ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η βόμβα μπορεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή στην κεντρική σκηνή του Σατιρικού.

Τι είναι: To πολυπαιγμένο σατιρικό έργο των Ρώσων αδελφών Πρεσνιάκοβ για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα. Ο όρος τρομοκρατία από μόνος του έχει έναν ισχυρό αντίκτυπο. Το έργο γράφτηκε στις αρχές του αιώνα μας όταν ο όρος τρομοκρατία αγγίζει κάθε φάσμα της πολιτικής ζωής όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Το εκπληκτικό με το έργο των αδελφών Πρεσνιάκοβ είναι το πόσο η τρομοκρατία αγγίζει την καθημερινότητά μας όπου ο παραλογισμός της βίας γίνεται μια επικίνδυνη πραγματικότητα. Μέσα από τις έξι σκηνές του έργου το σουρεαλιστικό χιούμορ των αδελφών Πρεσνιάκοβ φέρνει επί σκηνής γριούλες να συνωμοτούν για τον δηλητηριασμό του γαμπρού τους, την αυτοκτονία ενός υπαλλήλου στο δωμάτιο χαλάρωσης της εταιρείας στην οποία δουλεύει, αστυνομικούς να τραγουδούν το Mr President σε στυλ Μέριλιν Μονρό και την ύπαρξη μιας βόμβας.

Συντελεστές: Ο Λέανδρος Ταλιώτης ανέλαβε τη σκηνοθεσία, τη μετάφραση και τη μουσική επιμέλεια. Ο Χάρης Καυκαρίδης και η Μελίτα Κούτα τη σκηνογραφία και ο Βικέντιος Χριστιανίδης τον σχεδιασμό φωτισμών. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Αντρέι Κρούπα, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Ανδρέας Κούτσουμπας, Στέλιος Θεοχάρους, Αθηνά Σάββα, Ήβη Νικολαΐδου, Άνδρια Ευαγόρου, Βασιλική Ανδρέου, Ανδρέας Καρούμπας, Ηλίας Ανδρέου.

Πότε: πρεμιέρα Σάββατο 7 Νοεμβρίου
Πού: στην Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης

Ποιος είναι ο τρομοκράτης ανάμεσά μας; Εγώ επέλεξα να είμαι αθώος.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μεταμεσονύχτια γραμμή

Ο Ανδρέας Κυριάκου υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο της νέας του ταινίας με ...

Ένα αλπούμ ιστορίες

Τι είναι: Tο βιβλίο του Αντώνη Γεωργίου με τίτλο “Ένα Αλπούμ ιστορίες”, το οποίο ...

Ένας Αξιοπρεπής Γάμος

Τι είναι: Θεατρική παράσταση από την ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble ενός από τα ...

«Oι Sandy Brour»

Τί είναι: Ο πρώτος δίσκος των Sandy που θα περιλαμβάνει επτά τραγούδια, δύο covers ...

Local studies / Στέλιος Καλλινίκου

Τι είναι: Μια ενότητα έργων του φωτογράφου Στέλιου Καλλινίκου που ερευνά την τοπογραφία και ...

ΜΠΑΜ

Τι είναι; Το θεατρικό έργο Μπαμ! είναι η καινούρια παράσταση της ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ. Μια ...

X