Πλατφόρμα Χορού 2016 / Προβληματισμοί για τις συμμετοχές

Δεκατέσσερις ομάδες χορού/χορογράφοι έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στη 16η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου και τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν χθες από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες.

Πρόκειται για τις ομάδες/χορογράφους: Julia Brendle, Έλενα Αντωνίου, Ζωή Γιωργαλλή, Αλέξανδρος Μιχαήλ, Χάμιλτον Μοντέιρο, Φώτης Νικολάου, Ομάδα Χορού Αέλιον, Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις, Ομάδα Χορού Εν Δράσει, Ομάδα Χορού Πέλμα, Φούλη Στυλιανίδου, Σουζάνα Φιαλά, Χοροθέατρο Αμφίδρομο και Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε.

Η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση στον τομέα του σύγχρονου χορού στη χώρα μας και πραγματοποιείται ετήσια από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και το Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού. Η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Μαρτίου 2016 στο Ριάλτο, όπου φιλοξενείται ο θεσμός από την έναρξή του μέχρι σήμερα.

Για πρώτη φορά, η ανακοίνωση των ΠΥ συνοδεύεται από την κατάθεση ενός γενικότερου προβληματισμού από τα μέλη της επιτροπής επιλογής αναφορικά με τις προτάσεις που υποβλήθηκαν για συμμετοχή στην Πλατφόρμα του 2016. Παρατηρήθηκε μια έλλειψη πρωτοτυπίας και καινοτομίας σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, τόσο στο σκεπτικό των χορογραφικών ιδεών όσο και στα δείγματα υλοποίησης της χορογραφικής ιδέας, τα οποία κρίθηκαν -σε ορισμένες περιπτώσεις- μη ικανοποιητικά και αδύναμα να στηρίξουν τη χορογραφική ιδέα. Παρατηρήθηκε επίσης μια έντονη επανάληψη της θεματικής και της φόρμας των χορογραφικών προτάσεων.

Η επιτροπή υπογραμμίζει ότι η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου και πρέπει να προβάλει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο, τόσο σε ό,τι αφορά τη χορογραφική ιδέα όσο και σε ό,τι αφορά την εκτέλεσή της.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ημερίδα «Το θέατρο στην Κύπρο στον 21ο αιώνα»

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σπίτι της Κύπρου, ...

Έρχεται το Dance Throughout the Year 2018

Η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ...

«Κακόβουλη ενέργεια η θραύση των υαλοπινάκων», καταγγέλλουν οι αρχιτέκτονες του Θέατρου ΘΟΚ

Σε καταγγελία προς την αστυνομία προχώρησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ. Κυθρεώτης & Συνεργάτες, για ...

Καλοκαιρινό Σχολείο στο Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα για παιδιά 6 – 12 χρονών 21 Ιουνίου – 29 Ιουλίου 2016  [ ...

Η Κύπρος στην 58η Μπιενάλε Τέχνης Βενετίας με Χριστόφορο Σάββα

Oι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι το Κυπριακό  Περίπτερο στην 58η ...

Έκθεση σύγχρονης κεραμικής στην Πάφο

Επτά καλλιτέχνες εκθέτουν στην Πάφο Με κοινό εφόδιο τον πηλό επτά σύγχρονοι Κύπριοι καλλιτέχνες ...

X