Ο Gerry Bibby στο Point Centre for Contemporary Art

Στα πλαίσια της συμμετοχής του εικαστικού και συγγραφέα Gerry Bibby, στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του Point Centre for Contemporary Art πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, δύο διαδοχικές εκδηλώσεις.

Στις 7:00 μμ ο Bibby θα διαβάσει το τρίτο και τέταρτο μέρος του βιβλίου του The Drumhead, ολοκληρώνοντας έτσι τη σειρά αναγνώσεων που ξεκίνησε με την άφιξή του στη Λευκωσία, ενώ στις 9:00 μμ εγκαινιάζεται η έκθεσή του με τίτλο Yes No Future.

Ο Gerry Bibby (1977), είναι καλλιτέχνης και συγγραφέας που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Η δουλειά του στηρίζεται σε γλυπτικές ενέργειες μεγάλης ακρίβειας και πολυπλοκότητας, προσωπικά ή δανεισμένα κείμενα και σχολαστικές χορογραφίες τις οποίες ορισμένες φορές ενσωματώνει σε τολμηρές, εσκεμμένα συμπτωματικές περφόρμανς. Είναι κυρίως γνωστός για τις γλυπτικές του παρεμβάσεις και την αποσυναρμολόγηση εκθεσιακών χώρων.

Συχνά επιθετικά εύθραυστη, η δουλειά του επενδύει στην πιθανότητα για εκτροπή, κατάχρηση και υποχώρηση. Του αρέσει να προσεγγίζει με σκληρότητα τα ευαίσθητα κομμάτια που βρίσκονται απλά εκεί, τον συνδετικό ιστό που διευκολύνει την κατοίκηση του σώματος και την υποκειμενική αποξένωση. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες από τις εκθέσεις και συνεργασίες του συγκαταλέγονται: Autocenter, Βερολίνο / KUB Arena, Kunsthaus Bregenz / Silberkuppe,Βερολίνο / The Showroom, Λονδίνο / CCA Glasgow / Τhe Institute of Modern Art, Brisbane / If I Can’t Dance I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution, Άμστερνταμ / Frieze Projects 2013, Frieze London / La Biennale de Lyon.

+ To Point Centre for Contemporary Art βρίσκεται στη Λεωφόρο Ευαγόρου 2 στη Λευκωσία.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

GREATER NICOSIA 2021

Σε εντατικούς ρυθμούς εργάζεται, εδώ και μήνες, η ομάδα του GREATER NICOSIA 2021, με ...

«Βάτραχοι» υπέρ τέχνης

Δύσκολοι οι καιροί που διανύουμε, αλλά «κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη δημιουργία», υποστηρίζει ...

Εκδήλωση για τον Παύλο Λιασίδη

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Παύλο Λιασίδη [1901-1985] πραγματοποιεί σήμερα το πολιτιστικό περιοδικό Νέα Εποχή, ...

Το Διεθνές Μήνυμα Χορού από την Trisha Brown

  Η Τρίσα Μπράουν, η χορεύτρια – χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Trisha Brown ...

VHS Cyprus – Ειδική Προβολή στο Point Centre for Contemporary Art

Το VHS Cyprus εγκαινιάζει το Πρώτο Φεστιβάλ Κυπριακών VHS Ταινιών με μια Ειδική Προβολή στο ...

Αυτό είναι το νέο δ.σ. του Ιδρύματος «Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου»

Μουσικοί είναι στην πλειοψηφία τους τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνική ...

X