Δημήτριος Οικονόμου

Ο Δημήτριος Οικονόμου παίζει με τα φίλτρα του μυαλού σε τρεις διαστάσεις.

Ποιος είσαι;
Ονομάζομαι Δημήτριος Οικονόμου, είμαι καλλιτέχνης και συγγραφέας. Σπούδασα Ιστορία της Τέχνης και Συγγραφή στο Πανεπιστήμιο Brown των Ηνωμένων Πολιτειών, και συνέχισα τις σπουδές μου στη Σουηδία όπου μελέτησα Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Umea Institute of Design. Πριν επιστρέψω στην Κύπρο πέρσι, εργάστηκα ως γλύπτης για το Piet Hein Eek Studio στο Eindhoven της Ολλανδίας, δημιουργώντας προτομές τεραστίων διαστάσεων από τα άχρηστα υλικά του εργαστηρίου του Eek. Την περασμένη Τετάρτη, ήταν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής μου έκθεσης, Both Truth and Not, στο Is Not Gallery στη Λευκωσία. Θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Ελπίζω να σας δω εκεί!

Τι σε απασχολεί;
Για αυτή την έκθεση σκεφτόμουνα τη διαφορά της αντίληψης με την πραγματικότητα. Υπάρχουν τρεις θεματικές ενότητες μα όλες σχετίζονται με το πώς το μυαλό επεξεργάζεται τον κόσμο. Η κατάσταση του κόσμου είναι χαοτική και οργανώνεται μόνο από τα φίλτρα του μυαλού. Ουσιαστικά, προσπαθώ να παίξω με τούτα τα φίλτρα.

Τι φτιάχνεις;
Γλυπτά πελώρια από ακατέργαστο σίδερο, ζωγραφιές με εποξική ρητίνη πάνω σε γυαλί, μικρά λεπτοκαμωμένα γλυπτά από κλωνιά ελιάς. Μα πώς να σ’ τα εξηγήσω γραπτώς; Ελάτε να τα δείτε από κοντά στην Is Not Gallery.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Alex and the dukes

Ποιοι είστε; Είμαστε οι Alex and the Dukes. Η Alex August είναι η φωνή ...

Παναγιώτης Μπρατάκος

Ποιος είσαι; Είμαι ο Παναγιώτης Μπρατάκος, ασχολούμαι με το θέατρο και τη θεατρική συγγραφή. ...

Σοφία Χαραλάμπους

Η Σοφία Χαραλάμπους αναζητεί και αξιοποιεί “περιττά” υλικά Τι κάνεις; Συνεχίζω να κάνω αυτό ...

Ανδρέας Φυλακτού

22.8.2010 Τι κάνεις; Κάνω γυρίσματα για την ταινία μεγάλου μήκους “fish&chips” και γυρίσματα για ...

Ναταλία Παναγιώτου

Ποια είσαι;  Είμαι η Ναταλία Παναγιώτου και είμαι ηθοποιός/θεατρολόγος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκωσία. ...

Toy Wars

Ο Χρίστος και ο Στάθης είναι πίσω από το Toy Wars Τι κάνετε; Δημιουργήσαμε μια ...

X