Ο Gerry Bibby στο Point Centre for Contemporary Art

Στα πλαίσια της συμμετοχής του εικαστικού και συγγραφέα Gerry Bibby, στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του Point Centre for Contemporary Art πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, δύο διαδοχικές εκδηλώσεις.

Στις 7:00 μμ ο Bibby θα διαβάσει το τρίτο και τέταρτο μέρος του βιβλίου του The Drumhead, ολοκληρώνοντας έτσι τη σειρά αναγνώσεων που ξεκίνησε με την άφιξή του στη Λευκωσία, ενώ στις 9:00 μμ εγκαινιάζεται η έκθεσή του με τίτλο Yes No Future.

Ο Gerry Bibby (1977), είναι καλλιτέχνης και συγγραφέας που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Η δουλειά του στηρίζεται σε γλυπτικές ενέργειες μεγάλης ακρίβειας και πολυπλοκότητας, προσωπικά ή δανεισμένα κείμενα και σχολαστικές χορογραφίες τις οποίες ορισμένες φορές ενσωματώνει σε τολμηρές, εσκεμμένα συμπτωματικές περφόρμανς. Είναι κυρίως γνωστός για τις γλυπτικές του παρεμβάσεις και την αποσυναρμολόγηση εκθεσιακών χώρων.

Συχνά επιθετικά εύθραυστη, η δουλειά του επενδύει στην πιθανότητα για εκτροπή, κατάχρηση και υποχώρηση. Του αρέσει να προσεγγίζει με σκληρότητα τα ευαίσθητα κομμάτια που βρίσκονται απλά εκεί, τον συνδετικό ιστό που διευκολύνει την κατοίκηση του σώματος και την υποκειμενική αποξένωση. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες από τις εκθέσεις και συνεργασίες του συγκαταλέγονται: Autocenter, Βερολίνο / KUB Arena, Kunsthaus Bregenz / Silberkuppe,Βερολίνο / The Showroom, Λονδίνο / CCA Glasgow / Τhe Institute of Modern Art, Brisbane / If I Can’t Dance I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution, Άμστερνταμ / Frieze Projects 2013, Frieze London / La Biennale de Lyon.

+ To Point Centre for Contemporary Art βρίσκεται στη Λεωφόρο Ευαγόρου 2 στη Λευκωσία.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ατομική έκθεση του Michael Owen στη Λάνια

Ατομική έκθεση ζωγραφικής με νέα έργα του Michael Owen παρουσιάζεται στο χωριό Λάνια το ...

Play On! με τέσσερα νέα κυπριακά θεατρικά έργα

Η επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του προγράμματος PLAY για την ανάδειξη έργων κυπριακής θεατρικής γραφής, ...

Πολάνσκι ατρόμητος: επιστρέφει στη Ζυρίχη

Στη Ζυρίχη, όπου συνελήφθη πριν από δύο χρόνια για την υπόθεση βιασμού μιας 13χρονης ...

«Η αναχώρηση του Τηλέμαχου» του Σαρλ Μενιέ πωλήθηκε 2,2 εκ ευρώ

Ενας πίνακας του ζωγράφου Σαρλ Μενιέ (Charles Meynier/1768-1832) κατακυρώθηκε στο ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ...

THE PERFORMANCE SHOP / .pelma.lia haraki

Η ομάδα .pelma.lia haraki άνοιξε ήδη στη Λεμεσό το κατάστημα THE PERFORMANCE SHOP, το οποίο ...

Memento Mori | πρώτη ατομική έκθεση για τον Στέφανο Κουρατζή

Στις 29 Μαΐου εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Κουρατζή, ο οποίος για τέσσερα χρόνια ...

X