Αμμόχωστος: Η ατέλειωτη Ιστορία / Γιάγκος Π. Κλεόπας

Μετά την επιτυχία της παρουσίασης του βιβλίου “Αμμόχωστος: Η Ατέλειωτη Ιστορία” στη Λευκωσία, ο Δήμος Αμμοχώστου, ο Δήμος Λεμεσού και οι Εκδόσεις Αρμίδα διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Γιάγκου Π. Κλεόπα στη Λεμεσό.

Τον χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θα αναγνώσει ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον κ. Αλέξη Γαλανό, Δήμαρχο Αμμοχώστου και τον κ. Ανδρέα Χρίστου, Δήμαρχο Λεμεσού. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με σύντομες ομιλίες από τον Καθηγητή Βάσο Καραγιώργη και τον Δρα Γεώργιο Σ. Γεωργαλλίδη, και αντιφώνηση από τον συγγραφέα. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Λίγα λόγια για το έργο

Το μνημειώδες σε περιεχόμενο, μορφή και εκτυπωτική αρτιότητα έργο Αμμόχωστος: Η Ατέλειωτη Ιστορία είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και στοχεύει σε μια ορθή και περιεκτική παράθεση της Ιστορίας της Αμμοχώστου με τρόπο συνοπτικό, κατανοητό και ευανάγνωστο.

Απευθύνεται στους εκτοπισμένους της πόλης, αλλά και όλους τους Κυπρίους, που εδώ και 41 χρόνια υφίστανται τα δεινά της τουρκικής κατοχής. Γράφει χαρακτηριστικά ο Δρ Γεώργιος Σ. Γεωργαλλίδης, πρώην Διευθυντής του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, στον πρόλογο του βιβλίου: “Αι κοπιώδεις, χρονοβόροι διαδικασίαι εξακριβώσεως, συλλογής, ταξινοµήσεως, αξιολογήσεως πλήθους µαρτυριών, ως επίσης και ο εµπλουτισµός της αφηγήσεως διά της προσθήκης οικογενειακών βιωµάτων, καταξιώνουν τον ανά χείρας τόµον”.

Ενδιαφέρει επίσης όλους όσοι μελετούν την Ιστορία του τόπου και τη σημασία της Αμμοχώστου στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία και θα αποτελέσει ένα πολύτιμο συμπλήρωμα στη βιβλιογραφία τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου συνέβαλαν έγκριτοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες με παρατηρήσεις και σχόλια.

Το βιβλίο καλύπτει την Ιστορία της Αμμοχώστου μέχρι τις μέρες μας, με αποφυγή πολιτικών θέσεων και απόψεων και με κύριο γνώμονα την ισορροπημένη και επιστημονική καταγραφή των γεγονότων.

Η πόλη έζησε και έδρασε για τέσσερεις σχεδόν χιλιετίες. Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης και περίλαμπρης Ιστορίας της, υπήρξαν περίοδοι δόξας και πλούτου, αλλά και εποχές παρακμής, καταστροφής και υποδούλωσης, με χειρότερη τη σημερινή, όπου η πόλη τελεί υπό καθεστώς παράνομης τουρκικής κατοχής. Παρ’ όλα αυτά, η πόλη δε λύγισε. Η μακραίωνη ιστορία της Αμμοχώστου συνεχίζεται, οι κάτοικοι θα επιστρέψουν και θα συνεχίσουν να γράφουν την ιστορία της πόλης, την Ατέλειωτη Ιστορία.

Ο Γιάγκος Κλεόπας γεννήθηκε στις 26/07/1944 στο Κάτω Βαρώσι. Είναι παντρεμένος με τη Μύρνα Χ. Πιερίδη (πρέσβη ε.τ.) και έχουν 2 παιδιά και 4 εγγόνια.

Φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και στο Πανεπιστήμιο Cambridge: M.A. (Econ.). Μέλος του MENSA.

Εργάστηκε στη Λαϊκή Τράπεζα 1975-2006.

Υπηρέτησε για 12 χρόνια ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Επιτελείου του Ραδιομαραθωνίου και στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρος.

Διετέλεσε Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων/ιδρυμάτων (CYMEPA, Cambridge Society, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος, ΣΑΦΕΓΑ, Ροταριανός Όμιλος Σαλαμίς).

Το 2007 έτυχε του βραβείου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα για το Κυπριώτικο Σκετς του ΡΙΚ.

+ Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμμοχώστου και του Δήμου Λεμεσού και θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Λεμεσού, την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ. Η κεντρική διάθεση του εν λόγω βιβλίου στην Κύπρο γίνεται από τις Εκδόσεις ΑΡΜΙΔΑ, οδός Βαλέστα 36Α στον Άγιο Δομέτιο. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο 22358028 ή γράψτε στο info@armidapublications.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

CYPRUS FILM DAYS 2017| Οι 11 ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος

Έντεκα συνολικά ταινίες μυθοπλασίας, ανάμεσά τους και δύο από την Κύπρο, βρίσκονται φέτος στο ...

Γιατί τα κυπριακά βιβλία δεν μπαίνουν στα βιβλιοπωλεία;

«Η κριτική των χειρόγραφων είναι ανύπαρκτη στην Κύπρο», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιβλιοπωλών, ...

Η έκρηξη στο Μαρί «μαρτυρά τη μικρότητα του τόπου» λέει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Σε μια μικρή διαπίστωση μεγάλης σημασίας προέβη σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία των Αθηνών ...

40 χρόνια Γκαλερί Γκλόρια

Εγκαινιάζεται στις 3 Μαρτίου η μεγάλη ομαδική έκθεση που διοργανώνει με την ευκαιρία συμπλήρωσης ...

Δημοσιογραφικό βραβείο στον Γιώργο Μαυρογένη

Συνέντευξη στην Αργυρώ Αγγελίδου | ΚΥΠΕ Γεννηθείς το 1928 στη Λεμεσό, ο Γιώργος Μαυρογένης ...

Έκθεση της Marysia Gacek “Same Goals”

Εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Marysia Gacek με τίτλο Same Goals την Πέμπτη, 3 ...

X