SEXPECTATIONS – 6o Διεθνές φεστιβάλ χορού και περφόρμανς της Στέγης Χορού Λεμεσού

Το 6o Διεθνές φεστιβάλ χορού και περφόρμανς της Στέγης Χορού Λεμεσού, κάτω από τον γενικότερο τίτλο “SEXPECTATIONS! “, αποτελεί ένα φεστιβάλ με πρωταγωνιστή το ερωτικό σώμα επάνω στη σκηνή.

Tο φετινό φεστιβάλ Open House της Στέγης Χορού Λεμεσού θα φιλοξενήσει έργα χορού και περφόρμανς που πραγματεύονται τόσο την οπτική της σεξουαλικής λειτουργίας του σώματος, όσο και της αισθησιακής πτυχής του στη σκηνή. Τέσσερις χορογράφοι από την Ουγγαρία, την Ελβετία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο θα δώσουν τη δική τους προσέγγιση στη θεματική του φεστιβάλ, ενώ παράλληλα θα συνυπάρχει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργαστηρίων, ομιλιών και προβολών ταινιών.

Το SEXPECTATIONS συμπεριλαμβάνει έργα που σχολιάζουν και υπογραμμίζουν θέματα που αφορούν στις πολλαπλές και ευμετάβλητες διανθίσεις της σεξουαλικής ταυτότητας, την έμφυτη ικανότητα της να προτείνει ρόλους, να δημιουργεί φαντασιώσεις, να εφευρίσκει στάσεις, τάσεις, στυλ και να ‘συσχετίζεται’ με τον έρωτα. Τα συγκεκριμένα έργα δίνουν την ευκαιρία στους θεατές να έρθουν αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις, τα πρέπει και τα μη που προτείνει η σωματική επαφή και τελικά να θυμηθούν την ουσιαστικότερη ανάγκη όλων των ανθρώπων, την επικοινωνία!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

20:30 – CONDITIONS OF BEING A MORTAL από την ομάδα HODWORKS (Ουγγαρία) στον τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ. Το έργο απευθύνεται σε κοινό 18+ και περιέχει σκηνές που πραγματεύονται τη σεξουαλικότητα και το γυμνό σώμα.

21:30 – Συζήτηση με τη χορογράφο Adrienn Hod

22:00 – Πάρτι έναρξης έξω από το θέατρο με είσοδο ελεύθερη

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

20:30 – Παρουσιάσεις έργων σε εξέλιξη από τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες Julia Brendle, Κάλια Μαλιαλή και Αριάνα Μαρκουλίδου στη Στέγη Χορού Λεμεσού με είσοδος ελεύθερη. (στα πλαίσια του προγράμματος της Στέγης Χορού Λεμεσού “MOVING THE NEW”)

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου

20:30 – Προβολή ταινιών χορού μικρού μήκους από το διεθνή χώρο σε επιμέλεια Gitta Wigro και Λία Χαράκη. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην οδό Γενεθλίου Μιτέλλα (απέναντι από το παλιό Ξυδάδικο) με είσοδο 5 ευρώ ή κάρτες φεστιβάλ.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

16:00-18:00 – Εργαστήριο THE EMBODIMENT OF PLEASURE. INTIMATE (INTER)ACTIONS με τον Αλέξη Βασιλείου (Ανοιχτό για όλους) στη Στέγη Χορού Λεμεσού. Είσοδος ελεύθερη.

20:30 – Εισήγηση: ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ [Σ]ΕΚ[Σ]ΤΕΘΕΙΜΕΝΟ: ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΝΕΣΗΣ από την Ζέλια Γρηγορίου (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου) στη Στέγη Χορού Λεμεσού με είσοδο ελεύθερη.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

20:30 – Παράσταση I CURE του Ivo Dimchev (Βουλγαρία) στο Θέατρο Ριάλτο (Το έργο απευθύνεται σε κοινό 18+ και περιέχει σκηνές που πραγματεύονται τη σεξουαλικότητα και το γυμνό σώμα)

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

19:00 – Συζήτηση με τον χορογράφο Ivo Dimchev στη Στέγη Χορού Λεμεσού με είσοδο ελεύθερη

20:30 – Παράσταση IN A NUTSHELL της Ελεάνας Αλεξάνδρου (Κύπρος) στο Παλιό Ξυδάδικο

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

20:30 – Παράσταση IN A NUTSHELL της Ελεάνας Αλεξάνδρου (Κύπρος) στο Παλιό Ξυδάδικο

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

19:00 – Συζήτηση με τη χορογράφο Ελεάνα Αλεξάνδρου στη Στέγη Χορού Λεμεσού με είσοδο ελεύθερη

20:30 – Παράσταση FIELD της Tabea Martin (Ελβετία) στο Θέατρο Ριάλτο (Το έργο απευθύνεται σε κοινό 18+ και περιέχει σκηνές που πραγματεύονται τη σεξουαλικότητα και το γυμνό σώμα)

22:00 – Πάρτι λήξης στη Στέγη Χορού Λεμεσού με είσοδο ελεύθερη

Δευτέρα – Παρασκευή 21-25 Σεπτεμβρίου

Εργαστήριο για χορευτές GIVING AND RECEIVING FEEDBACK με τον by Bush Hartshorn

+ Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 20 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Κάποια από τα έργα απευθύνονται αποκλειστικά σε κοινό 18+. Εισιτήρια προς 10 και 8 ευρώ (μειωμένο για επαγγελματίες χορού, φοιτητές & μέλη Ριάλτο). Κάρτες φεστιβάλ προς 25 ευρώ για όλες τις παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις. Κρατήσεις για τις 2 παραστάσεις στο Ριάλτο στο ταμείο του θεάτρου (10:00-13:00 και 17:00-19:00, Δευτ-Παρ & 10:00-13:00, τα Σάββατα / τηλ. 77777745 / e-tickets: rialto.com.cy). Κρατήσεις εισιτηρίων για τις υπόλοιπες παραστάσεις /εκδηλώσεις και κάρτες φεστιβάλ στο τηλ. 99517910 (όλες τις ώρες) και στη Στέγη Χορού. Ώρες λειτουργίας γραφείου Στέγης 8:00-13:00, Δευτ-Παρ / τηλ. 25-340618.Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ dancehouse.com.cy

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία της η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή

Η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή στο χωριό Πλατανίστεια της Λεμεσού εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία ...

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου τιμάται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, ωστόσο η φετινή πραγματοποιείται ...

Ο πρώτος βασιλικός τάφος της αυτοκρατορίας των Γουάρι στο φως, στο Περού

Αρχαιολόγοι στο Περού ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ανακάλυψαν ένα τεράστιο βασιλικό τάφο γεμάτο μουμιοποιημένες ...

EMBODY / ομαδική έκθεση / The Collection Gallery

Με το τίτλο EMBODY παρουσιάζουν τη δουλειά τους από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 ...

Έργο του Θεόδουλου στην συλλογή της UNESCO

Το μνημειακό έργο «Κύτταρα – Χοιροκοιτία» [222 x 448 x12 εκ.], του Κύπριου καλλιτέχνη ...

Πάφος2017 | Open call για συνθέτες

Πρόσκληση για υποβολή έργων από συνθέτες για τη συμμετοχή τους στη δράση Espresso Solo ...

X