Το παλάτι του τέλους

Μια στρατιωτίνα των ΗΠΑ που υπηρέτησε στις φυλακές του Άμπου Γκράιμπ, που θεωρεί ότι έπεσε θύμα κακής δημοσιότητας και δεν ξέρει πού τελειώνει το αστείο και τι είναι θεμιτό, είναι η Στέλα Φυρογένη, στον ρόλο της Λίντι Ίγκλαντ.
Ένας Βρετανός επιθεωρητής των, ανύπαρκτων όπως αποδείχθηκε, όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσέιν, που δεν αντέχει πια το ψέμα ως μέρος της προπαγάνδας και αυτοκτονεί, είναι ο Αντώνης Κατσαρής, στον ρόλο του Ντέιβιντ Κέλι.
Μια γυναίκα μέλος του Κομουνιστικού Κόμματος του Ιράκ, φυλακισμένη το 1963 σε κολαστήριο της μπααθικής δικτατορίας, που αναλογίζεται τα λάθη και τα πάθη της, είναι η Λένια Σορόκου, στον ρόλο της Νερζάς αλ Σαφάρ.
Το έργο της Καναδής Τζούντιθ Τόμσον, γραμμένο το 2008, είναι τρεις μονόλογοι υπαρκτών προσώπων. Κατά τη γνώμη μου το κείμενο είναι τόσο δυτικό που αφήνει κενά τα οποία το καθιστούν αδύνατο, αλλά αυτά τα καλύπτουν και με το παραπάνω οι ηθοποιοί. Αν δεν ήταν και η καφρίλα των κινητών τηλεφώνων του φιλοθεάμονος κοινού, η παράσταση θα ήταν συγκλονιστική.

Κατερίνα Στεφάνου

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

AGORA

Δεν ήμουν έτοιμος για όλο αυτό. Κανείς δεν ήταν. Για 117 λεπτά το πρόσωπο ...

Game of Thrones S5E10

Γιατί αυτή η φρενίτιδα με το “Game of thrones”; Το τελευταίο επεισόδιο του 5ου ...

Ιππόλυτος

Τραγωδία του Ευριπίδη. Τραγικά γεγονότα και θάνατος, αλλά και μια πολυδιάστατη παρουσίαση της γυναίκας, ...

Selma

Πώς αποτυπώνεις μια στιγμή στην ιστορία, που κάποτε περνά απαρατήρητη μεταξύ των μεγάλων ομιλιών ...

Ο αγνοούμενος ΙΙ

“Αν σκάσει απόψε μια βόμβα εδώ, τελείωσε το Κυπριακό”, μου είπε ένας φίλος. Στεκόμασταν ...

Κουαρτέτο Εγχόρδων στη Φραγκοκλησιά

Γράφει η Δέσποινα Αναξαγόρου Μέσα στο συρφετό των γιορτών των Χριστουγέννων -ψώνια, καταναλωτισμός, προετοιμασίες ...

X