Ο Στέλιος Κούλογλου στο Πανεπιστήμιο Frederick

Ο πολυβραβευμένος και πρωτοπόρος  της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας Στέλιος Κούλογλου, δημιουργός της σειράς εκπομπών ντοκιμαντέρ «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» παρουσιάζει το τελευταίο του ντοκιμαντέρ «Η Νονά» στο Πανεπιστήμιο Frederick Λευκωσίας το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση, θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους. Εισαγωγική παρέμβαση θα κάνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ Σωτήρης Θεοχαρίδης.

Tην εισήγηση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο κος Γιώργος Πήττας,Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick.

Το ντοκιμαντέρ, που έχει ήδη προβληθεί σε πολλά ευρωπαϊκά και όχι μόνο Πανεπιστήμια, έρχεται μαζί με τον δημιουργό του για πρώτη φορά στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του  Τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick.

«Η Νονά», είναι η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ η οποία συμμετέχει στην ταινία.

Το ντοκιμαντέρ, ανιχνεύει τη διαδρομή της Γερμανίδας Καγκελαρίου, σε συνδυασμό με την έκρηξη και τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης του ευρωπαϊκού νότου.

Μετά από το πολύκροτο ντοκιμαντέρ του «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου» ο Στέλιος Κούλογλου στη «Νονά», τραβάει την κουρτίνα για να ρίξει φως σε αθέατες, αλλά καλά διασταυρωμένες πτυχές της ευρωπαϊκής κρίσης και του ρόλου της Γερμανίας.

Μια εκδήλωση, με κορυφαίο ενδιαφέρον για κάθε ενεργό πολίτη, που αποτυπώνει τη φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Frederick για διαρκή συμβολή στον ανοιχτό διάλογο στα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη Κυπριακή πολιτεία.

+ Η προβολή θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» στις 11.00 π.μ. Θα ακολουθήσει σύντομη εισήγηση του κου Κούλογλου με θέμα: «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ειδικές Ξεναγήσεις “Οχυρώνοντας τη Λευκωσία” στο Λεβέντειο Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, μέσα στο πλαίσιο των προγραμμάτων του για το 2016, ...

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο του Νίκου Κουρούσιη

Δεν έλειπε κανείς από τα εγκαίνια του Μουσείου του Ιδρύματος Νίκος Κουρούσιης, το βράδυ ...

Σόλο Για Τρεις: «Το Θυμέλη είναι ένα στυγνό αριθμολάγνο σύστημα»

Με ανοιχτή επιστολή προς την Επιτροπή του Σχεδίου Θυμέλη και το διοικητικό συμβούλιο του Θεατρικού Οργανισμού ...

Διεθνής έκθεση graffiti στην Κύπρο: o Banksy είναι εδώ

Το ArtHouse 59 παρουσιάζει την STRA-DA, μια πρωτοποριακή έκθεση «ορόσημο» της ριζοσπαστικής «τέχνης του ...

Βράβευση του Γιάννη Γκίκα με German Design Award 2016

Ο Γιάννης Γκίκας είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους product designers της γενιάς του και ...

Το πρόγραμμα της Alpha Square μέχρι τον Φεβρουάριο 2018

Ολόκληρο τον προγραμματισμό των παραστάσεών της από τον Απρίλιο μέχρι και τον ερχόμενο Φεβρουάριο ...

X