Το παλάτι του τέλους

Μια στρατιωτίνα των ΗΠΑ που υπηρέτησε στις φυλακές του Άμπου Γκράιμπ, που θεωρεί ότι έπεσε θύμα κακής δημοσιότητας και δεν ξέρει πού τελειώνει το αστείο και τι είναι θεμιτό, είναι η Στέλα Φυρογένη, στον ρόλο της Λίντι Ίγκλαντ.
Ένας Βρετανός επιθεωρητής των, ανύπαρκτων όπως αποδείχθηκε, όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσέιν, που δεν αντέχει πια το ψέμα ως μέρος της προπαγάνδας και αυτοκτονεί, είναι ο Αντώνης Κατσαρής, στον ρόλο του Ντέιβιντ Κέλι.
Μια γυναίκα μέλος του Κομουνιστικού Κόμματος του Ιράκ, φυλακισμένη το 1963 σε κολαστήριο της μπααθικής δικτατορίας, που αναλογίζεται τα λάθη και τα πάθη της, είναι η Λένια Σορόκου, στον ρόλο της Νερζάς αλ Σαφάρ.
Το έργο της Καναδής Τζούντιθ Τόμσον, γραμμένο το 2008, είναι τρεις μονόλογοι υπαρκτών προσώπων. Κατά τη γνώμη μου το κείμενο είναι τόσο δυτικό που αφήνει κενά τα οποία το καθιστούν αδύνατο, αλλά αυτά τα καλύπτουν και με το παραπάνω οι ηθοποιοί. Αν δεν ήταν και η καφρίλα των κινητών τηλεφώνων του φιλοθεάμονος κοινού, η παράσταση θα ήταν συγκλονιστική.

Κατερίνα Στεφάνου

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ειδήσεις

Επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές και τη γλυκιά ραστώνη. Διάβασα δύο βιβλία και ξεκοκάλισα ...

Le nom des gens

Σκόπιμα ο τίτλος στα γαλλικά [Το όνομα των ανθρώπων], αφού τόσο ο αγγλικός [The ...

Αντρόνικος ή ο ζωγκράφος

Χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό μυθοπλαστικά στοιχεία, το έργο “Αντρόνικος ή ο ζωγκράφος” δίνει στους ...

Λωξάντρα

Για όσους διάβασαν το βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου και/ή είδαν παλαιότερα την τηλεοπτική σειρά ...

Ένα αλπούμ ιστορίες

Πόσο σπουδαίο είναι το ότι ένα σχετικά πρόσφατο βιβλίο, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι; Από ...

«Διγενής Ακρίτας»

26.6.2011 To λιμπρέτο «Διγενής Ακρίτας» του Σταμάτη Δαγδελένη, όπως παρουσιάζεται από το ΘΕΠΑΚ, μιλά ...

X