Έκθεση Ζήνωνα Σιερεπεκλή στην Γκαλερί Γκλόρια

Η Γκαλερί Γκλόρια εγκαινιάζει τη νέα έκθεση του αρχιτέκτονα Ζήνωνα Σιερεπεκλή την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ.

Μέχρι τώρα ο Ζήνων Σιερεπεκλής μάς έχει παρουσιάσει, πέρα από την καταξιωμένη και πολυβραβευμένη του αρχιτεκτονική δουλειά, εξαιρετικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες· πρόσφατα δε, μας έδωσε τη συγκίνηση που χαρίζει το γλυπτό του έργο στο βιβλίο με τον τίτλο ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ.

Η καινούργια του δουλειά, η οποία κινείται ανάμεσα στη ζωγραφική και τη χαρακτική, μεταξύ γλυπτικής και σχεδίου, είναι πλήρης χρωμάτων και γεμάτη με ερωτική διάθεση. Οι ξυλοπίνακες που παρουσιάζονται στην έκθεση, όπου τη γραμμή αντικαθιστά η βαθιά διακριτική χάραξη της γλυφίδας του Ζήνωνα, φανερώνουν για μια ακόμα φορά τη λεπτή και με χιούμορ στάση του που δεν διστάζει να ασχοληθεί με οποιοδήποτε θέμα.

Από απόψεως περιεχομένου διακρίνει κανείς τρεις ενότητες: Η πρώτη, με θέμα το γυμνό, κυριαρχείται από αναφορές στο Μοντιλιάνι, στον Μπραντ, στον Ματίς και στους δικούς μας Πωλ Γεωργίου και Χριστόφορο Σάββα.

Η δεύτερη, φανερώνει τη γοητεία που ασκεί το παιδικό σχέδιο και αναφέρεται στο παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Την τρίτη «ενότητα» χαρακτηρίζει μια διάθεση μη ενότητας όπου αλλοπρόσαλλες εικόνες δηλώνουν τη συλλεκτική εικαστική μνήμη του Ζήνωνα Σιερεπεκλή, κάτι που εξ άλλου μας έχει ήδη αποκαλυφθεί στο φωτογραφικό και αρχιτεκτονικό του έργο. Το “αλλοπρόσαλλο” ας μη νοηθεί ως μειονέκτημα. Αντίθετα. Είναι η αλήθεια και η δύναμη του Ζήνωνα που συναρμόζονται με τη πληθωρική προσωπικότητα του. Είναι το πάθος του για ζωή, για περιπέτεια και εξερεύνηση νέων τόπων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 07 Ιανουαρίου 2016. Η Γκαλερί Γκλόρια βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Σώζου 3 στη Λευκωσία και παραμένει ανοικτή Δευτέρα – Παρασκευή 10.30-12.45 μ.μ. & 5.30 – 8.00 μ.μ. και Σάββατο 10.30-12.45 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22762605 και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/GloriaGalleryNicosia

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

2o Διεθνές Poetry Slam

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του 1ου Διεθνούς Poetry Slam στη Λευκωσία το ...

Στο φως το σώμα των Καρυάτιδων

Το σώμα των δύο Καρυάτιδων που ανευρέθηκαν στο ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά Αμφίπολης ...

Ακυρώνεται λόγω κρίσης συναυλία της ορχήστρας West-Eastern Divan στη Μαδρίτη

Επικριτικός έναντι της απόφασης του δημάρχου της Μαδρίτης να ακυρώσει τη συναυλία της ορχήστρας ...

Ανοικτή πρόσκληση προς δημότες Στροβόλου

Την Πέμπτη  15 Μαρτίου, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου (Παλιό Δημαρχείο) ...

Νο_Body Festival | Ελεάνα Αλεξάνδρου

Το «Παράθυρο» παρουσιάζει τις συμμετοχές στο φετινό 4ο Φεστιβάλ Χορού, Κίνησης και Παραστατικών Τεχνών, ...

Trio Tekke Reloaded

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους ως Τρίο Τεκκέ, οι Κύπριοι ...

X