Συνάντηση στο Λήδρα Πάλας: «Οι Νέοι διαμορφώνουν το μέλλον τους»

Το ιστορικό και άλλοτε κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο Ledra Palace στη Λευκωσία θα φιλοξενήσει το ερχόμενο Σάββατο, 28 Νοεμβρίου εκδήλωση με τίτλο «Οι Νέοι διαμορφώνουν το μέλλον τους».

Διοργανωτής είναι η κοινότητα των Global Shapers Λευκωσίας, παράρτημα της αντίστοιχης Παγκόσμιας Κοινότητας, με περισσότερα από 450 κέντρα σε όλο τον κόσμο. Η εν λόγω κοινότητα δημιουργήθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) με έδρα τη Γενεύη, της Ελβετίας και αποτελεί ένα δίκτυο κέντρων τα οποία δημιουργούνται και διοικούνται από νέους που έχουν τη θέληση να προσφέρουν στην κοινότητα τους.

Ο κυριότερος ρόλος του κέντρου είναι να δημιουργεί δραστηριότητες και έργα ώστε να βελτιώνει την τοπική κοινότητα. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της κοινότητας πραγματοποιείται η εκδήλωση με τίτλο Ημέρα των Νέων: «Οι Νέοι διαμορφώνουν το μέλλον τους», η οποία αποσκοπεί στο να συμπεριλάβει τη φωνή των νέων στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών και των δύο κοινοτήτων.

Στην παρούσα φάση η γνώμη των νέων δεν αντιπροσωπεύεται στις συνομιλίες και για αυτόν ακριβώς  το λόγο η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τα νέα άτομα να συναντηθούν και να ανταλλάξουν ιδέες για ένα κοινό μέλλον. Η εκδήλωση θα χωριστεί σε δύο μέρη: A. Ομιλίες και Β. Εργαστήρια. Και τα δύο μέρη βασίζονται σε 3 θεματικές ενότητες: 1. Επιχειρηματικότητα, 2. Εκπαίδευση, 3. Τέχνες και Πολιτισμός.

Στο πρώτο μέρος, ομιλητές και από τις δύο κοινότητες, θα εκφέρουν την άποψη τους για το μέλλον μιας ενοποιημένης Κύπρου. Στο δεύτερο, θα προσφερθεί εργαστήρι για κάθε θεματική ενότητα όπου οι συμμετέχοντες θα εκφέρουν την άποψη τους και θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για ένα κοινό μέλλον. Μετά το πέρας της εκδήλωσης όλες οι εισηγήσεις θα μεταφερθούν σε ένα κείμενο-διακήρυξη και θα δοθούν στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Κεντρικός ομιλητής της συνάντησης θα είναι ο Ειδικός Σύμβουλος Γ.Γ Η.Ε Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ενώ το λόγο θα έχουν και ομιλητές από τον τομέα των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

+ Η εκδήλωση με τίτλο «Οι Νέοι διαμορφώνουν το μέλλον τους» θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 28 Νοεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 17.00 στο Ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας (Οδός Μάρκου Δράκου, Λευκωσία). Θα ακολουθήσει δεξίωση με μουσική και ποτό. Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες: www.globalshapers.org / Facebook: GlobalShapersNicosia / Twitter: nicosiashapers / Instagram: nicosiashapers

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Mέρες Χαρακτικής 2015

Η εταιρεία «Κύπριοι Χαράκτες» διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στη Χαρακτική, ...

«The Shining» η συνέχεια..

Το μυθιστόρημα  του Στήβεν Κινγκ, «Doctor Sleep» το οποίο είναι η συνέχεια της ιστορίας ...

Γιόκο Όνο | Κατηγορούμενη για τον «φόνο» των Beatles

Με μια μακροσκελή συνέντευξή της στο περιοδικό Interview, η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή 1η ...

«Σμύρνη μου αγαπημένη» στην Κύπρο

Το θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» που σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία στην ...

«Αφροδίτη: ερωτική και αδάμαστη»

Η Alpha Square παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Αφροδίτη: ερωτική και αδάμαστη» για πέντε παραστάσεις ...

Διεθνής έκθεση φωτογραφίας Pink Lady® Food Photographer of the Year Awards 2016

Το Κέντρο Φωτογραφίας 6×6 παρουσιάζει την διεθνή έκθεση φωτογραφίας Pink Lady® Food Photographer of ...

X