404072.

*από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ. στον χώρο του θεάτρου σε Λεμεσό και Λευκωσία θα λειτουργεί λογοτεχνική τεχνολογική/διαδραστική εγκατάσταση από την ομάδα Anti-Narrative (Ελλάδα), ανοικτή προς το κοινό

+3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Λευκωσία / Σάββατο 03 Οκτωβρίου / ARTos foundation

3:30 μ.μ.-7:30 μ.μ. Δημήτρης Τανούδης – ΕΛΛΑΔΑ – Μυθιστορηματική δομή: Η εξέλιξη της ιστορίας σε τρία βήματα

Λεμεσός / Κυριακή 04 Οκτωβρίου / ΣΤΕΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

10:30 π.μ.-2:30 μ.μ. Χρίστος Μαρτίνης (με ομάδα Anti-Narrative) – ΕΛΛΑΔΑ – Αυτόματη γραφή, Συνειδησιακή ροή και άλλοι πειραματισμοί της μικρής φόρμας

3:30 μ.μ.-7:30 μ.μ. Ernesto Estrella Cozar – ΙΣΠΑΝΙΑ/ΗΠΑ – Sound Poetry and much much more!

+ Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια. Για σχετικές πληροφορίες στο τηλέφωνο 99404072 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, Κόστος συμμετοχής στα 20 ευρώ ανά εργαστήρι (το ένα εργαστήρι δωρεάν σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα τρία).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ποιο θα είναι το «Ευρωπαϊκό Δέντρο 2019»;

Μισή χιλιετία ζωής «μετρά» μια φλαμουριά από την Κροατία, που διεκδικεί τον τίτλο του ...

Παραδόθηκαν στη Χάγη τα σπαράγματα τοιχογραφιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2019, στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Χάγη η παραλαβή ...

Υπ. Παιδείας:Απόφαση πολιτικής η συμμετοχή της Κύπρου στη Μπιενάλε Βενετίας

Απόφαση πολιτικής εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κρίθηκε ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένους στρατηγικούς ...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 64 χρόνων, ο δημοφιλής τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος. Ο ...

Connect: H ετήσια έκθεση του Art and Design Society

Στον ισόγειο χώρο εκδηλώσεων της εφημερίδας Πολίτης, στην παλιά Λευκωσία, θα φιλοξενηθεί η ετήσια ...

408 χιλιάδες δολάρια για μια κιθάρα των Beatles

Μια κιθάρα η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για τους Beatles πωλήθηκε έναντι του ποσού των ...

X