Μόνο στον ΘΟΚ οι επιχορηγήσεις για το θέατρο

Εκτός επιχορηγήσεων έθεσαν τον θεατρικό τομέα οι Πολιτιστικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στέλνοντας τους ενδιαφερόμενους στον ΘΟΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Πολιτιστικών υπηρεσιών, όσοι ενδιαφέρονται για επιχορήγηση θεατρικών παραγωγών εντός του 2016, θα πρέπει να την ζητούν μόνο στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιχορηγήσεων Θυμέλη, για το οποίο έχει την ευθύνη ο τομέας Θεατρικής Ανάπτυξης του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Εξαιρούνται οι παραγωγές παιδικού/νεανικού θεάτρου.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «όσον αφορά το έτος 2016 μόνο», οι Πολιτιστικές υπηρεσίες δεν θα δεχθούν αιτήματα στα πλαίσια του Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» Υποπρόγραμμα «ΘΕΑΤΡΟ», για επιχορήγηση θεατρικών παραγωγών, παρά μόνο για παραγωγές παιδικού/νεανικού θεάτρου.

Οι Πολιτιστικές υπηρεσίες σημειώνουν, τέλος, ότι θα εξετάσουν όλες τις αιτήσεις συναφών δραστηριοτήτων των άλλων προνοιών του σχεδίου όπως, μεταξύ άλλων, θεατρικά εργαστήρια, εργαστήρια θεατρικής γραφής, θεατρικά αναλόγια, συμμετοχή σε φεστιβάλ, συνέδρια, συμπόσια θεάτρου εγνωσμένου κύρους στο εξωτερικό, διοργάνωση συναντήσεων (συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις).

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε η Γνωμοδοτική Επιτροπή που θα κρίνει τις αιτήσεις οι οποίες θα τύχουν χρηματοδότησης μέσω του σχεδίου «Θυμέλη». Την επιτροπή αποτελούν οι Νίκος Κουρούσιης, Λέα Μαλένη, Αλεξία Παπαλαζάρου, Σοφοκλής Σοφοκλέους και Κυριακή Αργυρού, ενώ ως επιλαχόντες ψηφίστηκαν οι Αντώνης Γεωργίου, Νικόλας Κωνσταντίνου και Νίκη Κατσαούνη.

You May Also Like

Ψευδής Ρομαντισμός | Έκθεση του Δημήτρη Νεοκλέους

Fake: Είναι η ψευδής γνώση, η ψευδής πληροφορία, η ψευδής εμπειρία μέσα από ορισμένες ...

Κλειστό το Κυπριακό Μουσείο στις 23 Φεβρουαρίου

Κλειστό θα παραμείνει το Κυπριακό Μουσείο το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, λόγω εργασιών της Αρχής ...

Σχέδιο διαχείρισης για τη Χοιροκοιτία

Την ολοκλήρωση του Σχεδίου Διαχείρισης του αρχαιολογικού χώρου της Χοιροκοιτίας από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ...

Nόμιμες οι διαδικασίες, λέει ο Δημήτρης Καραγιάννης

Αρνητική απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στο χθεσινό ...

Πλατφόρμα Χορού ’12 | Έλενα Αντωνίου

Το «Παράθυρο» παρουσιάζει τις συμμετοχές στη φετινή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, η οποία ξεκινά στις ...

X