USE-IT Nicosia / Πόσο καλά ξέρεις την πόλη;

USE-IT Nicosia: Ένας χάρτης/τουριστικός οδηγός για τη Λευκωσία από νέους για νέους όλων των ηλικιών.

Επιτέλους! Με μεγάλο ενθουσιασμό ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του πρώτου χάρτη USE-IT για τη ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Εδώ και ένα χρόνο εργαστήκαμε με κέφι και χαρά, πίεση και αγωνία μέσα σε δημιουργική διάθεση και χάος ιδεο-θυελλών για το σχεδιασμό και την κυκλοφορία ενός διαφορετικού, πολύχρωμου και ενημερωμένου χάρτη της πόλης.

Η Λευκωσία συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις 40 περίπου πόλεις (Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Μιλάνο, Όσλο, Ουτρέχτη, Πράγα κ.ά.) που απαρτίζουν το πανευρωπαϊκό δίκτυο USE-IT. Η συμμετοχή στο δίκτυο προϋποθέτει την κυκλοφορία έντυπου χάρτη/ταξιδιωτικού οδηγού για την πόλη, ο οποίος σχεδιάζεται από ντόπιους νέους και διανέμεται δωρεάν. Η φιλοσοφία των χαρτών USE-IT συνοψίζεται στα εξής: ειλικρινείς και χρήσιμες «εκ των έσω» πληροφορίες με γνώμονα τις ανάγκες νεαρών ταξιδιωτών, χιουμοριστική διάθεση και μη κερδοσκοπικό/εμπορικό πνεύμα.

use it local

Για τη δημιουργία του χάρτη εργαστήκαμε εθελοντικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και η κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης USE-IT Nicosia υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας, των Φίλων της Λευκωσίας και του Visit Nicosia, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε ένα άλλο πρόσωπο της πόλης, αυτό που βιώνουμε εμείς και αυτό που θα θέλαμε να συστήσουμε σε κάθε ταξιδευτή που επιλέγει να επισκεφτεί τη Λευκωσία. Σημεία με θέα, μυστικά (και μη) στέκια, κλασικά τουριστικά, παραδοσιακά μαγειρεία και techno clubs, συμβουλές για μετακίνηση στην πόλη και εκτός, σουρεαλιστικά γλυπτά. όλ’ αυτά και πολλά άλλα στριμώχνονται στην πρώτη έκδοση του USE-IT Nicosia.

use it Coffee

Αν και οι χάρτες USE-IT είναι πρωτίστως έντυποι οδηγοί, είναι διαθέσιμοι και σε ψηφιακή μορφή στην ιστοσελίδα του USE-IT Europe (www.use-it.travel) ενώ ορισμένες πόλεις διαθέτουν και εφαρμογή (app) για κινητά. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας η Λευκωσία θα αποκτήσει κι αυτή τη δική της εφαρμογή. Μέχρι τότε όμως, κι αν και εσείς όπως κι εμείς επιμένετε old school, εφοδιαστείτε με το δικό σας φρεσκο- τυπωμένο USE-IT Nicosia. Ψάξτε στην πόλη σε μπαρ, καφενεία, ταβέρνες, γκαλερί και μουσεία ή περάστε από ένα από τα σημεία διανομής (Δημαρχείο Λευκωσίας, Ξενώνας Νέων Λευκωσίας, Γραφεία Kapnos Airport Shuttle, Γραφεία ΟΣΕΛ στην πλατεία Σολωμού, Κυπριακό Μουσείο). Μοιραστείτε το με φίλους και επισκέπτες, γράψτε μας τη γνώμη σας ή εισηγήσεις στο nicosia@use-it.travel και ακολουθείστε τη σελίδα μας USE-IT Nicosia στο Facebook για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα μας.

Από τη δημιουργική ομάδα του USE-IT Nicosia: Δήμητρα, Lente, Άννα-Μαρία, Αντρέας , Πολίνα, Γιώτα, Άντρια και Σάββας.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Αντι Γουόρχολ είχε … Instagram από το 1958

«Φωτογραφία σημαίνει ότι ξέρω πού βρισκόμουν το κάθε λεπτό. Γι’ αυτό τραβάω φωτογραφίες. Είναι ...

Έτοιμες οι «Θεσμοφοριάζουσες» της ΕΘΑΛ

Η 140η παραγωγή της ΕΘΑΛ με την κωμωδία «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη θα σηκώσει την ...

Έχουμε Θεατρικό Μουσείο, 22 χρόνια μετά

Τι χρειάζεται για την υλοποίηση μιας απόφασης; Στην περίπτωση του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου, χρειάστηκαν ...

Πανικός στο Ντιτρόιτ : Νέα ταινία τρόμου του Λαρς Φον Τρίερ

O Λαρς Φον Τρίερ γράφει το σενάριο για μια ταινία τρόμου η οποία διαδραματίζεται ...

6ο Φεστιβάλ Νεανικής Ευρωπαϊκής Φωτογραφίας Circulation(s) 2016

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορούν το κοινό ότι ο πολιτιστικός ...

Όταν ο Όλιβερ Στόουν κάνει πολιτική

«Ο Καλντερόν είναι μια καταστροφή», είπε ο Όλιβερ Στόουν για τον Μεξικανό πρόεδρο Φελίπε ...

X