Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Λεβεντείου Πινακοθήκης

To Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Λεβεντείου Πινακοθήκης διοργανώνει και παρουσιάζει δύο καινούρια ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.

Το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο Ένα Πρωινό Παρέα με τους Ιμπρεσιονιστές, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα χρώματα και την τεχνοτροπία του Ιμπρεσιονισμού, ενός εκ των σημαντικότερων κινημάτων τέχνης του 19ου αιώνα.

Μετά από ξενάγηση στην αίθουσα των Ιμπρεσιονιστών στον πρώτο όροφο της Πινακοθήκης, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση πάντα του μουσειοπαιδαγωγού, θα προσκληθούν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να εκφραστούν δημιουργικά φιλοτεχνώντας το δικό τους ιμπρεσιονιστικό έργο τέχνης.

+ Το πρώτο αυτό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 10:30 με διάρκεια δύο ωρών. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο Ζωγραφίζοντας Νεκρή Φύση και απευθύνεται σε ενήλικες.

Οι λάτρεις της τέχνης θα μάθουν τα μυστικά των μεγάλων δασκάλων μέσα από τα θαυμάσια έργα της Λεβεντείου Πινακοθήκης και θα αφεθούν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση νεκρής φύσης. Το πρόγραμμα που έχει αναλάβει ο καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός Αλέξης Μιχαηλίδης ολοκληρώνεται σε τέσσερα δίωρα εβδομαδιαία εργαστήρια που περιλαμβάνουν σύντομη διάλεξη, εξειδικευμένη ξενάγηση και εισαγωγή στη ζωγραφική νεκρής φύσης με προσωπική καθοδήγηση, χρησιμοποιώντας μολύβι και κάρβουνο.

+ Το δεύτερο εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 03, 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου στις 18:30 με διάρκεια δύο ωρών. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 80 ευρώ (και για τα 4 σχετικά εργαστήρια).

Ο αριθμός συμμετοχής και για τα δύο προγράμματα είναι περιορισμένος. Για περισσότερες πληροφορίες: 22668838 / education@leventisgallery.org

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η Θεσσαλονίκη πάει Κάννες

Με μεγάλη χαρά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ...

Βραβευμένες ταινίες στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2017

Βραβευμένες ταινίες σημαντικών σκηνοθετών αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων που κέρδισαν τις εντυπώσεις προβάλλει στο τμήμα ...

Fête de la Musique σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο

Στην Αγλαντζιά στις 21 Ιουνίου, στη Λεμεσό στις 20 και 21 Ιουνίου και στην ...

Συρανό ντε Μπερζεράκ στον ΘΟΚ

«Η ομορφιά περνάει, μα, όταν κάποιος την ψυχή του άλλου αγαπάει, την αγαπάει παντοτινά, ...

12 Years A Slave | Πρεμιέρα για καλό σκοπό

Η ταινία «12 Υears A Slave» προβάλλεται την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στο Κ-Cineplex στον ...

Έργα τέχνης σε διαφημιστικές πινακίδες στο Βίλνιους

Η πόλη του Βίλνιους προσφέρει 100 εξωτερικές διαφημιστικές πινακίδες για την προβολή έργων από ...

X